שתף קטע נבחר

גם ללא עמונה: היועמ"ש מתנגד לחוק ההסדרה החדש

גם הסרת הסעיף שנוגע לפינוי עמונה לא סייע לתומכים בחוק ההסדרה. היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט אומר כי הוא מתנגד גם לנוסח החדש: "החוק עדיין אינו חוקתי". גורמים בבית היהודי הבהירו כי החוק יעלה להצבעה כמתוכנן והערב הוא אושר בוועדת השרים ובהמשך יעלה להצבעה בקריאה טרומית

 

היועמ"ש אביחי מנדלבליט (צילום: גיל יוחנן, AFP) (צילום: גיל יוחנן, AFP)
היועמ"ש אביחי מנדלבליט(צילום: גיל יוחנן, AFP)

סערת עמונה מסרבת לגווע: היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט מתנגד גם לנוסח החדש של חוק ההסדרה. לדעתו, גם הנוסח החדש, שאמנם אינו חל על עמונה, עדיין מכיל מרכיבים שעוקפים את הנהלים המקובלים בהסדרת קרקעות ביהודה ושומרון ובהכשרה של יישובים הבנויים על קרקע פרטית. ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה הערב (ב') פה אחד את החוק ובהמשך הוא יעלה להצבעה בקריאה טרומית בכנסת.

 

מנדלבליט טוען כי גם החוק החדש אינו חוקתי ונוגד את החוק הישראלי והבינלאומי ולכן לא יוכל להגן גם עליו בבג"ץ. בשבוע שעבר הציב היועמ"ש תנאי, שלפיו הוא מאשר פתרון של העתקת המאחז לשמונה חודשים לשלוש חלקות המצויות מצפון להתנחלות המוגדרות "נכסי נפקדים" בתנאי שחוק ההסדרה לא יעבור בכנסת.

 

מנדלבליט התייחס אז בדבריו לחוק ההסדרה הישן, אך היום הוחלט בפורום ראשי מפלגות הקואליציה כי יעלו את החוק החדש, ללא הסעיף הנוגע לעמונה, להצבעה בוועדת השרים ולקראיה טרומית בכנסת. 

 

 

 

גורמים בבית היהודי אומרים כי הם מודעים לכך שמנדלבליט מתנגד גם לנוסח החדש, אך מעולם הם לא חשבו כי הוא יתמוך בחוק הזה. "הבעיה מראש הייתה עם כחלון ועם בני בגין ולא עם היועמ"ש", אמרו הגורמים והוסיפו כי בהמשך הערב, למרות התנגדות היועמ"ש, עדיין תתקיים הצבעה בוועדת שרים ולאחר מכן החוק יובא להצבעה בקריאה טרומית במליאת הכנסת.

 

בפורום ראשי המפלגות מוקדם יותר הוחלט שהחוק המתוקן יוגש מחדש בהליך מזורז. הצעת החוק הקודמת, שאושרה כבר בקריאה טרומית, ירדה מהפרק לאחר שהוחלט להסיר את סעיף 7, הנוגע לעמונה. 

 

בישיבת סיעת הליכוד אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו: "אני מבקש להתנצל מכל מי שפיתח תקוות. אנחנו עובדים קשה מאוד כדי למצוא פתרון לעמונה, ואני מניח שכל מי שיושב כאן מבין את המצוקה של התושבים. הפתרון שאנחנו בוחנים ומתכוונים להציע יאפשר לתושבים להישאר על ההר ולהישאר כקהילה. זה נכון, הם יצטרכו לזוז,

אבל הם יוכלו להישאר במקום וזו בשורה מאוד חשובה".

 

בעמונה עצמה מורגשת תכונה של מתיחות לקראת הפינוי האפשרי. עשרות בני נוער, תלמידי ישיבות מכל רחבי הארץ, הגיעו למאחז וממתינים לשעת השי"ן. תושבים מסרבים למתווה המוצע בכל תוקף ומדגישים בדבריהם כי מי שיוותר על עמונה – סופו שיוותר על ההתיישבות כולה.

 

מוקדם יותר הגישו סיעות המחנה הציוני, מרצ והרשימה המשותפת הצעת אי-אמון נגד הממשלה בנושא חוק ההסדרה. ההצעה נפלה כש-42 תמכו בהצעה לעומת 58 מתנגדים.


פורסם לראשונה 05/12/2016 19:19

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
היועמ"ש מנדלבליט
צילום: גיל יוחנן
מומלצים