שתף קטע נבחר

נתניהו בטקס לזכרו של בן גוריון: "ממשיכים לטפח את היסודות שהציב"

הטקס הממלכתי לזכר ראש הממשלה הראשון במלאות 43 שנה למותו התקיים בשדה בוקר. ראש הממשלה: "בן גוריון הבין שלא די בלהכריז על המדינה או להקים אותה, אלא צריך לדעת איך לקיים אותה". הנשיא ריבלין: "הוא היה מתרגם מוכשר של שפת החזון ללשון המציאות"

 

 

בשדה בוקר מתקיים הבוקר (יום ג') טקס האזכרה הממלכתי לזכר ראש הממשלה הראשון דוד בן גוריון, במלאות 43 שנים למותו. בטקס משתתפים נשיא המדינה ראובן ריבלין, ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיאת בית המשפט העליון מרים נאור. ynet העביר את הטקס בשידור חי.

 

"זה הטקס הראשון לזכרו של דוד בן גוריון שמתקיים ללא שמעון פרס זכרונו לברכה", אמר ראש הממשלה נתניהו בפתח נאומו. "פרס היה תלמידו המובהק של בן גוריון, ואני חייב להגיד ששמעון חסר לי, ולכם, ולכולם. לבן גוריון שמורה זכות ראשונים של מניחי יסודות, והוא הבין שלא די בלהכריז על המדינה או להקים את המדינה, הבעיה היא איך לקיים את המדינה. הוא הבין שדרושים שלושה יסודות איתנים: כוח צבאי, כוח כלכלי וכוח מדיני. אנחנו בונים ומטפחים את היסודות הללו של בן גוריון".

המשתתפים בטקס לזכרו של ראש הממשלה הראשון (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
המשתתפים בטקס לזכרו של ראש הממשלה הראשון(צילום: רועי עידן)

דוד בן גוריון (מתוך הסרט "בן גוריון, אפילוג", HOT8) (מתוך הסרט
דוד בן גוריון(מתוך הסרט "בן גוריון, אפילוג", HOT8)

נתניהו הוסיף: "האמת הפשוטה היא שבאזורנו החלש לא שורד, אלא החזק שורד. את החזק לא תוקפים או מפסיקים לתקוף, עם החזק עושים בריתות ועם החזק עושים שלום. ולכן בן גוריון טרח קודם כל לבנות את הכוח הצבאי שלנו. צה"ל הפך לאחד הצבאות המובילים והחזקים בעולם, וכל מי שמאיים על קיומנו שם עצמו בסכנה גדולה מאוד. לשם כל זה אנחנו מצטיידים במטוסי F-35, בצוללות, בסייבר וגם בכלים הגנתיים כמו כיפות ברזל, שרביט קסמים ועוד. כמובן שכל זה עולה הרבה מאוד כסף, ולכן צריך כלכלה חזקה שדרושה לכלל הפיתוח של המדינה.

 

"בגלל טבעת החנק הערבית סביבנו יזם בן גוריון בריתות חוצות דרך עם מדינות מעבר למעגל הראשון. כל מדינה זקוקה לבריתות, מעצמות על זקוקות לבריתות. וכאן בא השילוב של הכוח הצבאי והכוח הכלכלי שלנו, שמאפשר לנו לייצר בריתות. אנחנו מייצרים מערכות יחסים חדשות שבעיניי תורמות את הסיכוי הטוב ביותר לקדם את השלום בינינו לבין הפלסטינים".

 

בן גוריון, בונה מדינת ישראל, היה גדול אנשי המעשה של התנועה הציונית מראשיתה", אמר הנשיא ריבלין. "הוא ניהל את ההסתדרות עם הקמתה, ולאחר מכן עמד בראש הסוכנות היהודית. בימי המנדט, הוא הנהיג את הקמתם של עשרות מוסדות – צבאיים, כלכליים, פוליטיים, חינוכיים, חברתיים – שקמו והיו למדינה, לממלכה הישראלית החדשה. לצד היותו איש ביצוע, מתרגם מוכשר של שפת החזון ללשון המציאות, בן גוריון ניחן גם בכושר הכרעה ייחודי, ויוצא דופן.

 

"בן גוריון הוא שהכריע להקים את המדינה, למרות הידיעה הוודאית על פלישת מדינות ערב. היה זה בן גוריון שביטל את זרם העובדים בחינוך, פירק את הפלמ"ח, ונלחם באצ"ל, גם תוך כדי פגיעה איומה בנפש יהודית, והכול לשם ביצור מעמדה של המדינה, האומה, על פני מגזריה ופלגיה. הוא שהנחיל למדינת ישראל את דוקטרינת הביטחון היסודית שלה, תוך שהוא מאמץ עקרונות מקיר הברזל של ז'בוטינסקי, שחלקים נרחבים בה עדיין ניצבים ועומדים גם בחלוף שבעה עשורים. והוא שקבע כי בנגב ייבחן העם בישראל, ומבחן זה עדיין עומד לפתחנו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי עידן
קבר דוד ופולה בן גוריון
צילום: רועי עידן
מומלצים