שתף קטע נבחר

 

אביה של שירה בנקי ז"ל נאם, החרדים החרימו

ועדה בנושא הקהילה הגאה התכנסה לראשונה בעיריית ירושלים, חברי המועצה החרדים לא הגיעו. אורי בנקי, אביה של הנרצחת במצעד הגאווה בעיר, הבהיר: "מצעד הגאווה אינו מצעד ניצחון. בעיר הזו יש מספיק מלחמות"

 

שלושה שבועות אחרי התבטאויותיו של הרב הראשי של ירושלים, שלמה עמאר, שטען כי הקהילה הגאה היא "כת של תועבה", התכנסה היום (ג') לראשונה ועדה משותפת בנושא הקהילה הגאה בירושלים. חברי המועצה החרדים מהסיעות השונות הוזמנו לדיון, אך סירבו להגיע. "הוועדה הזו לוקחת את הקהילה, שמה אותה על המפה ואומרת: לא ניתן שיבזו, ירצחו ויקללו אותנו. לא ניתן שידרכו עלינו", אמר אורי בנקי, אביה של הנערה שירה בנקי ז"ל שנרצחה במצעד הגאווה באוגוסט 2015.

 

מדובר בדיון משותף לוועדות העירוניות בנוגע להגברת המודעות והשירותיות של הגופים העירוניים לחברות וחברי הקהילה. בין הנושאים שעלו בדיון: קידום מרפאות קהילתיות עם שירותים לקהילה הגאה בקופות החולים בירושלים, הכשרה לאחיות בטיפות חלב להתמודדות עם הורים במשפחות חד-הוריות, והשקעה בארגונים המטפלים בשאלות זהות מינית אצל בני נוער במגזרים השונים, כמו המגזר הדתי והערבי.

שירה בנקי ז"ל ()
שירה בנקי ז"ל
 

אורי בנקי פתח את הדיון וביקש להעביר מסר פייסני: "לפני כמה שנים גם אני לא הבנתי את הצורך במצעד הגאווה. ביום שבירושלים יוכלו שני גברים לצעוד יד ביד, כמו שאני צועד עם אשתי, לא יהיה צורך במצעד. הוועדה וכל הפעילויות מהסוג הזה תכליתן לרומם ולהעצים את הקהילה, לספר את הסיפור שלה ולאפשר לאנשים האלה להיות עם זהויות ומיניות שונות. לחיות את החיים בדיוק כפי שהם רוצים בלי לתת דין וחשבון לאף אחד - ומבלי להפוך את זה למצעד ניצחון על מישהו אחר".

 

"אנחנו לא במלחמה", הוסיף בנקי. "בעיר הזו יש לנו מספיק מלחמות ומספיק אנשים שאוהבים להילחם. התכלית של אירוע שכזה הוא לרומם את הקהילה, בנועם הליכות ובמתינות, ומבלי לדרוך על מישהו אחר. לא נצליח להגיע להישגים מבלי להתחבר".

 

איתי גוטלר, מחזיק תיק הקהילה הגאה בעיריית ירושלים מטעם סיעת 'ירושלמים', הוסיף: "הרבה שנים, הרבה יותר מדיי, נושא הקהילה הגאה מודר מהדיונים של הוועדות המקצועיות בעירייה. כחבר מועצה, חשוב לי, במיוחד לאור אירועי החודש האחרון עם דברי הרב עמאר ורצח שירה בנקי ז"ל במצעד הגאווה לפני שנה וחצי, להגיד כאן לקהילה הגאה: ברוכים הבאים וברוכות הבאות לעירייה. אני גאה לעשות כאן היסטוריה קטנה. אנחנו לא מתביישים בקהילה הגאה. אנחנו מקבלים אותה, מחבקים אותה, ונעשה כעירייה כל מה שדרוש כדי שהקשיים של הקהילה בעיר יקבלו מענה".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים