שתף קטע נבחר

פלונטר עמונה: בעיות משפטיות בהעתקת המבנים

מסתמן כי המתווה שאליו הגיעו נתניהו ובנט להזזת מאחז עמונה אינו ישים. אנשי עמונה: "המתווה קרס". עימות באולפן בין סגן השר בן דהן מהבית היהודי לראש מטה המאבק, שאומר: "פינוי עמונה - על הידיים של בנט". צפו: מטה המאבק בסרטון נגד בנט

 

 

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בהתייחסו לפתרון שהוא מקדם עבור תושבי עמונה כי "הם יזוזו 100 מטר ועדיין יישארו על אותו הר", אולם מתברר כי התמונה שונה לגמרי - וקיימות בעיות רבות בפתרון המבוסס על נכסי נפקדים, וגם אינו זוכה לתמיכת היועץ המשפטי לממשלה.

 

לפי התכנון, תושבי עמונה אמורים לעבור לשלוש חלקות בשטח של 13 דונמים, בעוד כיום יושב המאחז על כ-400 דונמים. לפי המתווה, בחלקות ימוקמו 31 מבנים. בעמונה מתגוררות כיום 40 משפחות ובשל כך עדיין לא ברור היכן יתמקמו תשע משפחות. בנוסף, מתווה המעבר לא כולל מקום להצבת מבני ציבור כמו בית כנסת וגן ילדים.

 

בנוסף, החלקות המיועדות מפורזות ואין ביניהן רצף טריטוריאלי. במקביל, אנשי ארגון "יש דין" כבר הגישו התנגדויות של בעלי קרקעות פלסטינים על שתיים מתוך שלוש החלקות שהוצעו עבור הפינוי.

 

 

בעקבות זאת נמסר ממטה מאבק עמונה: "עכשיו זה כבר ברור מתמיד - מתווה נכסי נפקדים קרס. נתניהו ובנט צריכים לגלות מנהיגות ולכפות על כחלון משמעת קואליציונית כדי שיצביע בעד חוק ההסדרה הכולל את הסדרת עמונה. אנו מצפים מהשר בנט לעמוד בהתחייבותו לפיו אם לא ימצא פתרון לתושבי עמונה על ההר ידרוש באופן בלתי מתפשר את החלת סעיף 7 בחוק בקריאות הבאות בכנסת. האלטרנטיבה היחידה לחוק הסדרה מלא היא פינוי כפוי תוך מאבק חריף".

 

אחרי אישורו של חוק ההסדרה בקריאה טרומית בכנסת, התחדד המאבק בתוך הימין בין אנשי מאחז עמונה שטוענים כי החוק לא מיטיב עמם לבין אנשי מפלגת הבית היהודי שסבורים כי החלת החוק היא בבחינת הישג היסטורי. בעימות שנערך היום (ג') באולפן ynet ניסו נציגי הצדדים להסביר את עמדותיהם בחוק שממנו הוסר הסעיף המתייחס לעמונה.

סגן השר בן דהן ויו"ר מטה עמונה עו"ד בוארון (צילום: בני דויטש) (צילום: בני דויטש)
סגן השר בן דהן ויו"ר מטה עמונה עו"ד בוארון(צילום: בני דויטש)

ראש מטה המאבק בעמונה, עו"ד אביחי בוארון, אמר: "אנחנו מאוכזבים ומרגישים שנפתלי בנט לא הלך את הצעד הנוסף שהיה צריך ללכת, אין לנו מושג למה בסופו של דבר הוא ויתר לכחלון. הוא היה צריך להתעקש רק על אצבע אחת מעשר האצבעות של כחלון, ומעביר את החוק עם עמונה ומציל יישוב שלם עם 42 משפחות, עם ילדים שלא ייעקרו מבתיהם".

 

בוארון הוסיף כי "אם חוק ההסדרה יעבור בקריאה שנייה ושלישית זה יהיה בזכות לא אחרים מלבד תושבי עמונה. בנט לא האמין לזה, אף אחד בכנסת לא האמין בזה למעט ח"כ סמוטריץ'. צחקו עלינו ואנחנו רצנו על זה כמו משוגעים ובסופו של דבר קרה חוק ההסדרה. עכשיו רוצים לשים 42 משפחות בשישה דונם? אנחנו תובעים מחברי הכנסת של הבית היהודי ובעיקר מנפתלי בנט, תחזור לראש הממשלה ותגיד לו 'אני לא מוותר על עמונה'. אם היישוב עמונה יפונה זה יהיה על הידיים שלו".

עמונה. לקראת פינוי (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
עמונה. לקראת פינוי(צילום: רויטרס)

איש הבית היהודי סגן שר הביטחון אלי בן דהן אמר בתגובה כי "השגנו פה הישג אדיר להתיישבות ביהודה ושומרון. יש בערך כ-100 בג"צים בכל שנה נגד ההתיישבות ביהודה ושומרון. חוק ההסדרה שעבר בקריאה טרומית ובעזרת השם יעבור בשלוש קריאות פותר את הבעיה הזאת. אתם יכולים להבין לבד את המכפלות ואת הנזק האדיר שהטרור הבג"צי הזה עושה להתיישבות ביהודה ושומרון".

 

בן דהן אמר עוד כי "אני הייתי מאלה שהגענו בערב יום הכיפורים, ישבנו עם תושבי עמונה והשר בנט והשרה איילת שקד, שולי מועלם ואנוכי. הקשבנו לכאב הגדול שלהם ולטענות שלהם ואמרנו שנעשה את מירב המאמצים כדי להציל את עמונה. נכון שכרגע השטח שמדובר עליו הוא קטן, אבל מאמצינו לא הסתיימו. יש פה צעד גדול קדימה בדרך להחלת הריבונות הישראלית ביהודה ושומרון. מקווה שבימים הקרובים נוכל להביא בשורה יותר טובה למתיישבים".


פורסם לראשונה 06/12/2016 18:49

 

אטילה שומפלבי השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
נערכים לפינוי בעמונה
צילום: רויטרס
מומלצים