שתף קטע נבחר

מדענים חוזים: בעתיד יהיו 25 שעות ביממה

בעזרת נתונים שנאספו משנת 720 לפני הספירה ועד היום, גילו חוקרים כי היממה התארכה בממוצע בשתי אלפיות השנייה בכל מאה שנים. אז מפנטזים על עוד שעה ביממה? קחו בחשבון שזה ייקח קצת זמן - בערך 200 מיליון שנה

לא מספיקים כלום? מרגישים שעוד שעה ביום הייתה מסדרת לכם את החיים? החדשות הטובות הן שזה עתיד לקרות. החדשות הרעות: כנראה שכולנו נמות עד אז.

 

צוות חוקרים מבריטניה בחן עדויות על ליקויי חמה וירח ואירועים שמיימיים אחרים, מ-720 לפני הספירה ועד 2015, במטרה לזהות את השינויים במהירות סיבוב כדור הארץ סביב צירו - הסיבוב שלפיו נקבע אורכה של היממה. הם מצאו כי במהלך התקופה שנבדקה, בכל מאה שנים התארך משך הסיבוב בשתי אלפיות השנייה בממוצע.

 

יוסיפו גם לו עוד שעה? הביג בן בלונדון (צילום:shutterstock) (צילום:shutterstock)
יוסיפו גם לו עוד שעה? הביג בן בלונדון(צילום:shutterstock)

 

לפי החישובים והתחזיות שערכו החוקרים, יחלפו עוד 6.7 מיליון שנים עד שנרוויח דקה שלמה ליממה. ורק עוד כ-200 מיליון שנים ייהנו תושבי כדור הארץ (אם יישארו כאלה) מיממה בת 25 שעות. "זה תהליך ארוך מאוד", אמר לסלי מוריסון, אחד המדענים החתומים על המחקר.

 

מוריסון, בעבר אסטרונום במצפה הכוכבים המלכותי של גריניץ', סיפר כי למעשה קצב ההתארכות של משך סיבוב כדור הארץ סביב צירו ארוך משחשבו בעבר. קודם לכן, ההערכה הייתה שכבר בעוד 5.2 מיליון שנים תתווסף דקה ליממה. הוא הדגיש כי מדובר בהערכות בלבד - שכן "הכוחות הגיאופיזיים הפועלים על סיבוב כדור הארץ לא בהכרח יישארו קבועים לאורך תקופה ארוכה כל כך".

 

ב"גרדיאן" נכתב כי הנתונים העתיקים ביותר על ליקויי חמה וירח שאספו החוקרים הגיעו מלוחות חימר של הבבלים שנכתבו בכתב יתדות. החוקרים השתמשו גם בנתונים מכתבים יוונים עתיקים, כמו ספרו "אלמגסט" של האסטרונום תלמי שנכתב במאה השנייה לספירה, וכן מנתונים שהגיעו מסין, מאירופה של ימי הביניים ומהעולם הערבי

.

בזמן העתיק נכתבו הזמנים והמקומות שבהם בני האדם הבחינו בליקויי ירח ובליקויי שמש, חלקיים או מלאים, ואילו מסמכים מ-400 השנים האחרונות תיארו גם את המקרים שבהם הירח מסתיר כוכבים שונים מעינינו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים