שתף קטע נבחר

"הבוגר המפורסם" בחיפוש על האונ' הפתוחה - סמיר קונטאר

כשמחפשים בגוגל פרטים על האוניברסיטה הפתוחה מוצג המחבל הנודע כבוגר מפורסם של המוסד האקדמי, לצד ספורטאים וחברי כנסת. גורמים באוניברסיטה טוענים שביקשו מגוגל להסיר את תמונתו - ונענו בסירוב. סטודנט זועם: "איזו גאווה הוא מסב?". גוגל: "המידע נגיש"

חיפוש האוניברסיטה הפתוחה בגוגל מניב תמונות של שורת מפורסמים שלמדו במוסד החינוכי. בין תמונותיהם של המדליסטית האולומפית ירדן ג'רבי, חברת הכנסת לשעבר יעל דיין וכדורגלן העבר איציק קורנפיין, מופיע גם המחבל סמיר קונטאר. גורמים באוניברסיטה הפתוחה מסרו אמש (ד') ל-ynet כי המוסד פנה לא פעם לגוגל בבקשה לשנות את רשימת המפורסמים - אך סורבו.

תמונתו של קונטאר בחיפוש גוגל ()
תמונתו של קונטאר בחיפוש גוגל
 

קונטאר ביצע פיגוע בנהריה ב-1979 שבו נרצחו באכזריות בני משפחת הרן ושני שוטרים. קונטאר, אז בן 16, ושלושה מחבלים נוספים חדרו מלבנון לישראל בסירת גומי, פרצו לדירת משפחת הרן, לקחו כבני ערובה את האב דני ובתו בת הארבע עינת - והובילו אותם לחוף, שם קונטאר ירה למוות בדני ובאכזריות שלא תתואר רוצץ בקת הרובה את גולגולתה של עינת ורצח אותה. בבית המשפחה נחנקה למוות יעל בת השנתיים, בעת שאמה סמדר ניסתה להשתיקה. המחבלים רצחו גם שני שוטרים. בחילופי ירי בחוף נהרגו שניים מחברי החוליה של קונטאר.

 

קונטאר נשפט לעונש מאסר בכלא הישראלי, ושוחרר במסגרת עסקה שנחתמה מול חיזבאללה בשנת 2008, בתמורה להחזרת גופותיהם של החללים אלדד רגב ואודי גולדווסר. בדצמבר 2015 דווח בתקשורת הערבית כי חיל האוויר הישראלי הפציץ בפרברי דמשק וחיסל את קונטאר. במהלך ריצוי עונשו בכלא הוא השלים תואר מהאוניברסיטה הפתוחה.

קונטאר וחסן נסראללה ב-2009 (צילום: AP) (צילום: AP)
קונטאר וחסן נסראללה ב-2009(צילום: AP)

"זה מקומם מאוד לראות את זה", אמר סטודנט באוניברסיטה הפתוחה. "כסטודנט באוניברסיטה אני חש בושה שבכלל הסכימו לאדם כזה נתעב עם דם על

הידיים ללמוד ולרכוש השכלה באוניברסיטה ישראלית, ומעבר לכך העובדה שהוא מופיע בין אנשים מפורסמים שלמדו באוניברסיטה. המידע הזה ידוע, למה הוא צריך גם להופיע כשעושים חיפוש? איזו גאווה בדיוק הוא נותן למוסד? לדעתי צריך להוריד את זה באופן מיידי".  

 

מגוגל נמסר בתגובה: "המידע שנמצא ב'גרף המידע' (Knowledge Graph) של גוגל מגיע בדרך כלל ממקורות מידע פתוחים ונגישים, כמו ויקיפדיה, פריבייס ועוד, ובנוסף אנחנו לוקחים בחשבון גם את החיפושים שנעשו בגוגל סביב אותו הנושא. אם יש אי-דיוקים במידע, ניתן להודיע לגוגל על ידי הקלקה על הקישור הנמצא בתיבת גרף המידע". 

 

תגובת האוניברסיטה הפתוחה: "הפרסום של גוגל אינו חלק מאתר האוניברסיטה הפתוחה, ואינו קשור אליו בכל צורה שהיא, ולכן לדאבוננו, אין אנו יכולים לשנות אותו. האלגוריתם של גוגל בוחר באופן אוטומטי את מי לפרסם, בלי יכולת של גוף כלשהו להשפיע או לשלוט עליו. על פי החלטת ממשלה, אסירים ביטחוניים לא לומדים יותר באוניברסיטה הפתוחה".


פורסם לראשונה 07/12/2016 23:46

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
"מפורסם" של האוניברסיטה הפתוחה. סמיר קונטאר
צילום: EPA
מומלצים