שתף קטע נבחר

מתכוננים לפינוי עמונה: "יצטרכו לגרור אותנו מכאן"

מאות נערים ונערים הגיעו היום לעמונה לקראת הפינוי הצפוי. לאחר שטענו כי הפינוי יתבצע במוצאי שבת, התושבים קיבלו הודעה על כך שהמדינה מתכוונת להגיש בקשה לבג"ץ ביום ראשון לדחות את הפינוי בחודש נוסף. "תהיה מחאה, לא מלחמה, אבל המראות יהיו כואבים", אמר מנהל השטח של מטה המאבק

   

מאות נערים ומשפחות הגיעו הבוקר (יום ו') לעמונה במטרה לשהות במקום בשבת ולהתארגן לקראת הפינוי שאולי יגיע בימים הקרובים. צבי סוכות, מנהל השטח של מטה המאבק: "אנחנו נערכים לפינוי בזמן הקרוב וכל הזמן נקפיץ לפה אנשים. צפויים להגיע לפה כמעט 1,000 איש לשבת, לא רק בני נוער, אלא גם משפחות". ביום ראשון צפויה המדינה להגיש בקשה לדחות ב-30 ימים נוספים את פינוי המאחז.

 

סוכות סיפר על ההתארגנות בעמונה: "יש כמויות של אוכל וחילקנו את המגורים לבנות ולבנים. יש גם חדר אוכל ובית כנסת. אנחנו מדברים פה על מחאה ולא על מלחמה. את האנשים שיגיעו לפה יצטרכו לגרור והמראות יהיו כואבים, זה ייצרב על השם של נפתלי בנט".  סוכות התייחס לקרע בימין לאחר שמזכ"ל בני עקיבא קרא לחניכי התנועה שלא להגיע לעמונה. "אנחנו לא מתעסקים עם פוליטיקאים, אלא בשטח. אנחנו מקבלים המון תמיכה מהעם, כולל חניכי בני עקיבא". 

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

"את האנשים שיגיעו לפה יצטרכו לגרור והמראות יהיו כואבים" (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
"את האנשים שיגיעו לפה יצטרכו לגרור והמראות יהיו כואבים"(צילום: מוטי קמחי)
 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)


ארגנו מקומות לינה בחממות (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
ארגנו מקומות לינה בחממות(צילום: מוטי קמחי)

התושבים מנסים לנתב את התחושות שלהם בין ההתארגנות לשבת ובין המאבק בפינוי המתקרב. "אני לא אורזת, ההיפך, כולנו בהכנות לשבת ומנסים לשדר שגרה, אבל התחושות קשות", אומרת תושבת עמונה, רויטל הלברשטט. "גם אם יבנו לנו ארמונות בחוץ תחושת העקירה תקונן בנו לאורך זמן רב. אני מתחננת בפני ראש הממשלה בנימין נתניהו, אל תיתן לדבר הזה לקרות, זה לא הוגן, אין פה צדק".

 

בנה של רויטל, עומר בן ה-10, החליט במסגרת מטלת שיעורי הבית שלו לכתוב מכתב לראש הממשלה. "למה אתה רוצה לפנות אותנו, הרי זה יהיה שטח נטוש? למה אנחנו לא יכולים לחיות כמו בירושלים, חיפה ואשקלון?", כתב הילד וחתם -  עומר הלברשטט, עמונה

 

צוות "צבר כשהמציאות דוקרת" פרסם סרטון ובו נראים שופטי בג"ץ יושבים בבית המשפט העליון בירושלים וצופים בשוטרים נגד מפגינים בתקופת ההתנתקות, ואוכלים פופקורן בשקיקה כאילו הם צופים בסרט קולנוע. לקראת סוף הסרטון ממלמל אחד השחקנים: "אני רוצה עוד אחד כזה". חברי הצוות מעלים כבר תקופה ארוכה סרטים ימניים לאינטרנט ומתייחסים לכל תקרית שמתרחשת במדינה. בין היתר פרסמו אנשי הצוות סרטונים בנוגע לפקודות הירי בצבא, יחס התקשורת לימין בישראל ופרשת דומא.

 

"לא ניתן לזה להתרחש"

אתמול ובימים האחרונים הגיעו מאות נערים ונערות לעמונה במטרה להיות מוכנים ליום שבו יפונה היישוב. "לא ניתן לזה להתרחש", אמרו חלקם, שהגיעו מישיבות ואולפנות מכל רחבי הארץ ובעיקר מיהודה ושומרון.  על אחת החממות נכתב: "על עמונה תהיה מלחמה". במקביל, נמשכות עבודות בניית החממות והמבנים הארעיים שנועדו לאכלס את כולם.

 

  

 

מתפללים ומחכים להחלטות (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
מתפללים ומחכים להחלטות(צילום: אלי מנדלבאום)

 (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
(צילום: אלי מנדלבאום)

 (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
(צילום: אוהד צויגנברג)

תושבים בעמונה הפיצו אתמול בערב הודעה שלפיה הפינוי המתקרב מתוכנן לטענתם לקראת מוצאי שבת הקרוב. בהודעה נכתב כי על התומכים להגיע כמה שיותר מהר לעמונה, אפילו לפני השבת, מחשש שהכבישים ייחסמו. כבר במהלך אתמול הגיעו לעמונה מאות צעירים שצפויים לשהות שם ביממות הקרובות.

 

בהודעה נאמר: "פינוי עמונה יצא לדרך. כולם מגיעים עכשיו לעמונה. לפי כל ההערכות הפינוי יתבצע במוצאי שבת הזו. כולם-כולם מוזמנים להגיע לעמונה ולשהות כאן גם בשבת. הדרכים ייחסמו - יש להקדים ולהגיע. הביאו ביגוד חם ובואו. שתפו. כי יישוב יהודי לא מחריבים". המצטרפים למחאה התבקשו להביא עמם שק שינה, אוהל, ביגוד חם מאוד, הרבה אוכל, נייר טואלט ומצלמה.

 

לאחר שקיבלו הודעה על כך שהמדינה מבקשת לפנות לדחות שוב את הפינוי, הודיעו בעמונה כי "אפשר לשוב לשגרה". "אנחנו נרגשים ומודים מקרב לב לאלפי האנשים היקרים שבאו להיות כאן איתנו. אנחנו נשמח שתישארו איתנו בשבת. ננצל את הימים הקרובים להמשיך ולמצות כל אפשרות, כולל תביעה מנבחרי הציבור ובראשם שר החינוך וראש הממשלה לעמוד בהתחייבותם ולמצוא פתרון להסדרת עמונה".

כתובות על חממות בעמונה, השבוע (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
כתובות על חממות בעמונה, השבוע(צילום: מוטי קמחי)

 

 (צילום: צעירי עפרה) (צילום: צעירי עפרה)
(צילום: צעירי עפרה)

האימונים בצאלים לקראת פינוי עמונה (צילום: צעירי עפרה) (צילום: צעירי עפרה)
האימונים בצאלים לקראת פינוי עמונה(צילום: צעירי עפרה)
 

 

ההתארגנות בעמונה מתרחשת בזמן שביישוב עפרה מכינים את הקרקע לקליטת המשפחות שהיו אמורות להתפנות מעמונה ב-25 בחודש. מדובר על אדמות שהופקעו מהירדנים ומעמדן דומה לאדמות מדינה. על פי התכנון, אנשי המנהל אמורים להציב מבנים בשלוש החלקות כדי לקלוט את 40 המשפחות על פי התוכנית, שנמצאת בשלבי הגיבוש אחרונים במִנהל האזרחי, 20 מהמשפחות יועברו בינתיים לשטחים פנויים בעופרה ו-20 נוספות יועברו למדרשת עופרה.

 

מזכ"ל בני עקיבא, יאיר שחל, פרסם קריאה לחברי התנועה להימנע מהגעה לעמונה. בהודעה צוין כי "תנועה גדולה ואחראית פועלת מתוך שיקול דעת ולא על פי מסרונים אנונימיים אלה או אחרים. אנו יודעים שעתיד ההתיישבות, כמו עתיד העם והתורה - תלויים בע"ה בהמשך עמלנו החינוכי. על כן, דווקא עתה - שבת ארגון בתנועת בני עקיבא מתקיימת כרגיל".

 

ביום רביעי  עבר בקריאה ראשונה בכנסת חוק ההסדרה שממנו הורד סעיף 7 שמתייחס לעמונה. 58 חברי כנסת הצביעו בעד החוק ו-51 התנגדו. יו"ר הבית היהודי נפתלי בנט בירך על האישור וקרא לתושבי עמונה להימנע מאלימות. "בשום מצב, בשום תנאי ועל שום נושא, בל ירים איש יד על אחיו", אמר בנט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
נערכים לפינוי בעמונה
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים