שתף קטע נבחר

המדינה הבטיחה - אבל מאבטחים לא קיבלו כסף

400 מאבטחים בירושלים מוחים על כך שלא קיבלו שכר מלא בחודשי הקיץ, אך במכתב של משרד האוצר נמסר: "שכר המאבטחים בחודשי הקיץ לא ייפגע ויעמוד על גובה השכר הממוצע בעשרת חודשי הלימודים בשנה". באוצר מפנים את האחריות לעיריית ירושלים, שטוענת: "שתי חברות אבטחה עדיין לא שילמו"

מכתב שנשלח ממשרד האוצר אל יו"ר המאבק למען עובדי קבלן, אלכס טנצר, הבטיח כי המאבטחים במוסדות החינוך בירושלים יקבלו שכר מלא עבור חודשי הקיץ. הבעיה: המכתב מתייחס לחודשים יולי אוגוסט 2016, בהם המאבטחים קיבלו סכום נמוך משכר המינימום.

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה:

נחתם הסכם שכר בחברת החשמל: 350 עובדים נוספים יסיימו את עבודתם

OECD: "ישראל מובילה בטכנולוגיה, אבל 99.8% מהמעסיקים - עסקים קטנים"

58% מבעלי המוגבלויות סובלים מאפליה בשוק העבודה

 

יותר מ-400 מאבטחים במוסדות החינוך בירושלים, המועסקים באמצעות חברות קבלן, מנהלים כבר חודשים ארוכים מאבק על זכויותיהם, כשהם מוחים על כך שהם משתכרים פחות ממאבטחים בערים אחרות, ולא מקבלים תשלום מלא עבור החודשים יולי ואוגוסט.

 

לפני כתשעה חודשים, שלח טנצר מכתב להסתדרות ולמשרד האוצר, ובו התלונן על שעובדי הקבלן אינם מועסקים ברציפות לאורך כל השנה ואינם זכאים לדמי אבטלה. כעת, המדינה החזירה תשובה, אך זו אינה מתאימה למציאות שנוצרה בשטח.

 

בתגובה שנשלחה בחודש שעבר מטעם משרד האוצר נכתב: "באשר לטענתך בפגיעה בשכר המאבטחים בחודשי הקיץ... בהתאם להסכם שנחתם ביולי 2016 בין משרד האוצר, משרד השלטון המקומי, מרכז המועצות האזוריות והמשרד לביטחון פנים, שכר המאבטחים בחודשי הקיץ לא ייפגע ויעמוד על גובה השכר הממוצע בעשרת חודשי הלימודים בשנה".

המכתב מטעם משרד האוצר. מודגש - ההבטחה כי המאבטחים יקבלו שכר מלא (צילום: אלכס טנצר) (צילום: אלכס טנצר)
המכתב מטעם משרד האוצר. מודגש - ההבטחה כי המאבטחים יקבלו שכר מלא(צילום: אלכס טנצר)
 

בהסכם שמוזכר, עליו חתם שר האוצר, משה כחלון, יחד עם ראשי הרשויות המקומיות וגורמים נוספים ביולי האחרון, סוכם כי המאבטחים שמועסקים במוסדות החינוך לא יקבלו דמי אבטלה בחודשי הקיץ, אך יחד עם זאת יזכו לתעסוקה מלאה, וכך לא תיפגע משכורתם.

 

"קיבלו 30% משכר המינימום"

בפועל, טנצר מספר כי "אנשים עבדו בקייטנה וקיבלו 2,100 שקל, ואחר כך הוסיפו שליש, 700 שקל. בחודש אוגוסט הייתה פחות עבודה, חלק מהאנשים הרוויחו 1,000 שקל, אז הוסיפו להם 500 שקל, בזמן ששכר המינימום הוא 4,825 שקל. המדינה לא נתנה לאנשים לקבל דמי אבטלה בסך 4,500 שקל והם קיבלו 30% משכר המינימום במשק".

 

בעקבות תנאי השכר, המאבטחים איימו כי לא יפתחו את הלימודים אך האיום בוטל לאחר הסכם אליו הגיעו ראשי המאבק למען המאבטחים עם עיריית ירושלים. למרות זאת, החל מפתיחת שנת הלימודים הנוכחית התפטרו כ-150 מאבטחים, מה שהביא להחרפת המחסור הקיים בענף. 

 

 

ממשרד האוצר נמסר בתגובה: "הנתונים שהועברו על ידי משרד האוצר מתייחסים לשכר בעבור משרה מלאה. באשר לטענות על הלנת שכר יש לפנות למעסיק הישיר - שהוא העירייה".

 

מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: "העירייה עומדת בהוראות החוק ומשלמת את שכר המאבטחים כפי שהיא מחוייבת.

על פי ההסכם הנ"ל, הורתה עיריית ירושלים לכל חברות האבטחה לשלם לאלתר למאבטחים את שכרם עבור חודשי הקיץ, והתחייבה לשפות את חברות האבטחה על כך.

 

"יצויין כי על פי ההסכם, זכאים המאבטחים לקבל בחודשים יולי ואוגוסט שכר המחושב לפי ממוצע השכר שקיבלו במשך עשרת החודשים שקדמו לכך. חלקם הועסקו במהלך חודשי הקיץ ועל כך קיבלו שכר בהתאם. לאחרונה קיבלו המאבטחים השלמת שכר עבור אותם הימים בהם לא הועסקו. ככל הידוע לנו ישנן שתי חברות אבטחה שעדיין לא שילמו את התוספת הנ"ל ואנו פועלים שישלמו את התוספת בהקדם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים