שתף קטע נבחר

ביקור ב"רובין הוד", מסעדת ההומלסים של מדריד

ביום אוכלים במסעדת "רובין הוד" אנשים מהשורה, בערב מסבסדים מכספם ארוחות חמות לחסרי בית. במקום לקושש אוכל בפחים, הם מקבלים שירות ממלצרים

זו שעת ערב מוקדמת במסעדה במרכז מדריד, וחוסה סילבה יושב ואוכל מנת אורז, כדורי בשר וירקות. מלצרים עוברים משולחן אחד לאחר. הכול כאן שגרתי, למעט עובדה חשובה אחת: סילבה, בן 42, אינו יכול להרשות לעצמו לשלם על הארוחה הזו.

 

סילבה חי ללא בית, תחת רציף של תחנת רכבל בפארק קאסה דל קמפו במדריד. הוא אחד מכמה עשרות חסרי בית שהחלו לאכול חינם במסעדת "רובין הוד" שנפתחה בשבוע שעבר.

אוכלים במסעדת "רובין הוד". בבוקר אנשים מהשורה, בערב הומלסים (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
אוכלים במסעדת "רובין הוד". בבוקר אנשים מהשורה, בערב הומלסים(צילום: gettyimages)

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

לפרויקט אחראית עמותת "שליחים של שלום" ברשותו של אנחל גרסיה בן ה-79. ביום המסעדה מארחת לקוחות רגילים, שמשלמים לה על ארוחות הבוקר והצהריים 11 אירו, ובכך הם מסבסדים את אותה הארוחה עבור ההומלסים שבאים בלילה – גם אם העמותה תצטרך כנראה להשלים את הכסף הדרוש לה ממקורות אחרים.

 

גרסיה מתכנן להקים שלוש מסעדות נוספות כאלה במדריד ובמקומות אחרים בספרד, מדינה שבה אחד מכל חמישה בני אדם חי קרוב לקו העוני בעקבות המשבר הכלכלי הקשה שהיא עברה.

 

"זה ממש טוב", אומר סילבה, חותך את כדורי הבשר. זה שיפור מבורך לעומת הכריך הקר שהוא רגיל לאכול לארוחת הערב כתרומה מהכנסייה הקתולית של האב אנחל (כינויו של גרסיה) הנמצאת בסמוך. כשהוא מסיים לאכול הוא יוצא מהמסעדה החמימה, המעוטרת בקירות לבנים ובנברשות, בחזרה אל הקור של דצמבר.

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

בצאתו אחרים נכנסים למסעדה, שבה יש מקום ל-50 סועדים. חלקם משאירים את מזוודותיהם מול הבר בכניסה ואז מתיישבים ליד השולחנות, שעליהם פרושות מפות לבנות ומסודרות מפיות אדומות. "המטרה היא לתת יותר כבוד לאנשים שזקוקים לו", אומר גרסיה. לידו גבר חסר בית או במצוקה כלכלית ואישה שותים קפה חם ומכרסמים מאפים לארוחת הבוקר. סביר להניח שהם יגיעו לכאן מאוחר יותר, כשהכנסייה תגיש כריכים, מרק ופירות לכ-200 איש, כפי שהיא עושה מדי ערב.

 

"עד עכשיו אנשים היו עומדים בתור ברחוב כדי לקבל ארוחת ערב, והם היו עושים את זה בקור ובגשם", מסביר גרסיה. "שאלנו את עצמנו למה שלא נעשה את זה במסעדה". כך נולדה "רובין הוד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
"למה שיעמדו בקור?". ב"רובין הוד"
צילום: gettyimages
מומלצים