שתף קטע נבחר

"אבא, אהיה נכה?", השיקום של הלוחם שנפצע מפליטת כדור

חמישה ימים שכב יהודה הלוי, לוחם סיירת לשעבר, מחוסר הכרה בבית חולים לאחר שנפצע מכדור שפלט חברו. הרופאים היו בדעה אחת - הוא לא יוכל ללכת שוב. שנה וחודשיים לאחר מכן, אחרי סדרת ניתוחים, הליך ארוך של שיקום ובעיקר מנה גדושה של תמיכה, הוא עומד על רגליו

יהודה הלוי (24), יוצא סיירת "עורב" צנחנים מפתח תקווה, חי בנס. לפני שנה וחודשיים אירח בביתו שני חברים והשלושה צפו בסרט. "אני עד היום לא יודע בדיוק מה קרה, אבל כנראה חבר שלי רצה לפרוק את האקדח ונפלט כדור שפגע בי", מספר הלוי. הכדור חדר לגופו וגרם לפציעה קשה מאוד.

 

"נשארתי בהכרה מלאה ותוך שתי דקות וחצי מגיעות ניידות משטרה ואמבולנסים", הוא משחזר את רגעי האימה. "מיד הבנתי שנפגעתי מכדור וצעקתי לחברים שיעזרו לי, שלא יתנו לי להיות משותק. הרגשתי שיש לי שתי דקות לפני שאני מת – וצעקתי את כל מה שאני יכול כדי שיצילו אותי". פראמדיק של מד"א שהגיע למקום הזריק לו מורפיום ופינה אותו תוך שהוא מורדם ומונשם לבית החולים בילינסון בפתח תקווה.

 

קראו גם:

אחרי שנה וחצי ללא הכרה יוצא סיירת אגוז התעורר

כשהתעוררה מתרדמת של 3 חודשים גילתה שהיא אמא

פריצת דרך: קופים משותקים החלו ללכת עם שתל אלקטרוני במוחם

 

במשך חמישה ימים שכב הלוי מחוסר הכרה. בבית החולים התברר שהכדור שחצה את גופו פגע בכליה הימנית, עשה חור בסרעפת ובכבד, המשיך לאבי העורקים ולטחול ואז יצא מהגוף. עם הגעתו לבית בחולים, הובהל הלוי לחדר הטראומה ומשם במהירות לחדר הניתוח לסדרת ניתוחים במטרה להציל את גופו.

 

"הרגשתי שיש לי שתי דקות לפני שאני מת". הלוי במחלקה בבית החולים
"הרגשתי שיש לי שתי דקות לפני שאני מת". הלוי במחלקה בבית החולים

 

בחדר הניתוח הסירו מגופו את הכליה הימנית ואת הטחול, טיפלו בצלעות ובאחת מהחוליות בעמוד השדרה שנפגעו. "הרופאים ראו בסי.טי שיש פגיעה בעמוד השדרה – הם אמרו למשפחה שלי שאם אני אשאר בחיים, אז רוב הסיכויים שאני לא אצליח ללכת על הרגליים אף פעם", הוא מספר.

 

יממה אחרי שעבר הלוי את הניתוח, דימומים מסיביים החלו להופיע בגופו והוא הובהל שוב לחדר ניתוח. לאחר שמצבו התייצב, הוא עבר ניתוח שלישי בפחות מארבעה ימים. "הרופאים בדקו כל הזמן אם אני מצליח להזיז את הגפיים התחתונות, כדי לדעת אם הפגיעה בעמוד השדרה גרמה לשיתוק", מספר הלוי.

 

אחרי חמישה ימים התעורר הלוי בבית החולים. "לא הבנתי איפה אני ומי כל האנשים שסביבי, הייתי תחת השפעת משככי כאבים עוצמתיים. השאלה הראשונה ששאלתי את אבא שלי הייתה 'אבא, אני אהיה נכה?'" הוא נזכר. "הוא הבטיח לי שאני ארוץ מרתון והאמנתי לו. הוא נתן לי את הכוחות". אחרי שבוע בטיפול נמרץ הועבר הלוי למחלקה הכירורגית ואחרי חודש וחצי שוחרר לשיקום ברכז הרפואי שיקומי רעות תל אביב.

 

ועכשיו: לימודי משפטים וטיול בארה"ב

"המשפחה שלי הייתה מאוד אופטימית – אבל לי היה קשה", מספר הלוי. "אבל פתאום הרגליים החלו לזוז טיפה. הצלחתי כל פעם לעשות תנועות קטנות מאוד". ב"רעות" קיבלו את אותו ברוחב לב, והלוי אושפז במחלקה לשיקום צעירים. "זה מקום מדהים. בכל בוקר כשהתעוררתי מישהו היה מגיע ועוזר לי לקום מהמיטה, סייעו לי לצחצח שיניים ולהתרחץ, מישהו היה מלביש אותי ומסיע אותי על כסא גלגלים לחדר האוכל. הם עשו את זה ממש מכל הלב", מספר הלוי.

 

"במהלך היום הייתי עושה פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, ולמי שצריך יש גם טיפול פסיכולוגי פעם בשבוע. יש במקום גם חדר כושר, גינה טיפולית וחוגים טיפוליים". לאט לאט התחיל הלוי להשתקם ולעשות צעדים ראשונים – בהתחלה באמצעות הליכון וקביים, ובהמשך בצעדים מדודים בכוחות עצמו.

 

המשפחה הייתה אופטימית, אבל לי היה קשה. בטיול לארה"ב ()
המשפחה הייתה אופטימית, אבל לי היה קשה. בטיול לארה"ב

 

לאחר מספר חודשים, עבר הלוי לשיקום יום ולאחרונה השתחרר מבית החולים. "יש לי עוד עבודה קשה – אני עד היום עם משככי כאבים כל לילה, אבל אני אסיר תודה למרכז רעות – הם נתנו לי את הטיפול הכי מסור והכי מדהים שיש".

 

בשנה שעברה התחיל הלוי לימודי משפטים בקריה האקדמית אונו, ובקיץ האחרון יצא לטיול בארצות הברית כדי להתאוורר מהפציעה הקשה שעבר.

 

הערב (ד') יתקיים אירוע ההתרמה השנתי של עמותת "רעות" במועדון רדינג 3 בתל אביב. ההכנסות מהאירוע יוזרמו לפיתוח מכון הכאב במרכז הרפואי שיקומי רעות תל אביב. האירוע ייערך בהשתתפות יו"ר עמותת רעות, ד"ר עוזי לנדאו, מנהל מרכז רעות ד"ר דב אלבוקרק, ראש עיריית תל אביב רון חולדאי, ועוד. את הערב תנחה תמר איש שלום, והתוכנית האמנותית תכלול הופעה של קרן פלס.

 

ד"ר דב אלבוקרק, מנהל המרכז הרפואי שיקומי רעות תל אביב: "הטיפול השיקומי הוא קריטי ברצף הטיפול וחיוני עבור אלפי חולים ופצועים. השיקום הוא הזדמנות בלתי חוזרת הניתנת למטופל לחזור לעצמאות תפקודית ולבנות את חייו מחדש. מרכז הכובד של הטיפול הרפואי בכלל ושל השיקום בפרט, עובר בהדרגה לקהילה. דהיינו טיפול מרפאתי, גם אינטנסיבי ביותר, המאפשר למטופל להמשיך בחיי שגרה תקינים ככל האפשר. ברוח תפיסה זו, אנו משקיעים בפיתוח והרחבת המרפאות ואשפוז יום שיקומי שהינם נחוצים וחיוניים כיום במדינת ישראל".


 

צפו: השלד הרובוטי המדהים שעוזר למשותקים לזוז באמצעות גירוי חשמלי

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הרופאים אמרו שאם יישאר בחיים, הוא לא יילך אף פעם. הלוי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים