שתף קטע נבחר

ראש העיר לשעבר של אור יהודה נשלח לשנתיים מאסר

הרשעתו של דוד יוסף כללה 16 סעיפים של שחיתות ועבירות מין. השופט דוד רוזן: "יוסף תקף מינית נשים שהזדמנו במקרה או שלא ללשכתו. מדובר במעשים מכוערים של ביזוי והשפלה. הקורבנות נאלצו להתמסר כדי להבטיח את מקום עבודתן". הוא ישלם 30 אלף שקל פיצוי למתלוננות

 

 

 

שנתיים מאסר וקנס כספי - זה עונשו של ראש העיר אור יהודה לשעבר, דוד יוסף, שהורשע בעבירות מין ובעבירות שחיתות. הוא ישלם 30 אלף שקל פיצוי למתלוננות נגדו. 

 

יוסף הורשע בבית המשפט המחוזי בתל אביב ב-16 סעיפים מ-25 האישומים נגדו, ורוב סעיפי ההרשעה נגעו לעבירות מין, לאחר שיותר מעשר נשים העידו נגדו. בנוסף הוא ביצע עבירות מנהל לא תקין, שימוש לרעה בכוח המשרה והפרת אמונים. הפרקליטות ביקשה לגזור עליו בין חמש לשש שנות מאסר, אם כי החוק קובע עונשים של עד עשר שנות מאסר לגבי העבירות המיוחסות לו. בגזר הדין התחשבו במצבו הבריאותי ובתרומתו לעיר.

דוד יוסף בבית המשפט  (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
דוד יוסף בבית המשפט (צילום: ירון ברנר)
 

השופט דוד רוזן אמר כי "מדובר בנאשם שהורשע בשורה ארוכה של עבירות. בהזדמנויות שונות בעשרות מקרים גנב הנאשם כספים ציבוריים, חילק מלגות, הכספים הוצאו מהקופה הציבורית והנאשם קנה בכסף את לבם של מקורבים, אזרחים שחפץ בטובתם לא כמעשה חסד של רחמים.

 

"הנאשם הורשע בעבירות הטרדה מינית ומעשים מגונים - התמונה שהצטיירה היא קשה וקודרת. הוא תקף מינית נשים שהזדמנו במקרה או לא ללשכתו. מדובר במעשים מכוערים שנשאו איתם ביזוי והשפלה. מעל ההשפלה בפגיעה בגוף ובנפש, נאלצו הקורבנות להתמסר לו ולהיענות לדרישותיו המיניות על מנת להבטיח את מקום עבודתן".

 

עוד קבע השופט כי "לא היה בכוחן של הנשים לצאת נגדו, הן היו זקוקות למקום עבודתן. הנאשם היה שקוע ומושקע בתאוותו ולא פחות בלהפגין את כוחו מול אותן נשים". על עבירות השחיתות בעירייה כתב השופט כי "מדובר במעשים פסולים וחמורים שנבעו משיקולים זרים. הנאשם קרא רחוב על שם אישה אהובה תוך שהוא משטה במועצת העיר. הנאשם חרג מכללים בסיסיים של תקינות. הנאשם הפגין כוחו כלפי כפופים למרותו תוך פגיעה קשה בזכויותיהם".

  

 
רחוב באלי, על-שם הכינוי למאהבת (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
רחוב באלי, על-שם הכינוי למאהבת(צילום: עידו ארז)

עורכת הדין רחלי חזן פלדמן מפרקליטות מחוז תל אביב, הסבירה כי העונש שהפרקליטות דרשה היה "העונש הראוי בהתחשב בפסיקה ובנסיבות. נלמד את גזר הדין ונשקול את עמדתנו".

עורך דינו של יוסף, אבי אודיז, אמר כי "אי אפשר להיות מרוצה כשאדם הולך לכלא, אבל ראיתם שהפרקליטות מאוד מאוכזבת. הם ציפו לעונש אחר לגמרי. יש הרבה תיאורים בגזר הדין שאני קצת מסתייג מהם, אבל אם מסתכלים על התוצאה, ברור שכבוד השופט רוזן, שידוע כבית שמאי, הלך כאן לפי בית הלל. אפשר לתאר את המעשים האלו בהרבה פאתוס, אבל בסופו של יום כל העבירות ברף הכי נמוך של המעשים. לא מדובר כאן בשחיתות".
 

משנת 2007 עד 2015 במשך שתי קדנציות כיהן יוסף בראשות העירייה. בתקופה זו הפיל את חיתתו על עובדי העירייה, לרבות עובדותיה. הוא דרש לציית ללא תנאים לדרישותיו, ומי שסירב - הוא בא עמו חשבון וביצע נגדו פעולות נקם בדמות פיטורים, ביטול פרויקטים ושלילת תקציבים. הכול כדי לפגוע בעובד שהמרה את פיו.

 

באותה תקופה הטריד יוסף שורה ארוכה של נשים שעבדו תחתיו: נגע בהן, ניסה לנשקן, נצמד אליהן או פנה אליהן בביטויים מיניים. המעשים נעשו בלשכתו או במקומות אחרים. נשים רבות לא הסכימו לכך אך הוא ניצל את מעמדו ופגע כך בעובדות עירייה ובנשים שעבדו במוסדות שקשורים אליה. מדובר היה בחד הוריות, בנשואות או בבעלות שכר נמוך. עם אלה שנעתרו לו הוא היטיב ולפיכך גם נאשם כי גנב נכסי עירייה והעניקם להן - כמו מלגות או מתנות.

 

המקרה שאולי ממחיש מכול את השחיתות הבלתי נתפסת של יוסף, מגולם בהרשעתו במקרה של קריאת רחוב בעיר בכינוי שנתן למאהבת שלו: ביוני 2013 כינס יוסף את מועצת העיר והציע שמות לאזור תעשייה חדש. כל השמות שהציע הנאשם נבחרו מיד ברוב קולות, ללא דיון מהותי. בין השמות גם רחוב "באלי". יוסף לא הסביר מדוע בחר בשמות אלו ולא נשאל על כך. "באלי" היה כינוי חיבה שנתן יוסף למאהבת שלו. במהלך תקופת הקשר ביניהם נהג הנאשם לומר לה כי הוא "ייתן לה את החיים שלו וכי יקרא רחוב על שמה", וכך עשה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
דוד יוסף, הבוקר בבית המשפט
צילום: ירון ברנר
מומלצים