שתף קטע נבחר

דחייה בדיון על העלאת גיל הפרישה לנשים

ועדת הכספים החליטה הערב כי גיל הפרישה לנשים לא יעלה ב-1 בינואר, אלא לפחות במחצית השנייה של 2017. הסיבה - הוועדה שהוקמה במטרה לדון בנושא לא הגישה את המלצותיה במועד

גיל הפרישה לנשים לא יעלה ב-1 בינואר, אלא לפחות במחצית השנייה של 2017. ועדת הכספים החליטה על כך סופית בתיקון החוק שיעלה לקריאה שנייה ושלישית במסגרת חוק ההסדרים שיתקבל במליאת הכנסת לפני סוף החודש והשנה. לפני שבועיים קבלה הוועדה את הצעת הדחייה הדחופה בחוק של היו"ר ח"כ משה גפני (יהדות התורה) למנוע את ההעלאה האוטומטית של הגיל בראשית 2017, פחות מחודש לפני כניסת הדחייה לתוקף.

 

כתבות נוספות בערוץ הכלכלה

 

הצעת גפני עלתה נוכח שתיקת הוועדה הממשלתית שהיתה אמורה לייעץ לשר האוצר אם ועד מתי לדחות את מועד העלאת הגיל, על כל המשתמע מכך, אם בכלל. הוועדה הוקמה אך לא הגישה את המלצתה לשר ולאישור ועדת הכספים, או כל החלטה שהיא, עד ה-30 בספטמבר השנה לפי לוח הזמנים שנקבע לה בחוק מראשית העשור הקודם.

 

בלוח זה נקבע כי הוועדה תכריע בנושא עד ה-30 בדצמבר ותתרגם אותו לחקיקה, כלומר תוך שבועיים, אחרת העלאת הגיל תידחה אוטומטית. היום הודיע גפני לוועדה שהאוצר קיבל את הצעתו מהדיון הקודם לדחות בחוק רק את לוח הזמנים. גפני הציע שהמלצת הוועדה הממשלתית תוגש לוועדת הכספים לא יאוחר מ-30 באפריל 2017 וגם הפעם היא תכריע ותחוקק תוך 3 חודשים, ולא יאוחר מה-30 ביולי.

 

בהתאם לכך הציע גפני לדחות גם את התוקף המוגבל של ההעלאה לנשים כך שיחול על הנשים שנולדו מ- 1956 והלאה, במקום מ-1955. קבלת הצעתו נועדה למנוע מהאוצר את הגשמת האולטימטום שלו מלפני שבועיים, שאם לא יגיב על איומו בהודעה כלשהי תוך 48 שעות, "אני אקדים לבדי את המועדים של דחיית ההעלאה של הגיל וכניסתה לתוקף".

 

גפני ציין אז כי שר הרווחה חיים כץ ביקש לדחות את העלאת הגיל בשנתיים כשהיה יו"ר ועדת העבודה והרווחה בכנסת הקודמת. אולם בהופעתו בוועדה באותו שבוע בדיון על תקציב משרדו, הוא אמר, שעקרונית הוא מתנגד להעלאת הגיל, "אבל יש לבדוק היטב, לפני קביעת מועדים אחרים, את השלכותיהם על משק הפנסיה, בעיקר על 400 אלף עמיתי הקרנות הוותיקות שבהן כ-35 אלף נשים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים