שתף קטע נבחר

העתיד של תעשיית הסייבר הוא נשים

בשנה האחרונה אין תחום שזוכה ליותר תשומת לב, השקעות, סיקור ומחמאות מאשר תעשיית הסייבר הישראלית המשגשגת. יחד עם זאת, מחקרים מעריכים ששוק אבטחת המידע העולמי זקוק לעוד מיליון אנשים ובכללם נשים - אז מה עושים כדי לקדם את הנושא? קרן אלעזרי עם התשובה

בשיתוף התעשייה האווירית

 

בין השנים 2010-2015 קמו בישראל מאות מיזמי סייבר, המדינה השקיעה מיליוני שקלים בהקמת מטה וגם רשות סייבר לאומית ובקידום מרכזי מחקר בתל אביב, באר שבע וירושלים – בזמן שענקיות טכנולוגיה מכל העולם השקיעו מאות מיליוני דולרים בחברות סייבר ישראליות. אבל התחום סובל ממחסור בהון אנושי, ובעיקר בנשים. קרן אלעזרי, אנליסטית אסטרטגית, סופרת ומרצת TED. חוקרת בכירה במרכז הרב-תחומי לחקר הסייבר ע"ש בלווטניק, אוניברסיטת תל אביב, הגיעה לאולפן להסביר בקצרה מה הפתרון לבעיה. צפו:

 

עוד כתבות בפרויקט מהנדסות העתיד

 

 

מחקרים של סיסקו וגראטנר מעריכים ששוק אבטחת המידע העולמי זקוק לעוד מיליון א-נשים כדי לענות על הצורך העתידי בתעשייה. עם צמיחה מתמדת, אתגרים טכנולוגיים, משכורות נדיבות, תעשיית האבטחה מציעה הבטחה לעתיד תעסוקתי ורוד למדי – אז למה אנחנו לא רואות הרבה נשים בעולם הזה? 

 

יצירת תכניות מעשיות, כבר בבתי הספר ובתיכונים - כמו פרויקט "מהנדסות העתיד" למשל, יאפשרו למשוך לתחום הסייבר עוד ועוד נשים. אבל זה לא נגמר שם. כולם יודעים, שהצבא יכול להיות "כרטיס כניסה" להייטק, וידוע שיחידות מסוימות הן מקפצה מצוינת לקריירה הסייבר – בגלל הנסיון המעשי יקר הערך. אבל בכל זאת, גם משוחררות טריות מהיחידות הכי מבוקשות בצה"ל יהססו למצוא את מקומן בתעשיית הסייבר אם במבט ראשון (וגם במבט שני), היא תיראה גברית.

 

לחברות במשק יש אחריות ליצור סביבות עבודה יותר מגוונות - לבנות תכניות התמחות, להציע תחרויות וקורסים למתכנתות ולתמוך בקבוצות משותפות כמו SheCodes, כל זה הוא חלק מהשינוי הדרוש. בואו נפעל ביחד לשנות את התמונה הזו, וליצור עתיד בטוח יותר – עבור כולנו.

 

 

בשיתוף התעשייה האווירית

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים