שתף קטע נבחר

 

נתניהו לאנשי עמונה: "אני מבין מה זה לאבד בית. אחרי בחירות 99' סילקו אותנו מהמעון הרשמי. נאלצנו לעבור למלון שרתון פלאזה"

"ידיעות אחרונות" חושף דברים שאמר ראש הממשלה לתושבי עמונה בפגישה הלילית בלשכתו, בעיצומם של המגעים לפשרה

ארבעה ימים אחרי סיומו של משבר עמונה, מתגלות ההבטחות, השיחות וגם התבטאות מפתיעה אחת של ראש הממשלה בנימין נתניהו לתושבי המאחז שיפונה. הזמן: הלילה שבין שבת לראשון, בעיצומם של המגעים האחרונים בניסיון למצוא פשרה שתמנע את פינוי המאחז. המקום: לשכת ראש הממשלה בירושלים.

 

תושבי עמונה שנכחו בפגישה ניסו להסביר לנתניהו מה המשמעות מבחינתם של אובדן הבית והריסתו. אלא שהם נדהמו לשמוע את ראש הממשלה משיב להם כך: "אני מבין מה זה לאבד בית. אחרי בחירות 99' (בהן הפסיד נתניהו לברק), בהתראה אפסית, פשוט סילקו אותי ואת משפחתי מהבית בבלפור. ככה, עם כל החפצים, פשוט נזרקנו לרחוב. נאלצנו ללכת לשרתון פלאזה, זו תחושה נוראית".

 

"נאלצנו לגור בשרתון פלאזה". נתניהו (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"נאלצנו לגור בשרתון פלאזה". נתניהו(צילום: AFP)

תושבי עמונה ההמומים ניסו לענות ואמרו "בכל זאת, אדוני ראש הממשלה, זה קצת שונה", אבל נתניהו השיב: "זה קשה, קשה מאוד".

 

מלשכת ראש הממשלה לא נמסרה תגובה לדברים עד לפרסום הכתבה.

 

בהמשך לפרסום, ראש הממשלה ב-1999 ושר הביטחון לשעבר אהוד ברק כתב בחשבון הטוויטר שלו: "איבד את זה לגמרי. 'נעקר מהבית'? בקולות הבוחר. הייתי שם. לקח לו ששה שבועות לארוז ולפנות. קשה? הגיע הזמן לפעם שנייה".

 

פתרון באוויר

אתמול הגישה המדינה לבג"ץ בקשת דחייה לפינוי עמונה ב־45 ימים מהתאריך שנקבע - יום ראשון הקרוב' כדי לאפשר את יישום המתווה של פינוי בהסכמה שהושג מול התושבים. בהודעת הפרקליטות bכתב כי הדחייה המבוקשת נדרשת כדי להשלים את מציאת הפתרונות למגורים זמניים לתושבי עמונה. עם זאת, בפרקליטות הבהירו כי המדינה לא תבקש ארכה נוספת גם אם המתווה לא ימומש.

 

נערים עוזבים את עמונה לאחר קבלת המתווה החדש (צילום: יאיר שגיא) (צילום: יאיר שגיא)
נערים עוזבים את עמונה לאחר קבלת המתווה החדש(צילום: יאיר שגיא)

מתשובת המדינה עולה כי בסופו של דבר עומד המתווה על שלוש נקודות מרכזיות: חלקת "עמונה צפון" תשמש למגורי 12 קרוואנים ולא 24 כפי שתושבי עמונה דרשו, העברת יתר התושבים לארבע חלקות מפוצלות אחרות על ההר והמשך הפתרון רק באישור בתי המשפט ולא בצווים מנהליים.

 

"אישרתי את מתווה עמונה על פי אמות המידה שהחוק מקנה לי מתוך תחושת אחריות כבדה ורצון למנוע שפיכות דמים ומלחמת אחים", אמר אתמול היועץ המשפטי לממשלה מנדלבליט למקורביו. יש לציין כי במתווה אין כל תוכנית מפורשת לבניית יישוב קבע אלא הבטחה לעשות הכול כדי לאתר קרקעות ליישוב קבע שייבנה על קרקע חוקית.

 

בתחילת השבוע אישרו תושבי עמונה את המתווה המתוקן לפינוי, ולאחר מכן אישרה אותו גם הממשלה. לפי המתווה, חלק מהמשפחות יוכלו להישאר על ההר בחלקה סמוכה שנקראת חלקה 38, אלא שלאחר חתימת המתווה התגלה כי לא ניתן להתחיל בבנייה על החלקה - בין היתר מכיוון שישנן טענות לבעלות על הקרקע, שהוגשו על ידי ארגון "יש דין". מתוך בקשת המדינה עולה כי נמצא פלסטיני שלו יפוי כוח מתשעה מתוך עשרה אחים שהם היורשים של החלקה, וכך הופכת החלקה המהותית ביותר במתווה לקשה עד בלתי אפשרית למימוש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הדהים את תושבי עמונה. בנימין נתניהו
צילום: רויטרס
מומלצים