שתף קטע נבחר

העיר עם הכי הרבה מהנדסות לעתיד

גאווה עירונית: פתח תקווה וראשל"צ מובילות במספר הנרשמות לפרויקט מהנדסות העתיד ואחריהן ערים נוספות - איפה העיר שלכם? ההרשמה למיזם מסתיימת במוצ"ש הקרוב

בשיתוף התעשייה האווירית

 

פרויקט "מהנדסות העתיד שיצא לדרך, זו השנה השנייה, ב-2.12, שם לו למטרה לפתוח דלת לתלמידות בתחום המדעים לעולם המחר כבר היום. העיסוק במדע וטכנולוגיה בגיל צעיר, בזמן בו נעשות החלטות חשובות בחיים - איזו מגמה ללמוד, מה לעשות בצבא וכן הלאה - נותן להן את ההזדמנות לחוות את המקצועות הטכנולוגיים ולתפעל סטארט-אפים פורצי דרך כבר עכשיו ולהבין עד כמה התחום חשוב ומרתק.

 

עוד כתבות בפרויקט מהנדסות העתיד

 

בסוף השבוע הנוכחי (24.12) תגיע ההרשמה לסיומה וכבר עכשיו אפשר לספר מי הן הערים המובילית בארץ עם מספר הנערות הגבוה ביותר שנרשמו לפרויקט.

 

במקום הראשון ניצבות פתח תקוה וראשון לציון, בכל אחת מהן נרשמו לפרויקט לא פחות מ-15 בנות מצטיינות בתחום המדעים. במקום השני נמצאות הערים קריית ביאליק ובת ים עם 10 בנות כל אחת, שייתכן ויבחרו להיות מהנדסות העתיד של ישראל. במקום השלישי הערים תל אביב ומודיעין, אחריהן נתניה וירושלים. בהמשך הרשימה ניתן למצוא את רעננה, ערערה שבנגב, חולון ושוהם. עם סיום ההרשמה יחשפו המספרים הסופיים ודירוג הערים המלא.

  

נעה וספיר, שהשתתפו בפרויקט בשנה שעברה, מספרות על החוויה:

 

במהלך השבועות האחרונים, עת הושק הפרויקט וההרשמה אליו, נראה כי לא מעט נערות בישראל מתעניינות בתחום. מעל 900 שיתופים נרשמו ברשתות החברתיות בנושאים הקשורים לפרויקט, ומעל 58,000 משתתפות ענו על השאלה "מי מתאימה להיות מהנדסת" במסגרת שאלון שפורסם במהלך ימי ההרשמה. הנתונים מצביעים על הביקוש – התשובה הפופולרית ביותר בחידון הייתה "את מפרקת מטוסים אמיתית". אכן, נערות ישראל חולמות היום גם בתחום המדעים.

 

"חבל שלא מעודדים את כל הבנות לעסוק במקצוע הזה", אומרת נעה אלהרר, בת 17.5, בוגרת הפרויקט מהשנה שעברה. "למהנדסות העתיד הגעתי אחרי שהמורה שלי ראה פרסומים והמליץ לי ללכת. זהו פרויקט שדורש הרבה יצירתיות וחשיבה מחוץ לקופסא", שיתפה נעה על החוויה שעברה וסיכמה "אני ממליצה לכל אחת ללכת על זה. זו דלת שנפתחת בפני בנות, דבר חשוב בעיקר בגיל הזה – גיל הקשור לבחירות לגבי העתיד בשאלה מה אני רוצה לעשות בחיים".

 

דור העתיד של ישראל

פרויקט 'מהנדסות העתיד', אשר מתקיים בשיתוף התעשייה האווירית, "ידיעות אחרונות" ו-ynet, רקם עור וגידים מתוך ההבנה המשותפת כי המחסור החמור במהנדסים בכלל, ומהנדסות בפרט, מציב בסכנה את מעמדה הבינלאומי של ישראל כמעצמת היי-טק וטכנולוגיה. מטרתו של המיזם לאתר נערות המהוות את דור העתיד של המהנדסות והמדעניות במדינת ישראל, בשאיפה כי בבגרותן ימלאו תפקידים משמעותיים בתעשייה ובאקדמיה הישראלית בתחום זה.

 

התלמידות אשר יזכו לקחת חלק בפרויקט יעברו שישה מפגשים מעוררי השראה במתחם התעשייה האווירית, במהלכם ייחשפו לפיתוחים טכנולוגיים חדשניים וישמעו הרצאות מפי בכירים ובכירות בתעשייה הישראלית. במסגרת המיזם יקבלו הבנות מספר פרויקטים בתחום המדעי-הנדסי, אותם יעבדו למוצר מוגמר. בסיומו של הפרויקט בחודש מרץ, יוצגו הפרויקטים בטקס סיום חגיגי שם יוכרזו הבנות המצטיינות.

 

בוועדת ההיגוי, אשר תבחר את הפרויקטים הזוכים, נמצאים ד"ר קירה רדינסקי, מדענית ראשית ודירקטורית מדע הנתונים; אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו ישראל; קרן אלעזרי, חוקרת בכירה בתחום הסייבר מאוניברסיטת תל אביב; ענבל אריאלי, יזמית הייטק; עדינה בר שלום, כלת פרס ישראל; פרופ' חנה הרצוג; פרופ' רבקה כרמי, נשיאת אוניברסיטת בן גוריון; יוסי וייס, מנכ"ל תעשייה אווירית.

  

בשיתוף התעשייה האווירית

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים