שתף קטע נבחר

יהיה טוב

דיוויד ברוזה, אחד הזמרים הישראלים העסוקים ומוערכים בעולם, ממשיך לעבוד בקצב מטורף. את השנה החדשה הוא יפתח בניו יורק בהופעה רווית אמנים ישראלים ובינלאומיים ומבטיח חוויה נוסטלגית מלאה חידושים

בדיוק כשנראה לנו, רגע לפני החגים המוארים, שהם מזמן כבר התחילו ולא ברור מתי כל זה יגמר, מגיע דיוויד ברוזה כדי לחתום את העונה בהופעה חגיגית במיוחד.

ב-7 בינואר הוא יעלה במופע שכמוהו עוד לא עשה. לצידו 13 נגנים ואמנים ישראלים מקומיים, שביחד יעניקו אינטרפטציה חדשנית וייחודית לכל הלהיטים שהוא כל כך מזוהה איתם.

 

ברוזה כבר שנים חי על ציר ישראל-ניו יורק. אחרי שמגלים איך נראה לוח ההופעות שלו, מפתיע שעוד יש לו זמן לחזור הביתה. "עכשיו עשיתי 6 או 7 הופעות בישראל", הוא מספר בראיון מיוחד ל’ידיעות אמריקה’,"משם טסתי להופעה בקנדה, משם אוסטרליה וסין ואחרי שסיימתי בסופהשבוע מופע בלוס אנג'לס, חזרתי לניו יורק".

 

"החלום שלי היה בכלל להיות צייר. ברוזה ()
"החלום שלי היה בכלל להיות צייר. ברוזה

 

גם אחרי כל כך הרבה שנים של עשייה, ברוזה לא מוריד את הרגל מהגז. "כשאתה אמן, אתה מקדיש את עצמך לזה. ארבע או חמש שעות בכל יום אני מתאמן על הגיטרה, בלי הנחות. הגוף צריך את זה אני צריך את זה כדי לדעת להתפרע באחריות".

 

ברוזה מוכר לכולם ממופעי הזריחה במצדה, מהמופעים המסורים במקלטים בעיתות מלחמה ומהחיקוי האלמותי לו זכה בארץ נהדרת. מעניין לגלות כמה ברוזה עדיין עובד בלהיות דיוויד ברוזה. "זה חלק מהמסירות שלי והמקצועיות שאני צריך לתת. אני משתפר כל הזמן מבחינה מלודית ואני חושב שאני חייב את זה גם לחשיפה שלי בסיטואציות לא סטנדרטיות בבמות מאולתרות, ממלחמות ועד אולמות מפוארים".

 

נשמע שהוא חי את חלומו של כל אמן ו מפתיע לגלות שברוזה בכלל חלם להיות צייר. "כל סיפור המסע שלי עם המוזיקה הוא הזוי. החלום שלי היה להיות צייר, אבל אחרי הצבא כתבתי את "יהיה טוב" ובאותו רגע נחרץ גורלי ומסלול החיים שלי הוכתב. יותר לא ציירתי. 40 שנה מזמר... אבל כשאני כותב מוזיקה זה תמיד בצבעים".

 

הוא גדל בישראל, ספרד ואנגליה וחזר לישראל בשנת 1974 כשהתגייס. באותן שנים החל גם לשיר. הוא הצטרף ליהונתן גפן בהרכב "שיחות סלון"וכשכתב את "יהיה טוב”,בזמן חתימת הסכם השלום עם מצרים, כבר הפך, כפי שהעיד בעצמו, לשם מוכר בכל בית בישראל. כשהאלבומים שמוציא זוכים להפוך לאלבומי זהב ופלטינה וכשהוא נחשב לאחד הזמרים המצליחים בישראל הוא נוסע ובוחר לחלק את זמנו בין אמריקה לבין ישראל. "רציתי לחפש משהו אחר, בשביל להרחיב אופקים", אמר. "אני מאוד ישראלי וכך גם המוזיקה שלי, שנושמת את המקום הזה שהוא העוגן".

 

 

מתאמן על הגיטרה 4-5 שעות בכל יום. ברוזה ()
מתאמן על הגיטרה 4-5 שעות בכל יום. ברוזה

 

וכך כבר שנים, נוסע ממקום למקום, מגוון ומשכלל את הסגנונות, את המילים והשפות. "יש בי כמיהה לא להשתעמם", הוא מספר לנו. "לכן יש לי גם הרכבים שונים. יש הרכב שגר בארץ ואיתו אני עושה גם גיחות לאירופה, יש הרכב שאני עובד איתו כאן בארה"ב, כמו שבסוף השבוע הופעתי איתו בלוס אנג'לס. אנחנו מנגנים 30 שנה ביחד, רבים מהם מנגני הג'אז הטובים ביותר בארה"ב, אני קורא לזה הברוזה פיילס. אנחנו משנים ומשתנים בכל פעם. יש גם הופעות שבהן זה אני והגיטרה".

 

עשרות אלבומים רשומים על שמו, באנגלית, בספרדית ורבים כל כך בעברית. העובדה שהמוזיקה שלו שזורה בין כל כך הרבה סגנונות, שפות וכלים הופכת אותו לאמן שמנגן בשפה משל עצמו. "אנשים מתחברים לרומנטיקה בשירים, לשילוב של רוק עם פלמנקו, לחיבור עם הבלוז והקאנטרי. אני לא אמן שמתחבר לקהל פופי", הוא מסביר. "אני שוק ממוקד לאוהבי תרבות ומי שמחפש מוזיקת עולם ופואטיקה, מי שאוהב משוררים, מאמריקאים ועד ישראלים, מוצא חיבור. זה הופך את זה להכי ישראלי שיש בעיני, מערבי ומזרחי, מגוון של הכל".

 

"חרץ את גורלי". יהיה טוב.

 

 

במופעים של ברוזה, הוא מקפיד לשלב את סיפורי חייו, מהילדות בכרמל ועד המסעות והאהבות. הוא מתאר את הסיפורים שלו כחלק מהמסע המוזיקלי שעבר אבל בין השורות אי אפשר שלא לזהות את השירות שסיפוריו עושים לישראל. "עכשיו הייתי בקנזס וראיתי שקהל אמריקאי ולא יהודי מכיר את השירים. אישה סיפרה לי שקראה לבנה רעם בגלל השיר רעמים וברקים. היום אנשים שמחים שהם נחשפים לעובדות מציאות שלא קשורות רק לחדשות או לסכסוך וזה מראה ישראל אחרת".

 

המופע שיערך ב-7 בינואר בניו יורק יהיה שוב, אתגר חדש עבור ברוזה. מופע שנסנה מהתיאבון הגדול של ברוזה לעוד ומהרצון שלו לפתוח את הדלת לעוד אמנים מישראל. "המופע יהיה בליווי אמנים ישראלים שחיים כאן בניו יורק. רובם בוגרי רימון. אני אחד ממיסדי בית הספר אז זו הזדמנות משמחת. יהונתן לוי, הבסיסט של להקת “איזבו”, היה בן 15 כשראיתי אותו לראשונה על אופניים עם בס על הגב בגשם התל אביב וידעתי שזה אמן אמיתי. כששמעתי שהוא כאן בניו יורק, הצעתי לו להקים הרכב של מוזיקאים ישראלים. פגשתי 12 נגנים ועשינו כל מיני שינויים ועיבודים לשירים שלי. התחלנו לעבוד יחד בחדר חזרות וקראנו לזה מפגשי ג'אז". אל המופע יצטרפו גם אמני ג'אז מוכרים שביחד יציגו גרסה משולבת בשתי שפות של השיר 'יהיה טוב'.

 

המופע יהיה חלק משבוע המוזיקה הגדול של ניו יורק. מסתבר שממש כמו שבוע האופנה, שבוע המוזיקאים בניו יורק יכול להכתיב מסלול קריירה וגם אמנים ותיקים כמו ברוזה מערכים לשבוע שכזה בהתאם. "השבוע הזה מאגד מפגש של קנייני הופעות שרואים איזה 1000 הופעות. כמו שמעצב אופנה ותיק לא יוותר על זה, כך גם במוזיקה. אנחנו מזמינים את הקניינים להופעה. הם יראו אלפי מוזיקאים, כולם מציגים את מה שיש להם ואנחנו מקווים שהמופע יוביל לטור ממוקד ומסודר בשנה הבאה".

 

בין האמנים במופע שישתתפו זמרת הג'אז תמי שפר, אורי קליינמן, אלון אלגבלי ויהונתן לוי על הגיטרות, הפסנתרן עדן עדין אותו מכנה ברוזה "אחד הפסנתרנים הטובים בעולם", שאול עשת, "קלידן של סנדרסון שעושה חייל בווילג'", שני מתופפים ובל ליאון ויוני הלוי מלהקת "התפוחים". "החיבור ביניהם מעניין, אחד שמאלי, אחד ימני והם על שני סטים של תופים ומחלקים ביניהם את התפקיד. המופע כולו יהיה בקצב ייחודי", הוא מסכם. "זו אנרגיה נורא צעירה ויפה”.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מלוס אנג'לס לניו יורק. ברוזה
מומלצים