שתף קטע נבחר

במקום פיקוח על שכ"ד - מאגר חוזי שכירות

הכנסת הייתה אמורה לאשר את הצעתו של ח"כ רועי פולקמן, לשלב בחוק מס דירה שלישית סעיף שאוסר להעלות שכר דירה. בגלל אי הבנה, אושרה בטעות הצעה אחרת שלו - הקמת מאגר מידע של חוזי שכירות ברשויות המקומיות. פולקמן: "השיח על זכויות השוכרים וההגנה עליהם חייב להתעצם, אמשיך לפעול בנושא גם במסגרת חוק שכירות הוגנת בשבועות הקרובים"

הגנה לשוכרים במסגרת חוק מיסוי דירה שלישית? לא בדיוק אבל בערך. הלילה (ה'), במהלך הצבעה שערכה מליאת הכנסת לגבי הסתייגויות שהוגשו לחוק ריבוי הדירות, אישרו חברי הכנסת הסתייגות שהגיש יו"ר סיעת כולנו, ח"כ פולקמן, בנושא - אבל לא את זה שביקש לקדם.

 

מס ריבוי דירות: הכנסת תדון בהגנה לשוכרים

 

אתמול פורסם ב-ynet כי המליאה הייתה צפויה להצביע על הצעתו של ח"כ פולקמן לשלב סעיף איסור העלאת שכר דירה בחוק, שביקש "לאסור בחוק על בעלי הבתים להעלות את שכר הדירה, כתוצאה מהעברת החוק". ההצעה הגיעה על רקע הדיווחים הרבים של שוכרי דירות לפיהם בעלי הדירות כבר עדכנו חוזי שכירות בעקבות החשש כי החוק יעבור, כפי שפורסם ב-ynet.

ח"כ רועי פולקמן. "אמשיך לפעול בנושא הגנה על השוכרים" ()
ח"כ רועי פולקמן. "אמשיך לפעול בנושא הגנה על השוכרים"

ואולם, לדברי ח"כ פולקמן, במהלך ההצבעה נוצרה אי הבנה בינו לבין יו"ר הקואליציה, ח"כ דוד ביטן, וכתוצאה מכך עלתה להצבעה הסתייגות קודמת שהגיש פולקמן לגבי הקמת רשם שכירויות ברשויות המקומיות - במקום ההסתייגות לגבי איסור העלאת שכר דירה.

 

"למרות אי ההסכמות בקואליציה, היה לי חשוב להילחם למען השוכרים", מסביר פולקמן, "בגלל אי הבנה ביני לבין ח"כ ביטן, עלתה הסתייגות של רשם שכירויות והתקבלה. הדבר יצר מהומה קטנה, ולאחריה הורדו שאר ההסתייגות".

 

פולקמן הוסיף בשיחה עם ynet כי "השיח על זכויות השוכרים וההגנה עליהם חייב להתעצם, ואני אמשיך לפעול בנושא גם במסגרת חוק שכירות הוגנת כבר בשבועות הקרובים". נזכיר כי פולקמן קידם יחד עם ח"כ סתיו שפיר את הצעת חוק שכירות הוגנת שאושרה בתחילת החודש בקריאה ראשונה במליאת הכנסת. החוק מסדיר את מערכת היחסים בין השוכר והמשכיר ומגדיר מהי דירה ראויה למגורים.

 

ההסתייגות שביקש פולקמן להעביר מציעה לבטל הוראה בחוזה שכירות, שעניינה העלאת דמי השכירות במקרה שיחול שינוי בחבות המס החלה על המשכיר. עוד היא מציעה להחיל את ההוראה גם על חוזה שכירות שנחתם בטרם כניסת תיקון החוק לתוקף. המשמעות היא שלא ניתן לפתוח חוזה קיים ולהכניס סעיף העלאת שכר דירה בעקבות מס דירה שלישית, ובחוזים שהוכנסו סעיפים כאלה, הם יבוטלו.

 

"לא ייתכן שבעלי בתים יתפסו את שוכרי הדירות כבני ערובה, בתקופה קריטית בה אנו מרחיקים משקיעים מהשוק ורוצים לשחרר דירות באזורי ביקוש עבור צעירים", אמר אתמול פולקמן, "אני עוסק רבות בנושא השכירות ורוצה לוודא כי שוכרי הדירות לא ינוצלו ולא יפגעו".

 

ואולם, הצעה זו לא אושרה ובמקומה התקבלה הצעה אחרת של פולקמן, במסגרתה רשויות מקומיות יוכלו להקים מאגר מידע שיכלול נתונים על חוזי שכירות בתחומן, כגון פירוט דמי השכירות, תקופת החוזה ומספר חוזי השכירות. עם זאת, פולקמן מסביר כי מדובר ברשות ולא בחובה שתוטל על הרשויות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים