שתף קטע נבחר

פותחים את השבוע: מקומות חדשים בארץ

צ'יפס בר חדש, מושקע ומבטיח שנפתח בתל אביב, בר יין בחיפה, בר אוכל תאילנדי מחתרתי בפרדס חנה, מסעדת בשר בבית ינאי ועוד מקומות חדשים ברחבי הארץ

Patat

צ'יפס בר אינטימי שנפתח ממש השבוע בתל אביב. את הצ'יפס מכינים כאן מזן תפוחי אדמה בשם "נשיקות", הגדל בארץ במי תהום טבעיים על ידי החקלאי אורי רבינוביץ' ממושב צופית. מלאכת הכנת הצ'יפס נעשית בתהליך מורכב הנמשך למעלה מיממה, מה שמעניק לו את המרקם והטעם הייחודי. לאחר קילוף, שטיפה וייבוש במקרר, עוברים תפוחי האדמה טיגון כפול, כמיטב המסורת הבלגית וההולנדית.

 (צילום: נטלי אזולאי) (צילום: נטלי אזולאי)
(צילום: נטלי אזולאי)

הטיגון הראשון מתבצע בטמפרטורה נמוכה, אחר כך מועבר הצ'יפס לקירור למשך מספר שעות, ובסמוך להגשה הוא עובר טיגון שני בטמפרטורה גבוהה יותר, עד לקבלת הצבע והפריכות האופטימליים.

 

המנה מוגשת בקונוס קרטון עם רטבים שמיוצרים בעבודת יד, ואת תערובות התיבול שמצפות את הצ׳יפס הלקוח מוזמן לבחור בעצמו מתוך מבחר הכולל בין השאר את תערובת מזרחית או תערובת איטלקית עם בזיליקום.

 

בגזרת הרטבים (חמים או קרים) תוכלו לבחור בין הקלאסיים כמו קטשופ ומיונז הולנדי ועד שילובים מפתיעים כדוגמת אננס קארי, ברביקיו מעושן, איולי כמהין, איולי פלפלים ומיונז חמאת בוטנים. במחלקת הרטבים החמים תמצאו רטבים כמו ציר בקר ופפרוני, ארבע גבינות, חזה אווז מעושן ורוטב סאטה ההולנדי. מחיר המנה הקטנה 12 שקלים ומחיר המנה הגדולה 18 שקלים.

 

קינג ג'ורג' 30 תל אביב, לא כשר

 

בריסקט בר

אזור חדרה ועמק חפר הופך לאט לאט למעוז עישון הבשר: לאחרונה הצטרף למעשנות הפועלות באזור סנדוויץ' בר חדש, ידידותי במיוחד עבור אנשי הפליאו, והוא מתמחה בבשרים מעושנים. את המעשה האימתנית שמוצבת מאחורי זכוכית החוסמת את ריח העישון ייבאו מארה״ב, ומדובר על מפלצת מקצועית שעובדת בשיטת low & slow. הבשרים שוכנים בה במשך כל הלילה ובבוקר עוברים לכלי חימום מיוחד, כדי לנוח אחרי 12-14 שעות עישון עם עץ פקאן.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

התפריט מבוסס על כריכים שמגיעים בתוך לחם קווקזי או בתוך ג׳בטה דגנים, ביניהם בריסקט (55 שקלים), כריך צ׳וריסו (45 שקלים), כריך עוף (45 שקלים), נתחי צלעות מעושנות (58 שקלים), אסאדו (55 שקלים), סלופי מעושן (50 שקלים), ומי שלא מעוניין בפחמימות יוכל ללכת על מרק בשר מעושן, סלט מעושן (37 שקלים) או על ערימת בשר (129 שקלים), שהיא מנה של 500 גרם המוגשת על גבי פלטת עץ לצד תוספת כמו תפוח אדמה או בטטה שנאפים על מלח, סלט קולסלאו, חמוצי הבית ו-3 רטבים.

 

את כל הכריכים אגב, אפשר להגדיל עם תוספת של 100 גר' בשר נוספים ולהוסיף אליהם בצל מטוגן (5 שקלים), ביצת עין (5 שקלים) או חזה אווז (15 שקלים). בגזרת השתייה מציעים במקום בירות ושתיה קלה, ובקרוב יכנסו לתפריט גם עסקיות. מי שפתח את המקום עבד במשך 15 שנה בקייטרינג בשריים במגוון של תפקידים, אז נראה לנו שמדובר על מישהו שאפשר לסמוך עליו בכל מה שקשור לבשר.

 

כביש 4 תחנת דלק סונול ענבר חדרה (כמה קילומטרים בודדים דרומית לחדרה), 079-5595160 כשר

 

המחתרת התאילנדית

בר אוכל תאילנדי חדש שצץ בכרכור, ממש באמצע שום מקום, ובו מציעים 3 מנות, קינוח אחד וכמה אפשרויות אלכוהוליות. הדוכן הזה ממוקם צמוד לסטודיו לחידוש רהיטים השייך ליואב ושגית צידון, שהם גם בעלי המסעדה החדשה. יואב היה במשך 11 שנים בעלים של מסעדת דגים ופירות ים בהרצליה, וכעת הוא מעדיף פעילות ״מחתרתית" בדוכן מעץ שהוא בנה במו ידיו.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

המקום פתוח בימי חמישי 17:00-24:00 ושישי 11:00-16:00, ובתפריט יש סלט אטריות שעועית (15 שקלים) שיפתח לכם את כל הנקבוביות בגוף כי הוא חריף אש, טום יאם (19 שקלים), פאד תאי נפלא עם עוף או עם טופו ורוטב מיוחד שהוא מכין במקום (39 שקלים), ולקינוח יש בננה לוטי. הכול מוגש בכלים מתכלים שניתן גם לקחת בטייק אווי. במידה ותחליטו לאכול במקום ותהיו צמאים, יציעו לכם ערק לימונדה, פינק או ערק (ערק עם רוזטה) או בירה של מבשלה ביתית לא ממותגת.

 

ביל"ו 10 פרדס חנה כרכור, 050-3377588‏, לא כשר

 

פיקניה

מסעדת בשר חדשה במתחם M הדרך שבבית ינאי אשר מתמחה בצליית בשר על גבי גריל ברזילאי הבנוי בקומות. המקום הזה הוא למעשה בית לקייטרינג בשרי ״ראול״ שמנהל בעליו מאז 1997. בפיקניה עובדים עם בשר ישראלי שמיושן במקום. את מנת ״אנטרקוט הבית״ (115שקלים ל-350 גרם) מעשנים על הגריל במשך 3 שעות, מה שמעניק לו טעמי עישון עדינים מאוד.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

המנות גדולות במיוחד, כך למשל סטייק אנטרקוט מוגש במשקל 350-500 גרם וטי-בון עגל במשקל 700 גרם, מנת פרגית היא במשקל 400 גרם (84 שקלים) ומעלה.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

התמחות נוספת הם החיתוכים המיוחדים של הבשר, כמו שוק טלה שפרוס לרוחב, טיבון טלה שנפרס כפרפר, ושוק אחורי של עגל שנקרא ״הסעודה האחרונה״, והיא בעצם ארוחת חברים הכוללת 5 קילוגרם בשר,מויועדת ל-8-10 סועדים (70 שקלים).

 

התפריט של פיקניה מציע מנות ראשונות כמו קבבוני טלה (43 שקלים), סינייה הפוכה (29 שקלים), סלצ׳יצ׳ה - נקניקיה דרום אמריקאית במשקל 200 גרם (52 שקלים וסלטים. 

 

בקומה השניה של קניון M הדרך בית ינאי (על כביש 2), 054-3069345, לא כשר

 

סמבוסביח

ה"סמבוסביח" המיתולוגי מצומת ירקונים מתרחב אחרי עשור שבו מכר סמבוסביחים מוצלחים שנמכרים באלפים, ומגיע גם לאזור חדרה, עם סניף שני ממותג ומתוקתק שנפתח לפני פחות מחודש במתחם תחנת דלק סונול.

 

התפריט הפשוט מציע סמבוסביח (28 שקלים) שהוא סמבוסק ממולא עם כל מרכיבי הסביח, ויש גם סמבוסק מטוגן שדומה לפריקסה וגם סמבוסק אפוי.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

בנוסף יש גם סביח רגיל בפיתה (20 שקלים) שאפשר להזמין גם בפיתה מקמח מלא (תוספת 2 שקלים), סמבוסק מתוק (10 שקלים) טבעוני וממולא בשוקולד וחלווה (עם אבקת סוכר מעל) וגם קובה אורז בטעם שווארמה (10 שקלים).

 

הסניף מעוצב בצורה צבעונית ומזמינה עם בדיחות עמבה על הקירות, ואת הסמבוסקים המטוגנים ניתן לראות לייב במחבת עם שמן עמוק, ממש מאחורי דלפק ההכנה. בקרוב יושק גם שירות משלוחים, אבל בינתיים מצטייר כי מדובר על מקום חובה לעצירה על כביש 4 (דרומית לחדרה).

 

כביש 4 תחנת דלק סונול ענבר חדרה (קילומטרים בודדים דרומית לחדרה), כשר פרווה

 

קנטינה סושיאל

בר יין שנפתח לאחרונה במרכז הכרמל. המקום שייך לשני שותפים, אחד הוא איש עסקים ולשני יש ״עבודה של גדולים״, לכן הבר שלהם פתוח רק בסופי השבוע - בימים חמישי שישי ושבת. מדובר על בר לא גדול שמבקש להיות מרכז לתרבות יין (במהלך השבוע מתקיימות בו סדנאות יין). יש בו מטבח קר שנועד, ממש כפי שנהוג בברי היין של אירופה, לספק מנות הולמות לליווי היין.

 (צילום: רושיאנו&מולוקו) (צילום: רושיאנו&מולוקו)
(צילום: רושיאנו&מולוקו)
 

עם 32 מקומות ישיבה בלבד ותפריט חדש מדי שבוע, שפים אורחים וגישה לפיה כל יין שקיים במקום מוצע גם בכוס (30-380 שקלים), יש סיכוי גבוה מקום שיהפוך לאחד הלהיטים החמים של הצפון.

 (צילום: רושיאנו&מולוקו) (צילום: רושיאנו&מולוקו)
(צילום: רושיאנו&מולוקו)

בגזרת האוכל תוכלו לנשנש כאן פלטת גבינות עם פירות (כמו ענבי מוסקט בעונה), ריבה ולחמי מחמצת (67 שקלים), צלחת נקניקים (57 שקלים), קרואסון חמאה עם נקניק וגבינה בתנור, ברזאולה עם צלפים גדולים (44 שקלים), סלט עלים עם קרוטוני חלה עם גבינת עזים (32 שקלים), ועלי גפן מיוחדים עבור המקום מאמא אחת מעוספיה (21 שקלים).

 

בגזרת האלכוהול יש כאן שמפניה צרפתית בכוסות, יינות כתומים, יינות בורגון ויינות מקטגוריית ״בסימן שאלה״ (יינות מיוחדים שמוצעים רק באותו סוף השבוע). את הכול ניתן לקבל כאן בכוסות וגם בחצאי כוסות. 

 

עידן יהודה, אחד מבעלי המקום מתעסק ביין כבר עשור, ושימש כברמן וסומליה במוסדות קולינריים מובילים. לבר הקטן שלו הוא בוחר יינות מעניינים, לטעמו, ומגיש אותם אך ורק בכוסות של "ריבל" על מנת להוריד גם את היין היקר והמפואר ביותר לגובה העיניים.

 

מחניים 4 חיפה, 04-8143438, לא כשר 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נטלי אזולאי
צ'יפס בר חדש בתל אביב
צילום: נטלי אזולאי
מומלצים