שתף קטע נבחר

סכנה ברשת: למי יש גישה לתיק הרפואי שלנו

מכירת מידע רפואי לכל המרבה במחיר, לנעול מחשבים ולשחררם רק תמורת כופר, ולהיכנס למידע ולשנות אותו כך שיוכל לגרום לטיפול שגוי. המידע הרפואי נמצא ברשת ועלול ליפול לידיים הלא נכונות. צפו בדיון על הסכנות

בשיתוף ההסתדרות הרפואית בישראל

 

אחת מכל חמש חברות בעולם חוותה מתקפת סייבר השנה, כך עולה ממחקר שנערך בארה"ב. לא מדובר רק במתקפות על רשתות חברתיות או מניפולציות שמטרתן לחבל במערכת בחירות, אלא גם התיק הרפואי שלנו נמצא בסכנה.

 

כדי לדבר על הסכנות הנשקפות למידע הרפואי שלנו, שאמור להיות הכי סודי, פנינו לעו"ד לאה ופנר, מזכ"לית ההסתדרות הרפואית בישראל.

 

 

עו"ד ופנר: "נכון וראוי שיהיו הרשאות למי יכול לראות את הנתונים הרפואיים שלנו גם במסגרת של מוסד מטפל. בפועל כל הצוות הרפואי במוסד או במרפאה יכול להסתכל אבל לא רק הוא, גם כל הצוות האדמיניסטרטיבי. למעט כמובן נושאים שמסומנים כרגישים כמו נושא פסיכיאטריה".

 

עו"ד ופנר מוסיפה כי ישנן סכנות רבות למידע הרפואי. "אחת הפחות מסוכנות היא למסחר את המידע. להשיג מידע רפואי על אנשים ופשוט למכור אותו. אנחנו יודעים שבשוק השחור יש שווי גבוה מאוד למידע רפואי, המידע הזה יכול להיות רלוונטי לחברות ביטוח, למעסיקים, לחברות שרוצות למכור דברים מסוימים".

 

"הדבר השני שהאקרים יכולים להחליט שהם נועלים מחשבים ומבקשים כופר. ברור שהיום אי אפשר לעשות שום טיפול רפואי בלי שיש גישה למחשב. בין אם זה גישה למחשב בשביל לקבל מידע ובין אם זה גישה למחשב בשביל טיפולים, בשביל מכשירים. אז לכן סגירת המחשבים יכולה לפגוע בצורה מאוד משמעותית בטיפול.

 

"הדבר השלישי,  המאוד מאוד חמור, זה שישנם היום כמעט כל הכלים שבהם, הציוד הרפואי משתמש במחשב. אם אפשר להשתלט על זה אז כמובן שאנחנו יכולים להיות בסכנה מאוד גדולה, על הטיפול עצמו של מה שנעשה. הדבר האחרון שגם אותו צריך לומר זה שאפשר להיכנס לתיק הרפואי ולשנות מספרים, לשנות ערכים, לשנות מידע, ואז כמובן שחס וחלילה יינתן טיפול על בסיס מידע שגוי שיכול להביא עד כדי מוות".

 

בשיתוף ההסתדרות הרפואית בישראל

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מי יכול לראות את התיק הרפואי שלנו?
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים