שתף קטע נבחר

גשם של מרקים: 5 מתכונים למרק

בכלל לא אכפת לנו שזו קלישאה, אבל מזג האוויר שבחוץ עורר בנו תשוקה עזה לקערת מרק חם ומשביע: מרק כתום, מרק בצל, מרק עגבניות, מרק ירוק, מרק ירקות עם גריסים וגם מתכון לקרוטונים

מרק כתום

מצרכים (ל- 6 מנות):

2 בטטות, קלופות, חתוכות לקוביות קטנות

3 גזרים, קלופים, חתוכים לקוביות קטנות

1 תפוח אדמה, קלוף, חתוך לקוביות קטנות 

300 גר' דלעת או דלורית, חתוכות לקוביות קטנות

1 בצל לבן גדול, קלוף, חתוך לקוביות קטנות

מעט כורכום טחון

מלח

פלפל שחור

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)
 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את הירקות לסיר גדול, ומכסים במים עד לגובה הירקות.
  2. מוסיפים כורכום, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, ומבשלים במשך כ- 20 דקות.
  3. טוחנים במעבד מזון יחד עם המים, עד לקבלת מרקם אחיד.

אפשרויות לגיוון:

להעשרת הטעם, אפשר להוסיף חמאה או שמנת בסוף הבישול.

 

  

מרק בצל חום 

המצרכים (ל-6 מנות): 

7 בצלים, חצויים ופרוסים דק

2 כפות קמחֿ

1 כף שטוחה סוכר חום

1/2 כוס מים קרים

6 כוסות מים

3-2 כפות אבקת מרק בצל

פלפל לבן

1 כפית מלח

להגשה -

חופן קרוטונים (ראו מתכון מצורף)

מעט גבינת צ'דר או פרמזן

חופן עירית קצוצה

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)
 

אופן ההכנה:

  1. על להבה בינונית מטגנים את הבצלים בסיר עד לשקיפות. מוסיפים סוכר, וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב במשך כ-20 דקות עד לקבלת גוון שחום.
  2. מערבבים 1/2 כוס מים קרים וקמח עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את הבלילה לתערובת הבצל, יוצקים 6 כוסות מים ומתבלים במלח, פלפל ואבקת מרק ומבשלים על להבה נמוכה עד לרתיחה במשך כ-30 דקות.
  3. הגשה - יוצקים את המרק לקעריות, מפזרים מעל קרוטונים ועירית קצוצה, ומגררים גבינה.

 

קרוטונים

4-5 פרוסות לחם או חלה

6-7 כפות שמן זית

1/2 כפית פטרוזיליה מיובשת

1/2 כפית טימין

מלח גס

 

אופן ההכנה:

  1. מעבירים את פרוסות הלחם למקפיא למשך 1/2 שעה. לאחר מכן, בעזרת סכין, חותכים אותן לקוביות לפי הגודל הרצוי.
  2. מעבירים את קוביות הלחם לקערה עם שמן הזית והתבלינים, ומערבבים היטב. 
  3. שמים את קוביות הלחם במחבת חמה, ומטגנים עד לקבלת גוון שזוף, או שמפזרים בתבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני עד לקבלת שזוף.

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)
 

 

מרק עגבניות

המצרכים (ל- 6 מנות):

2 כפות שמן זית כתית

30 גר' חמאה ללא מלח

1 בצל לבן גדול, חתוך דק

1 שן שום גדולה, כתושה

2 כפות קמח

3 כוסות מרק עוף עם מעט מלח (או ציר עוף)

800 גר' עגבניות תמר (7 יחידות)

1/2 1 כף סוכר

1 גבעול טימין טרי

1/4 כף מלח ים

1/4 כף פלפל שחור טרי טחון

חופן בזיליקום, עירית או שמיר (טריים) פרוסים דק - אפשר גם תערובת של שלושתם

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)
 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מעט שמן בסיר על אש נמוכה-בינונית. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להמסה.
  2. מוסיפים בצל ושום, ומבשלים במשך כ-8 דקות עד לריכוך (שימו לב שלא ישחימו יתר על המידה). מוסיפים קמח, מערבבים היטב (חשוב שהבצל והשום יהיו מצופים בתערובת הקמח).
  3. מוסיפים לתערובת מרק עוף (או ציר), עגבניות, טימין, סוכר, מלח ופלפל ומבשלים תוך כדי ערבוב עד לרתיחה (יש לשים לב שהקמח לא ידבק לתחתית). מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-40 דקות.
  4. מוציאים את גבעול הטימין, נותנים לתערובת להתקרר מעט ושופכים לבלנדר (מומלץ לחלק את התערובת למנות קטנות, להשאיר את המכסה של הבלנדר מעט פתוח ולכסות אותו עם מגבת. יותר מדי נוזל ייצור הרבה אדים, שעלולים לגרום לכך שהמרק יקשט את המטבח).
  5. לאחר קבלת מרקם אחיד, מתבלים עם מלח ופלפל לפי הטעם. אפשר לחמם עוד במידת הצורך, ולעטר עם עשבי תיבול.

 

הצעת הגשה נוספת:

בקערה קטנה שמים 1/2 כוס שמנת חמוצה עם 1/4 כוס גבינת עזים מפוררת. מוסיפים כף אחת של פרמז'ן מגוררת, 20 גר' של עירית פרוסה דק וכף שמן זית. מערבבים היטב, ומתבלים לפי הטעם במלח ים ופלפל שחור טחון טרי.

 

מרק ירוק 

המצרכים (ל-6 מנות):

2 כפות שמן זית

2 בצלים לבנים גדולים, קצוצים

1 כפית מלח

1/2 3 כוסות מים

1/4 כוס אורז אורבוריו

1 ק"ג עלי מנגולד, עם הגבעול 

320 גר' של עלי תרד, ללא הגבעול

4 כוסות ציר ירקות צח

קמצוץ פלפל צ'ילי חריף

1 כף מיץ לימון (אפשר יותר - לפי הטעם)

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)
 

אופן ההכנה:

  1. מחממים 2 כפות שמן במחבת גדולה על אש גבוהה. מוסיפים את הבצל ו-1/4 כפית מלח, ומבשלים במשך 5 דקות, תוך כדי בחישה, עד להשחמת הבצל.
  2. מנמיכים את האש, מוסיפים 1/2 כוס מים ומכסים את הסיר. מבשלים את הבצל, עד שהמחבת מתקררת, מכסים שוב לכמה דקות ומערבבים (יש לחזור על הפעולה בערך 25-30 דקות, עד לצמצום הבצל לכדי קרמל).
  3. בינתיים, יוצקים לסיר אחד 3 כוסות מים עם 3/4 כפית מלח, ומוסיפים את האורז. מבשלים עד לרתיחה. מנמיכים את הנמיכו את האש, מכסים ומבשלים במשך 15 דקות.
  4. חותכים את הגבעול הלבן של המנגולד, וחותכים גס את עלי המנגולד והתרד. כשהאורז מבושל, מוסיפים את עלי מנגולד ומביאים לרתיחה. מכסים, ומבשלים במשך 10 דקות.
  5. כשהבצל מקורמל, מערבבים מעט מהנוזל המבעבע לתוכו ומוסיפים את התערובת לסיר האורז. מערבבים ומוסיפים תרד, ציר ירקות ופלפל צ'ילי חריף. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים, תוך בחישה מדי פעם, עד שהתרד רך אבל עדיין ירוק בהיר במשך כ-5 דקות נוספות.
  6. טוחנים את המרק בתוך הסיר עם בלנדר מוט עד שהתערובת חלקה לגמרי (אפשר גם בבלנדר רגיל, אבל אז מומלץ לחלק למנות קטנות יותר ולהחזיר לסיר). מוסיפים כף מיץ לימון (ויותר לפי הטעם).
  7. יוצקים את המרק לקעריות, מקשטים במעט שמן זית ומגישים.

 

מרק ירקות

המצרכים (ל-6 מנות):

2 תפוחי אדמה גדולים קלופים, חתוכים לקוביות קטנות

1 בצל גדול, קלוף, קצ,וץ דק

2 קישואים, חתוכים לקוביות קטנות

2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות

1/2 כרוב לבן, חתוך לריבועים

1/2 כוס גריסי פנינה, שטופים היטב במים 

2 ליטר מים

4 כפות שמן

1/2 1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

2 כפות אבקת מרק עוף

1/2 כפית כורכום

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)
 

אופן ההכנה:

  1. בסיר עמוק וגדול מחממים 4 כפות שמן זית. מוסיפים בצל ומטגנים עד להזהבה.
  2. מוסיפים את הירקות החתוכים, ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ-10 דקות עד לקבלת גוון שחום ויוצקים מים עד לגובה הירקות. 
  3. מבשלים את התערובת עד לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית וממשיכים לבשל במשך 1/2 שעה. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  4. מוסיפים לתערובת את הגריסים, וממשיכים לבשל במשך כ-1/2 שעה נוספת.

 

כלים באדיבות: Golf & Co, ארט ופוד סטיילינג: נועה קנריק, הפקה: דניאל יואש

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלון מסיקה
מרק כתום
צילום: אלון מסיקה
מומלצים