שתף קטע נבחר

הקיבוצניק שיחיה שבועיים כמו במאדים

רואי נאור מקיבוץ נען יגור במשך שבועיים במבנה מבודד ביוטה, שמדמה חיים במאדים. בראיון לאולפן ynet אמר: "מאדים זה שדה המחקר שלי"

רואי נאור, תלמיד מחקר במכון ויצמן יהיה הנציג הישראלי הראשון שישתתף בתוכנית אמריקנית המדמה חיים על מאדים. בשבוע הבא הוא יגיע למדינת יוטה בארצות-הברית, שם יחיה במשך שבועיים במבנה מבודד שמדמה חיים על כוכב הלכת השכן.

 

 

בראיון לאולפן ynet סיפר נאור - בן 30 מקיבוץ נען - על המשימה: "המשימה תיקח שבועיים, כשאנחנו בתוך הסימולציה, ישנים בתוך המבנה, אם אנחנו יוצאים אנחנו נצא עם חליפות חלל וכל הדברים יהיו בעצם סביב הסיטואציה שאנחנו בתוך מאדים. הצוות שלי מורכב משישה אנשים, משש מדינות שונות, מתחומי התמחות שונים, הכרתי אותם באוניברסיטת החלל הבינלאומית לפני שנה וחצי ומאז אנחנו עובדים להגיע למשימה הזאת".

 

ומה המטרה של המשימה של חיים "כאילו" במאדים"? נאור, נציג סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע למשימה, משיב: "יש הרבה מטרות, אני יכול לדבר על המטרה האישית שלי שהיא קודם כל להביא לציבור הישראלי את ההבנה הזאת, את הידע שבכלל הדברים האלה קיימים, שישראל שידועה כמעצמת לוויינית בעולם, זה לא כל מה שהיא מסוגלת לעשות, הייתי מאוד רוצה שבארץ יתפתח וכבר מתפתח ויש לנו סוכנות חלל חזקה, מתפתחת. אתן לך דוגמה, אנחנו במכון דוידסון פתחנו תוכנית שנקראת הכשרת אסטרונאוטים צעירים. כרגע לכיתה י', הם ירוצו איתנו על פני שנתיים, שנה וחצי".

 

 (צילום: יואב ארי דודקביץ) (צילום: יואב ארי דודקביץ)
(צילום: יואב ארי דודקביץ)

 

נאור לא פוסל כי יהיה גם חבר במשלחת שתגיע למאדים. "זה לא להיות אסטרונאוט כדי להיות אסטרונאוט, אני רוצה להתעסק עם מחקר. זה כן יעניין אותי להגיע למאדים כי זה שטח המחקר שלי. במכון ויצמן מה שאני עושה זה חוקר גיאולוגיה על מאדים", הוא אמר. "אז החלום הוא להגיע לשדה המחקר. אם הייתי חוקר בכדור הארץ הייתי הולך לכדור הארץ, בשביל מאדים צריך להיות אסטרונאוט".

 

הצוות יחל את המשימה ב-15 בינואר. עם סיום המשימה, ב-29 בינואר, תפתח סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע את אירועי שבוע החלל הישראלי ברחבי הארץ, גם הם בסימן עתיד מאדים. לרגל האירועים, יפנה נאור אל הציבור הישראלי בבקשה לסיוע לשאלה מדעית שתעלה מממצאים שימצא בשטח ההדמיה.

 

שר המדע אופיר אקוניס בירך את נאור לרגל יציאתו למשימה ואמר: "המסע למאדים נראה כעת קרוב יותר מתמיד וצריך להתחיל להכשיר גם בישראל כבר כעת את דור העתיד שייסע למאדים. אנו גאים ביכולת של החוקרים שלנו לתרום למחקר בנושא מאדים ובטוחים שלרואי יהיה מה לתרום למשימה".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יואב ארי דודקביץ
רואי נאור. מתכונן
צילום: יואב ארי דודקביץ
מומלצים