שתף קטע נבחר

גוף אקדמי בארה"ב דחה הצעה לחרם נגד ישראל

האגודה האמריקנית לשפות, שמאגדת את בתי הספר לשפות ולספרות בארה"ב, דחתה ברוב של 60 אחוזים את ההצעה להחרים מוסדות אקדמיים ישראליים. ועד ראשי האוניברסיטאות: "המחרימים פועלים בניגוד לעקרונות המקובלים באקדמיה"

הישג נוסף במאבק נגד החרם האקדמי: האגודה האמריקנית לשפות (MLA) דחתה הצעה לתמיכה של האגודה לחרם על מוסדות אקדמיים ישראליים. ההצעה נדחתה ברוב של 60 אחוזים. במקביל להצעת החרם שנדחתה, הועלתה הצעה נוספת מצד תומכי ישראל שמתנגדת לחרם אקדמי כללי והיא אושרה. ההצעה התייחסה לכך שיש להתעסק במחקר, בספרות ובשפות ולא בפוליטיקה.

 

ההצבעה נערכה בפילדלפיה במסגרת כינוס של האגודה שהיא אחת הגדולות בארה"ב ומאגדת בתוכה את בתי הספר לשפות וספרות בארצות הברית. באגודה מכהנים 24 אלף חברים שמשמשים בתפקידים בכירים מאוד באקדמיה.

 

פרופ' צבי ציגלר, ראש הפורום הבין-אוניברסיטאי למאבק בחרם האקדמי שהוקם על ידי ועד ראשי האוניברסיטאות (ור"ה) אמר לאחר ההחלטה: "ניסיונות החרם הארגונית בשנה האחרונה כשלו בין היתר בזכות מאבק עיקש של ועד ראשי האוניברסיטאות מול בכירים באקדמיה בחו"ל. במקרה של האגודה לשפות מודרניות עיקר המאבק היה בפנים האגודה עצמה, בהובלתם של פרופ' נלסון מאוניברסיטת אילנוי ופרופ' ברמן מאוניברסיטת סטנפורד, שהסתייעו בארגונים יהודיים רבים מעבר לים ובוועד ראשי האוניברסיטאות".

 

ציגלר הוסיף כי "אנו רואים בדאגה את התגברות החרם האישי הגלוי והסמוי, שפגיעתו העיקרית היא בחוקרים צעירים הנמצאים בראשית דרכם, בעיקר במדעי הרוח והחברה. בוור"ה נמשיך לפעול במרץ נגד החרמות, כשברור שהמחרים פועל בניגוד לעקרונות המקובלים על הקהילה האקדמית".

 

בשנים האחרונות מנהל ועד ראשי האוניברסיטאות מאבק אינטנסיבי נגד חרמות אקדמיים על ישראל. אחד ההישגים המשמעותיים היה כשחברי אגודת האנתרופולוגים האמריקנית (AAA) החליטו לדחות את ההצעה בדבר הטלת חרם אקדמי על האוניברסיטאות בישראל. להצעת החרם התנגדו בחודש יוני האחרון 2,423 חברי אגודה לעומת 2,384 שהצביעו בעדה.

 

בור"ה הדגישו בזמנו שמדובר בתוצאה של עבודה קשה מול מוסדות אקדמיים בינלאומיים בבקשה שיתנגדו לחרם אקדמי על ישראל. אז פנו כל נשיאי האוניברסיטאות בישראל החברים בוור"ה לנשיאת האגודה האנתרופולוגית האמריקנית, פרופ' אליס ווטרסון, בקריאה לבלום את המהלך.

 

בעקבות כך, נשיאי האוניברסיטאות MIT, שיקגו ועשרת הקמפוסים של אוניברסיטת קליפורניה, הביעו התנגדות נחרצת לחרם אקדמי בכלל ועל ישראל בפרט. מאבקה של ור"ה הצליח כאמור, והצעת החרם הזו נדחתה. עם זאת, הוחלט לגנות את ישראל בכל הקשור ליחסיה עם הפלסטינים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: citizenside.com
מוחים נגד ישראל
צילום: citizenside.com
מומלצים