שתף קטע נבחר

הצגה בתוך מנהרת טרור: העונה הבאה של תיאטרון גשר

איתי טיראן ואפרת בן צור מציגים תמונות מחיי הנישואין, "אלטנוילנד" של הרצל היא כבר לא חלום רחוק, והאמן אנדי וורהול מקבל עיבוד בימתי משלו. וגם: ישראלי וערבי נקלעים למנהרת טרור - לא, זו לא התחלה של בדיחה. רפרטואר 2017 בתיאטרון גשר

תיאטרון גשר פותח את שנת 2017 במיקום לא שגרתי - מנהרת טרור על גבול עזה-ישראל - מקום ההתרחשות של ההצגה "במנהרה". אל מנהרת הטרור נקלעים יחד צליל ויפתח הישראלים, והישאם ומנסור העזתים. אחד מהם יהפוך ל"מוקש חי" בזמן שמעליהם, בעולם שעל פני הקרקע, יתרחש קרנבל תקשורתי פוליטי שישחק בחייהם. המחזה הוא סאטירה פוליטית שכתב רועי חן, בהשראת הסרט "שטח הפקר" מאת דניס טנוביץ, בבימויו של עירד רובינשטיין. בין השחקנים אפשר למצוא את מיקי ליאון, גלעד קלטר, עידו מוסרי ופיראס נסאר.

קרנבל תקשורתי פוליטי. "במנהרה" (צילום: רדי רובינשטיין) (צילום: רדי רובינשטיין)
קרנבל תקשורתי פוליטי. "במנהרה"(צילום: רדי רובינשטיין)
מלבד "במנהרה", תכלול העונה החדשה גם את הקופרודוקציה הראשונה של גשר, יחד עם תיאטרון הקאמרי - "תמונות מחיי נישואין" בבימויו של גלעד קמחי ובהשתתפותם של אפרת בן צור ואיתי טיראן. המחזה מבוסס על סרטו של אינגמר ברגמן, וההפקה תעלה בתחילת מרץ 2017.

 

מתוך "רוח התיאטרון" (צילום: ויקטוריה שוב) (צילום: ויקטוריה שוב)
מתוך "רוח התיאטרון"(צילום: ויקטוריה שוב)

לרגל 70 שנה למדינת ישראל, יעלה התיאטרון שלושה פרויקטים מיוחדים: "אלטנוילנד" מאת רועי חן, על פי ספרו של בנימין זאב הרצל מ-1902, שמציב מראה לארץ הפלאות כפי שדמיין אותה חוזה המדינה; "מלחמת היהודים" מאת רועי חן, בהשראת הרומן של לאון פויכטוונגר בבימויו של יבגני אריה - דרמה היסטורית על זהות, יהדות, חורבן ומרד; ו"קיץ במריינבאד"- קומדיה מאת שלום עליכם בעיבודה של נגה אשכנזי ובבימויו של אמיר י. וולף - חליפת מכתבים על פי כתביו העוקצניים והמבדרים של שלום עליכם, שמערערת את חיי הקהילה היהודית ואת מוסד הנישואים.

 

בחודש מאי יתקיים פסטיבל גשר הבינלאומי, ויימשך כשלושה שבועות. במסגרת הפסטיבל יגיעו לישראל הפקות הרפרטואר של פסטיבל מסכת הזהב ממוסקבה. השנה בחר הפסטיבל להתמקד בשתי הפקות בינלאומיות שיוצגו בשפה הרוסית עם כתוביות בעברית, המציעות פרשנות חדשה למחזות קלאסיים כמו "אדיפוס המלך" ו"המלט".

 

אחד מהם יהפוך למוקש חי. "במנהרה" (צילום: סטס) (צילום: סטס)
אחד מהם יהפוך למוקש חי. "במנהרה"(צילום: סטס)

לצד ההפקות הבינלאומיות, יוצגו בפסטיבל גם הפקות מקור ישראליות תוך התייחסות לעיר יפו שבה שוכן התיאטרון - יתקיימו פעילויות רחוב, כיתות אמן ומפגשים מיוחדים עם היוצרים בבתי קפה בעיר.

 

מתוך ההצגה "תל חורף"  (צילום: סרגיי דמינצ'וק) (צילום: סרגיי דמינצ'וק)
מתוך ההצגה "תל חורף" (צילום: סרגיי דמינצ'וק)

בין ההצגות המקוריות שיופיעו בפסטיבל, יועלו כאלה המוקדשות לדמויות פולחן מתקופות שונות, תחת הכותרת "גיבורי תרבות", בהן קזנובה - בכיכובו של ישראל (סשה) דמידוב, המביא את סיפור חייו של האיטלקי בן המאה ה-18, שהיה סופר, אלכימאי, מרגל, חייל, אסיר, ובעיקר - פתיין; אנדי וורהול - פרויקט בשיתוף מוזיאון תל אביב בבימוי מיכאל קרמנקו ובהשתתפות אלון פרידמן, נטע שפיגלמן, ישראל (סשה) דמידוב, הנרי דוד, נועה הר ציון וליליאן רות, על סיפורו של אחד האמנים החשובים של המאה ה-20; ז'אן ד'ארק - בבימוי יחזקאל לזרוב ובכיכובה של אפרת בן-צור, על הגיבורה הלאומית של צרפת שהנהיגה את הצבא הצרפתי נגד הכיבוש האנגלי במאה ה-15, ונשפטה על ידי האינקוויזיציה בעוון כישוף.

 

בנוסף, התיאטרון צפוי להציג ביולי הקרוב בבייג'ינג את ההצגה "אני דון קיחוטה", לאחר שכבר הציג באוקטובר האחרון בכמה ערים מרכזיות בסין את ההצגה "כפר".

 

בספטמבר יציג התיאטרון את "המלך ליר", המחזה הידוע מאת ויליאם שייקספיר על בגידה של בנות באביהן, בתרגום של דורי פרנס, בבימויו של יבגני אריה ובכיכובו של דורון תבורי.

 

כל ההצגות הללו יצטרפו להפקות שכבר הושקו במסגרת העונה החדשה - "תל חורף" בבימוי מיכאל קרמנקו ובהשתתפות עידו מוסרי והצגת הילדים "רוח תיאטרון", מאת רועי חן בבימוי אמיר י. וולף ובהשתתפות ג'יטה מונטה, דורון תבורי, גלעד קלטר, רות סנדרוביץ וסולו גבע.  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רדי רובינשטיין
מתוך "במנהרה"
צילום: רדי רובינשטיין
לאתר ההטבות
מומלצים