שתף קטע נבחר

תושבי עפרה לנתניהו: "מאבק נחוש מול הבולדוזרים"

בעוד "פלונטר מאחז עמונה" טרם נפתר, גם תושבי היישוב הסמוך מסרבים להשלים עם ההריסה המתוכננת של תשעה בתים. אנשי היישוב נפגשו עם ח"כים וביקשו מהם לפעול למניעת המהלך: "לא נקבל את הצעד בהכנעה"

מחממים מנועים לקראת מאבק. 23 ימים לפני פקיעת צו פסיקת בג"ץ, שהורה להרוס תשעה בתים בעפרה, הגיעו הבוקר (יום ד') תושבי היישוב אל הכנסת כדי לפעול למניעת המהלך המתוכנן. בג"ץ הורה להרוס את הבתים מכיוון שהם נבנו על קרקע פלסטינית פרטית.

 

במכתב שחולק במסדרונות הכנסת צוין כי "אנו דורשים את שינוי מעמד הקרקע אחת ולתמיד. חוסר האונים והמעש של הממשלה וראש הממשלה נתניהו לא יגרמו לנו להוריד את הראש ולקבל בהכנעה שממשלת ישראל תהרוס בתים בעפרה". גורם במטה עפרה הוסיף בהקשר זה כי "מי שיתעלם מעפרה ויגיע רכוב על בולדוזר - יתקבל במאבק נחוש".

בעפרה משוכנעים שבידי רה"מ למנוע את הפגיעה (ארכיון) (צילום: עמית שאבי) (צילום: עמית שאבי)
בעפרה משוכנעים שבידי רה"מ למנוע את הפגיעה (ארכיון)(צילום: עמית שאבי)

ביישוב בטוחים כי בידי ראש הממשלה היכולת למנוע את הפגיעה ולהסדיר את מעמדה של עפרה כחוק. בין היתר נפגשו אנשי היישוב במשכן עם חברי הכנסת יאיר לפיד, יואב קיש, רחל עזריה, אמיר אוחנה ומוטי יוגב. התושבים דרשו מחברי הכנסת לפעול למניעת הריסת הבתים.

 

לעת עתה נראה כי הסיכוי להסדרת מעמד הבתים שמיועדים להריסה הוא קלוש ביותר. התושבים מבינים זאת, אך טוענים כי זה הזמן לדרוש את קידומו של "חוק ההסדרה", שיאפשר להסדיר את מעמד עפרה. לפני כמה ימים נפגשו אנשי משרד הביטחון עם בעלי תשעת הבתים המיועדים להרסיה, ניסו לשכנע אותם להתפנות מרצון ואף הציעו להם סיוע בפינוי. התושבים דחו את ההצעה.

 

ברקע המחאה המתחדשת של אנשי עפרה, אנשי משרד ראש הממשלה עדיין מנסים לפתור את פלונטר מאחז עמונה, שאמור להתפנות אף הוא. אחרי שבשבוע שעבר התברר כי על החלקה המרכזית במתווה שהוסכם אי אפשר לבנות, בוחנים כעת אנשי המנהל האזרחי כמה חלקות נוספות סביב הר עמונה. לפי החלטת בג"ץ, יש לפנות את מאחז עמונה עד לתחילת פברואר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שאבי
ממתינים להתפתחויות בעפרה (ארכיון)
צילום: עמית שאבי
מומלצים