שתף קטע נבחר

יוזמי הקמפיין בשפה הערבית: "אסור לספח את יו"ש"

אחרי שהובילו לתליית שלטי חוצות, שבהם נראה המון פלסטיני לצד הכיתוב בערבית "בקרוב נהיה הרוב", הסבירו אנשי "מפקדים למען ביטחון ישראל" את המהלך: "חייבים להיפרד מהפלסטינים לפני שיהיה מאוחר מדי". הם תקפו את תוכנית הסיפוח שאותה מוביל שר החינוך בנט: "חזון משיחי שיגרום לאסון"

 

 

"אסור לנו לספח את יהודה ושומרון על שני מיליון וחצי הפלסטינים". כמה שעות אחרי השקת הקמפיין שבמסגרתו נתלו בצמתים מרכזיים בתל אביב עשרות שלטי חוצות בשפה הערבית, חשפה תנועת "מפקדים למען ביטחון ישראל" את הסיבות למהלך הפרסומי. בשלטי החוצות נראה המון פלסטיני לצד הכיתוב בערבית "בקרוב נהיה הרוב". בנוסף נכתב באנגלית: "פלסטין - מדינה אחת לשני עמים".

 

"חייבים להיפרד מהפלסטינים לפני שיהיה מאוחר מדי", ציינו אנשי התנועה במסיבת עיתונאים שנערכה אחר הצהריים (יום א') בתל אביב. הם מתחו ביקורת על קריאתו של שר החינוך ויו"ר הבית היהודי נפתלי בנט לספח שטחים מיהודה ושומרון למדינת ישראל, והגדירו זאת כ"חזון משיחי שיוביל את כולנו לאסון". לדבריהם, חזון הסיפוח של בנט יפגע ברוב היהודי במדינת ישראל.

מתוך הקמפיין. "המפתח זה היפרדות"  (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מתוך הקמפיין. "המפתח זה היפרדות" (צילום: EPA)

בין הבכירים לשעבר במערכת הביטחון, שהשתתפו במסיבת העיתונאים: ראש המוסד לשעבר שבתי שביט, אלוף במיל' גדי שמני, אלוף במיל' אמנון רשף, תת-אלוף במיל' דני ארדיטי, תת-אלוף במיל' ישראל אורון ומפכ"ל המשטרה לשעבר רב-ניצב אסף חפץ. רשף, מייסד התנועה, אמר כי אף על פי שחבריה מאמינים בחזון שתי המדינות, הם הבינו כי בעת הזאת אין היתכנות לנושא, ולכן החליטו לצאת ביוזמה שמטרתה לשמור על הביטחון האישי והלאומי של מדינת ישראל.

 

לדברי רשף, "אנחנו שומעים כל מיני תוכניות מפוליטיקאים ורוצים שהאינטרס היחיד שיעמוד לנגד עינינו זה עתידה של מדינת ישראל כמדינה דמוקרטית של העם היהודי. המפתח זה היפרדות מהפלסטינים שתביא ביטחון ברמה הלאומית והאישית". רשף ציין כי כל יוזמה שתובל על ידי מדינה שלישית היא טעות ויש למצוא פתרונות מבית. "ישראל יכולה וצריכה לצאת ביוזמה עצמאית. אסור לנו לספח את יו"ש. יש להמשיך את אופייה של מדינת ישראל כמדינה יהודית".

 

"גוררים אותנו למדינה עם רוב פלסטיני" 

ראש המוסד לשעבר שביט אמר כי הוא לא מבין לאן הפוליטיקאים לוקחים את המדינה. "נבחרי הציבור לא עושים כלום כדי למנוע ממשלה עם ראש ממשלה פלסטיני", אמר. "לישראל אין היום תוכנית וההנהגה הפוליטית דואגת רק לעצמה במקום לדאוג למדינה ולאזרחים. הפוליטיקאים גוררים אותנו למדינה עם רוב פלסטיני בגלל יוזמת הסיפוח. אנו עדים לחבורת אנשים משיחיים בראשות נפתלי בנט שמעדיפים קורבנות על חשבון חיי אדם. המדינה מוחזקת כבני ערובה מאלה שלוקחים את ישראל להתאבדות גיאוגרפית עם שכול וטרור ואף אחד לא בולם אותם. ככה מנצחים את הטרור?".

 

אלוף במיל' שמני ציין כי חייבים לבנות גדר גם במזרח ירושלים, שתפריד בין הצדדים. "אין סיבה שהיום 320 אלף פלסטינים תושבי ירושלים יכולים לנוע לכל מקום, זאת לא ירושלים האמיתית", אמר שמני. "יש פוליטיקאים שעושים בשנים האחרונות מסעות הפחדה".

 

ארדיטי, לשעבר ראש המל"ל, אמר: "יש הרבה סיבות לטרור ואפשר לצמצם אותו עם גדר ביטחון, שממשלת שרון ואולמרט בנתה אותו והממשלה הנוכחית הפסיקה אותו. מי שעצר את זה מפקיר את בטחון מדינת ישראל. הגדר עוצרת מתאבדים ומסתננים. יש כאן החלטה פוליטית לא להשלים את הגדר בגלל אג'נדה קיצונית ומשיחית שלוקחת את כולם לאבדון".

 

אורן, לשעבר סגן ראש המל"ל, אמרה כי היא חרדה לגורל המדינה. "כשהביאו אותי הוריי לפני 60 שנה הם רצו מדינה יהודית עם רוב יהודי, זה היום כבר לא מובטח. אני רוצה להבטיח לילדינו ולנכדינו רוב יהודי. בין האפשרות של הסכם קבע מלא מחר בבוקר לבין סיפוח יש מרווח פעולה גדול ואנחנו יכולים לשמר שתי מדינות לשני עמים. צריך לתת ביטחון לאזרחי מדינת ישראל".

 

המפכ"ל לשעבר חפץ אמר כי "מיעוט קיצוני סוחב אותנו. אני חושש שבעתיד לא תהיה דרך חזרה ממנה. סיפוח של אפילו מיליון לא הייתי מוכן לקחת סיכון. אני חרד מכל פעולה שתפיל עלינו החלטות בינלאומיות והכי מטריד אותי זה פגיעה ביכולות הרשות הפלסטיניות ששומרות על הסדר והביטחון. בלי הרשות הפלסטינית נצטרך לקחת על עצמנו".

 

חפץ אמר עוד כי "גם סיפוח מעלה אדומים יוביל להידרדרות. אני לא רואה את משטרת ישראל מתמודדת מחדש עם אכיפה של חוק וסדר ביהודה ושומרון. הפערים רק יגדלו ויצמחו וזה יבוא על חשבון בתי חולים וחינוך בפריפריה. הרעיונות של בנט בנושא הסיפוח מטרידים אותי ואני כאן להביע את חששותיי ולהתריע לציבור האדיש שאנחנו מובלים לתוך מצוק אם התהליך הזה יימשך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
מתוך הקמפיין הפרסומי
צילום: EPA
מומלצים