שתף קטע נבחר

ראאד סלאח שוחרר ונסע באוטובוס: "חשתי שרצו לחסל אותי"

ראש הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית טוען כי השב"ס הפקיר אותו אחרי שחרורו מכלא רמון. שב"ס: הכול תואם עם המשטרה, אין בסיס לטענותיו

 

 

כיצד שוחרר ראש הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית ממעצרו בכלא רמון? לדברי השייח ראאד סלאח, אנשי השב"ס הבטיחו לו שייקחו אותו לבאר שבע, אך הורידו אותו באמצע הדרך ומשם היה עליו להסתדר בכוחות עצמו. "הרגשתי כאילו מישהו רוצה לחסל אותי", הסביר היום (ג') לקהל שומעיו באום אל פחם. אך בשב"ס טוענים: הכל היה מתואם עם המשטרה, הטענות מופרכות.

 

סלאח אמר: "הסוהרים אמרו לי היום לפנות בוקר שאני עומד להשתחרר. אמרתי שאני מוכן, רק רוצה לקחת איתי את המחברות שכתבתי. בזמן היציאה מהכלא הם אמרו שייקחו אותי לבאר שבע. אמרתי להם, 'אתם תהיו אחראים לכל מה שיקרה לי. זאת החלטה לא נכונה'. לכן הם החליטו לקחת אותי למקום אחר, וככה הגעתי לקריית מלאכי. שם הורידו אותי ואמרו לי, 'מכאן תוכל ללכת הביתה'".

סלאח באום אל פחם. הגיע בשלום (צילום: AFP) (צילום: AFP)
סלאח באום אל פחם. הגיע בשלום(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

לדבריו, "משם עליתי לאוטובוס 565 לתל אביב וירדתי ליד חולון, ואז עצרתי מונית למסגד חסן בק. בדרך התקשרתי לאשתי וביקשתי ממנה להודיע לכולם שאני חי. הרגשתי כאילו מישהו רוצה לחסל אותי".

 

מהשב"ס נמסר: "סלאח נאשם בעבירות חמורות של הסתה. אתמול הגיעו לשב"ס ידיעות שהתפרסמו גם בתקשורת הגלויה כי מתוכננת התקהלות והיה חשש לפרובוקציות מול בית סוהר רמון. בבוקר הוא הוסע ברכב של שב"ס צפונה והוחלט כי יירד בצומת קסטינה". לטענת השב"ס, "במקום הייתה על פי תאום גם ניידת משטרה, כך שאין בסיס לטענה לחשש לחייו. הוא יכול היה להתקשר למי שהיה צריך לאסוף אותו שיגיע והוא בחר לנסוע בתחבורה ציבורית".

 

סלאח הוסיף: "אני עדיין מורחק מירושלים, אבל מכאן אני שולח ברכה לאנשינו במסגד אל אקצה. אני גם רוצה להודות לאמי ולאשתי שתמכו בי. בהמשך אכתוב ספר על כל מה שעברתי בכלא".

החגיגות באום אל פחם ()
החגיגות באום אל פחם

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

מאות מתושבי אום אל פחם קיבלו בחגיגות ובזיקוקים את פניו סלאח, בסיומם של תשעה חודשי מאסר בגין הרשעתו בהסתה לאלימות וגזענות. זאת בעקבות דרשה שנשא במזרח ירושלים ב-2007.

 

בין מקבלי הפנים היו גם ילדים, שהמתינו בקריאות "נקריב את חיינו למען אל-אקצה". תושבים במקום חילקו ממתקים לחוגגים. 

 

אחמד, תושב אום אל פחם, אמר: "צריכים להפסיק את הרדיפה נגד השייח סלאח. מדובר באיש נקי ומכובד, ורחוק מאוד מכל הסתה. זה שהוא מדבר על מסגד אל-אקצה לא אומר שהוא מסית, אלא הוא מדבר כדי להזהיר מכל פגיעה במסגד. גם אנחנו לא נרשה לפגוע במסגד אל-אקצה".

 

בשבוע שעבר הודיעה המשטרה כי נמצאה תשתית ראייתית כדי להעמיד לדין את סלאח פעם נוספת, בעבירות של הסתה ותמיכה בפעילות בהתאחדות בלתי מותרת. בהודעת המשטרה נכתב כי הסתיימה החקירה שהחלה בעקבות פרסומים בכלי תקשורת, אתרי אינטרנט ורשתות חברתיות בכמה הזדמנויות, כולן לאחר הוצאת התנועה האיסלאמית מחוץ לחוק, של שורת התבטאויות של סלאח בנוגע לקיומה של התנועה ותפקידו בה, זאת על אף הכרזתה כבלתי חוקית וכן בנוגע למגוון סוגיות המצויות בליבת תפיסת העולם של התנועה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
מקבלים את פניו של סלאח
צילום: AFP
מומלצים