שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    ועכשיו באמת: יונתן רושפלד פותח מסעדה ועוד מקומות חדשים

    יונתן רושפלד פותח את "מיסטר קומאר", מעדניית יום טוב פותחת בר-מעדנייה בשוק לוינסקי בתל אביב, הבר "בלוז כנעני" נפתח בפרדס חנה, ביתך הקפה "ארול" התמקם בקיבוץ משמרות, סניף חדש לתאילנדית "נאם" בתל אביב, ועוד מקומות חדשים ברחבי הארץ

    ארול

    בית קפה חדש שנפתח בקיבוץ משמרות, הקרוי על שם אחד השירים האהובים של מאיר אריאל, שהיה יליד הקיבוץ. על המיזם אחראיים שלושה שותפים שהחליטו לנצל את פינת החמד שהתפנתה במקום וכוללת חצר כורכר, נדנדות וספסלים כשבקרוב מאוד צפוי להיפתח שם גם מתחם ילדים רחב ידיים.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
     

    המטבח הוא חלבי וכולל פיצות (25 שקלים), כריכים (25 שקלים), סלטים (35 שקלים), קינוחים עם שמות בניחוח טיול תרמילאים בהודו כמו "שלום למלכה" (27 שקלים) ו"באגסו קייק" (20 שקלים). מומלץ גם שלא לפספס את הקפה המצוין שמוגש כאן, השייקים הטבעיים והבירות.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
     

    עד השעה 13:00 בצהריים מגישים במקום ארוחות בוקר שוות ("בוקר ארול" - 44 שקלים ו"בוקר טבעוני" - 40 שקלים).

     

    ארול, קיבוץ משמרות, 050-4646595‏, ראשון - שישי 8:00-18:00, כשר ללא תעודה

     

     

    SUPRA

    אל המסעדה הגרוזינית שנפתחה לפני כשנה בשדרות רוטשילד בתל-אביב, מצטרף סניף נוסף בסינמה סיטי בראשון לציון.

     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)

    התפריט כולל מנות כמו באדריג'אני (גלילי חציל במילוי ממרח אגוזים, שום, בצל וכוסברה), נדודי (רצועות סלרי עם גבינת נדוגי, פקאנים מקורמלים וויניגרט רימונים), סלמון בעישון ביתי עם בליני גבינה, בצקים מסורתיים כמו חצ'פורי אצ'רולי (במילוי גבינה ובית עין), חצ'פורי יהודי במילוי גבינה ותרד, צ'יביקורי בשר, חינקאלי בינה, בליני קוויאר, מרקים מסורתיים ועיקריות כמו שישליק קבב קווקזי בלאבש, דווארמה גאורגית שמוגשת עם חציל קלוי, תבשיל אורז שילה פלאבי וקופאטי פיקנטי (נקניקיות בקר עם עשבי תיבול גאורגים ושום) ועוד.

     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
     

    המקום החדש יהיה הרבה יותר ממסעדה, וכמו אצל אחותו התל אביבית צפויות להתקיים בו הופעות, ינגנו בו די.ג'י מתחלפים ויוגש תפריט אלכוהול שיכלול מגוון יינות גאורגים וקוקטיילים בניחוח גאורגי. בדלפק אקספרס שיפעל צמוד למסעדה, ימכרו מאפים גאורגיים שניתן יהיה לקחת הביתה.

     

    ילדי טהרן 3 סינמה סיטי ראשון לציון, שעות פתיחה לתקופת ההרצה: ראשון - חמישי 17:00-01:00, שישי - שבת 12:00-01:00, 03-7165757, לא כשר

     

    בלוז כנעני

    בר חדש נפתח בפרדס חנה כרכור, והוא מבטיח לספק לתושבי האזור בילוי מקומי עם אווירה תל אביבית ותפריט במחירים סבירים לגמרי. על בניית התפריט והליווי הקולינארי הופקדה השפית עינת לובטון (שאחראית בין השאר על הפן הקולינארי של הבר המדובר באילת "5th Avenue" שגרף שבחים רבים).

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
     

    תפריט ההרצה של "בלוז כנעני" מציע אוכל פשוט ולא יומרני שכולל חמש מנות קרפצ׳ו שמוגשות בתוך לחמנייה (22-42 שקלים), פיש אנד צ׳יפס (39 שקלים), סיגרים שמיוצרים בעבודת יד ומוגשים עם טחינה צבעונית (27 שקלים), המבורגר (53 שקלים), באן עם בקר (33 שקלים) ולרעבים באמת -פלטת שרקוטרי זוגית (108 שקלים) עם חזה אווז, שייטל, נקניקיות בוטיק, סיגרים ובאן עם בשר. בגזרת הקינוחים, תמצאו שם קינוחי פרווה על בסיס חלב קוקוס כמו טארט שוקולד עם קרמל מלוח ובוטנים (25 שקלים).  

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    בתחילת הערב האווירה במקום סולידית ורגועה (19:00-23:00), ובהמשך מגיעים בליינים צעירים יותר שהופכים את הבר למקום בילוי תוסס. בימי חמישי מנגן במקום די ג׳י, פעם בחודש צפויות להתקיים במקום הופעות, ובהמשך מתכננים גם להתחיל מסורת שבועית של חפלה יוונית בימי שישי בצהריים.

     

    בלוז כנעני, המייסדים 33 פרדס חנה כרכור, 050-9144544‏, ראשון-חמישי 19:00-02:00, שבת 19:00-01:00, כשר ללא תעודה

      

    דלי פליישמן

    סנדוויצ'יית בוטיק ושרקוטרי כשרה של "דלי פליישמן" מרחוב הרצל בתל אביב נפתחה בשרונה מרקט. מציעים שם כריכים עם 180 גרם בשר שיכולים להיארז בתוך לחמניית פרנה מרוקאית, ג'בטה, לחם רוסטיק מחמצת מקמח לבן או לחם דגנים (42 שקלים). את כל הטוב הזה תקבלו לצד תפוח אדמה אפוי כמו במדורה וכרוב. למי שלא רעב במיוחד, ישנה גם אפשרות להזמין רק חצי כריך עם 80 גרם בשר (32 שקלים).

     (צילום: שלומי אוחנה)
    (צילום: שלומי אוחנה)
     

    מלבד הכריך, התפריט המגוון של "דלי פליישמן" מציע גם מגוון בשרים שנצלים על הפלנצ'ה ומוגשים עם בצל מטוגן ופלפל חריף ביניהם סטייק אנטרקוט, סינטה, חזה עוף במרינדה, המבורגר בקר, המבורגר טלה ומבחר דגים כמו מאטיאס, סלמון מעושן ופילה טונה מעושן.

     (צילום: דן לב)
    (צילום: דן לב)
     

    מנת הדגל של המקום היא שרדד ביף (בשר צלעות), ועבור צמחוניים יש סלט מלא ועשיר ב-25 שקלים וחציל בלאדי בלחם פרנה עם טחינה גולמית, עגבנייה, בצל סגול, מלפפון חמוץ, ביצה קשה מגורדת וחסה (30 שקלים). בגזרת השתייה, מציעים במקום שתייה רגילה וגם ארבעה ברזים של גזוז בטעמים שונים (9 שקלים לכוס עם ריפיל חופשי).

     

    שרונה מרקט, קלמן מגן 3 תל אביב, כשר

     

    Noya פטיסרי

    פטיסרי חדש החל לפעול בקיבוץ פלמחים ומי שאמונה עליו היא נוי סיטבון, קונדיטורית צעירה שלמדה בישראל, התמחתה בצרפת ולאחר מכן עבדה בכמה מהמסעדות המובילות בארץ, ביניהן "רביבה וסיליה".

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    כאן תוכלו להזמין עוגות בחושות ועוגות שמרים, טארטים וגולת הכותרת - עוגות אישיות שמחירן 20 שקלים בלבד, והן פורצות את גבולות הדמיון במראה ובטעמים. במידה ואתם מתגוררים באזור פלמחים ואשקלון, יצירות הפטיסרי המושקעות של "נויה" יגיעו עד לביתכם עם שירות משלוחים.

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
     

    Noya פטיסרי, קיבוץ פלמחים, 050-7172141‏

       

    אושי אושי

    רשת הסושי בר הכשרה פותחת שני סניפים חדשים - אחד באזור הבילויים של רחובות, והשני בקניון סי מול שבאשדוד. עם פתיחת הסניפים הללו, תגיע הרשת ל-21 סניפים בפריסה ארצית.

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    בתפריט של שני הסניפים החדשים, מלבד מבחר ענק של סושי ניתן יהיה למצוא מנות ראשונות קלאסיות כמו מרק מיסו שירו (17 שקלים), וגם מנות קצת יותר מקוריות כמו פיש אנד צ'יפס בסגנון אסייתי (43 שקלים) או פטריות בטמפורה עם ניחוח ותיבול אסייתי (22 שקלים).

     

    הרצל 191 רחובות, 1700-70-80-23, כשר

    הגדוד העברי 6 קניון סי מול אשדוד, 1700-70-80-23, כשר

     

    בקרוב:

     

    "מיסטר קומאר"

    הסוף לסכסוך בין רושפלד לשטראוס: אחרי שהשף יונתן רושפלד הודיע כי לא יפתח את המסעדה שתיכנן לפתוח בחלל של "הרברט סמואל", הודיעה לפני מספר ימים קבוצת "קפטן קארי" כי חזרה לתוכנית המקורית, ובתחילת חודש פברואר תפתח במקום מסעדה הודית בשם "מיסטר קומאר". המסעדה תפעל רק יומיים בשבוע, ובכל יום תציע מטבח אחר.

    יונתן רושפלד: בחזרה ל"הרברט סמואל" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    יונתן רושפלד: בחזרה ל"הרברט סמואל"(צילום: ירון ברנר)

     

    "יום טוב" - בר מעדנייה בשוק לוינסקי

    דמיינו לכם טיול באחד משווקי האוכל בחו"ל, שבמהלכו אתם נכנסים למעדנייה עמוסת כל טוב, מה הדבר הראשון שתרצו לעשות? לא יודעים מה אתכם, אבל אנחנו מיד נבקש כוס יין: ביום ראשון הקרוב ייפתח בר-מעדנייה חדש בשוק לוינסקי בתל אביב, השייך למעדניית "יום טוב" הוותיקה. אחרי שבעלי המקום זיהו צורך של הקהל לשבת במקום עם הדגים, הנקניקים והגבינות מהמעדנייה, ולנשנש, החליטו לפתוח מקום ייעודי לכך, ממש מול המעדנייה המקורית. במקום יהיו גם הסנדוויצ'ים המוכרים מהמעדנייה, יין ובירה מהחבית. המקום יהיה פתוח מדי יום מהבוקר ועד הלילה.

    לוינסקי 30 תל אביב, ראשון-חמישי 9:00-23:00, שישי 9:00-16:00, מוצ"ש-23:00

     

    סניף שלישי ל"נאם"

    בקרוב ייפתח ברחוב קינג ג'ורג' סניף נוסף של המסעדה התאילנדית "נאם", המציעה תפריט מיוחד עם דגש על אוכל רחוב תאילנדי. הסניף הזה יצטרף למסעדת "נאם" שפועלת בצפון רחוב דיזנגוף, ולסניף המשלוחים שפועל בנמל ת"א.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: יח"צ
    עוגות במשלוח. Noya פטיסרי
    צילום: יח"צ
    מומלצים