שתף קטע נבחר

בגד ודרש גט – אבל נדחה בבית הדין הרבני

אחרי פרידה הגיש גבר תביעת גירושים, בעוד אשתו התעקשה על שלום בית. הדיינים קבעו: לא היה דופי בהתנהגות האישה ולכן אין לחייב אותה בגט

בית הדין הרבני בתל אביב דחה לאחרונה תביעה שהגיש גבר לחייב בגט את אשתו, אף שהם חיים בנפרד כשנה וחצי והסיכוי לשיקום היחסים ביניהם נמוך. הדיינים שמקור המשבר המשפחתי נעוץ בבגידת הבעל, ואין בסיס לחייב בגירושים את האישה שעדיין מעוניינת בשלום בית.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

בני הזוג נשואים כשמונה שנים ובמהלכן נולדו להם שני ילדים. אחרי שנפרדו לפני כשנה וחצי הגיש הבעל תביעת גירושים, אבל האישה התנגדה לגט ותבעה שלום בית. בהליך בבית הדין טען הבעל שהרקע למשבר הוא סירובה של אשתו לקיים עמו יחסי אישות והוסיף כי היא לא הקפידה על טהרת המשפחה (טבילה במקווה) ונקטה כלפיו באלימות.

 

הוא הדגיש שאין סיכוי לשיקום הזוגיות מאחר ש"מאס" בה לגמרי ואינו מוכן בשום אופן לשלום בית. לדבריו, בנסיבות אלה יש לכפות עליה לקבל את הגט ולשלול ממנה את כתובתה.

 

האישה טענה מנגד שהסיבה לפירוד נעוצה בכך שבעלה "נתן עיניו באחרת" ובגד בה. היא התעקשה ששמרה על טהרת המשפחה ובידה אישור מהבלנית במקווה, ושמעולם לא נקטה אלימות כלפיו. האישה הדגישה שהיא "באמת ובתמים" רוצה שלום בית ומוכנה לסלוח לבעלה.

 

הדיינים נחלקו בדעותיהם. הרב יצחק אלמליח והרב אליהו אריאל אדרי, שכתבו את דעת הרוב, ציינו שכבר בדיון הראשון הודה הבעל שיש לו "ידידת נפש", אך טען שיחסיו עמה אפלטוניים והיא משמשת לו יועצת בבעיות שלום הבית שאליהן נקלע. אלא שלמרות זאת הוא סיפר שנסע עם אותה "ידידה" לאילת ואף לן עמה באותו חדר.

 

במקביל, הדיינים דחו את טענות הבעל שאשתו לא טבלה במקווה ושהייתה אלימה כלפיו וכתבו כי אלה לא הוכחו כלל. במצב זה, לדבריהם, לא נמצא כל דופי באישה ואין בסיס לחייב אותה בגט.

 

לדבריהם, אילו היה הבעל מבקש לחייב את אשתו בגט תוך הצעת פיצוי הולם, היה מקום לשקול את העניין לנוכח טענתו ש"מאס" בה ועל אף התנהלותו הלא מכובדת. מנגד, מובן שאי אפשר להורות לו לשוב לחיות עם אשתו בהתחשב בנתק החמור בו שרויים בני הזוג.

 

בנסיבות אלה דחו הדיינים את התביעות ההדדיות של בני הזוג והורו לסגור את תיקי הגירושין ושלום הבית.

 

הרב אבירן יצחק הלוי, שכתב את דעת המיעוט, התנגד להותרת הזוג כנשואים "על הנייר" וסבר שעל בית הדין להתערב ולהגיע להכרעה. הרב ציין שההליך לא מוצה והוא אינו מרגיש בנוח עם השארת המצב כפי שהוא – לא גירושים ולא שלום בית.

 

לדבריו, לנוכח העובדה שהאישה הגישה תביעת מזונות בבית המשפט למשפחה, ואף תובעת בבית הדין את מזונותיה שלה, ספק גדול אם היא באמת מוכנה לשוב ולחיות עם בעלה בשלום ובכבוד. גם תלונותיה במשטרה כנגד הבעל והבקשה שהגישה לצו הרחקה, כמו גם האופן שבו היא מנהלת את הליכי גביית המזונות בהוצאה לפועל, אינם תומכים לדעתו בתביעתה לשלום בית.

 

אך בסופו של דבר כאמור פסק ההרכב בהתאם לדעת הרוב והתביעות נדחו.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובע: עו"ד ראובן עגיב
  • ב"כ הנתבעת: עו"ד יעל אהרוני
  • עו"ד איתן קוהלי עוסק בדיני משפחה
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים