שתף קטע נבחר

זוללים ולא בוכים: 3 קינוחים טבעוניים עם סופר פוד

מכורים למתוק: עוגת בננות מקמח טף, שוקולד וגם כדורי שוקולד מקינואה - שלושה מתכונים טבעוניים ומתוקים עם סופר פוד

עוגת בננות טבעונית מקמח טף

מתכון של אתי יעקב

 

המצרכים (ל-30 מנות):

5 בננות בשלות

80 גר' שמן קוקוס

2 כוסות קמח טף

3 כפות מיץ לימון

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון (מי שאוהב, יכול גם להשתמש בקליפה מלימון שלם)

1/3 כוס סוכר

5 תמרי מג'הול מגולענים

2 שקיות אבקת אפייה

 (צילום: חנן דיאמנט)
(צילום: חנן דיאמנט)
 

אופן ההכנה:
  1. בקערה מועכים את הבננות עם מזלג למחית חלקה.
  2. מוסיפים את שמן הקוקוס, מיץ הלימון, קליפת הלימון המגורדת והתמרים ובוחשים לתערובת אחידה.
  3. מוסיפים את אבקת האפייה והקמח, ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. משמנים או מרפדים בנייר אפייה תבנית קטנה או תבנית אינגליש קייק גדולה, ומעבירים את התערובת לתבנית.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהקיסם יוצא יבש אבל עם פירורים.

 

שוקולד טבעוני

מתכון של מלי (מלכה) שמעיה

 

המצרכים:

15 תמרים מזן מג'הול מגולענים

1/2 כוס צימוקים כהים

1 כוס מלאה בתערובת של שקדים טבעיים, אגוזי מלך, פקאנים, גרעיני חמנייה, פיסטוקים, גרעיני דלעת ושומשום מלא

2 כפות גדושות של חמאת קוקוס טבעית

2 כפות חמאת קקאו ואגוזי לוז

1 כף שמן קוקוס

1/2 כפית קינמון

לקישוט -

אבקת קקאו או קוקוס טחון

 (צילום: חנן דיאמנט)
(צילום: חנן דיאמנט)
 

אופן ההכנה:
  1. מכניסים את תערובת האגוזים למעבד מזון, ומעבדים לתערובת אחידה בטחינה גסה.
  2. מוסיפים את כל שאר המצרכים, מלבד אבקת הקקאו או הקוקוס הטחון, ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה.
     (צילום: חנן דיאמנט)
    (צילום: חנן דיאמנט)
  3. מגלגלים לכדורים או משטחים באמצעות מערוך בין שני דפי אפייה.
     (צילום: חנן דיאמנט)
    (צילום: חנן דיאמנט)
  4. מצפים באבקת קקאו או בקוקוס טחון.

 

כדורי שוקולד מקינואה

מתכון של שירי אוחנה

 

המצרכים:

1/2 1 כוס קינואה מבושלת, לא חמה

שוקולד מריר 70% מומס

3 תמרים גדולים מגולענים

1 תמצית וניל

1 כף אבקת קקאו אורגני

1/2 כוס אגוזי מלך

1 כף סילאן

חופן קוקוס טחון, לציפוי (לא חובה)

 (צילום: חנן דיאמנט)
(צילום: חנן דיאמנט)
 

אופן ההכנה:
  1. מעבדים את המרכיבים במעבד מזון או בעזרת מוט ידני לתערובת אחידה.
  2. יוצרים מהתערובת כדורים, ואם רוצים - מצפים בקוקוס טחון.
  3. שומרים במקרר.

 

המתכונים באדיבות עמיתי "חבר", והופקו במסגרת פרויקט "SUPER חבר" בהובלת השף עומר מילר, במטרה להנגיש את מזונות העל לקהל הרחב

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חנן דיאמנט
בלי יסורי מצפון. כדורי שוקולד מקינואה
צילום: חנן דיאמנט
מומלצים