שתף קטע נבחר

דו"ח אירופי: "ישראל אשמה בהרג שיטתי בעזה"

מועצת אירופה אישרה תמיכה בדו"ח שקובע כי ישראל אחראית למצב ההומניטרי הקשה ברצועה ואשמה ב"מקרים שבהם נהרגו במכוון יחידים שלא היוו סכנה". המועצה קראה למדינות האיחוד לתמוך בחקירה רשמית בהאג

 

הרס ברצועת עזה במהלך צוק איתן (צילום: AP) (צילום: AP)
הרס ברצועת עזה במהלך צוק איתן(צילום: AP)
האסיפה הפרלמנטרית של מועצת אירופה, גוף בינלאומי הפועל למען שיתוף פעולה בין מדינות היבשת, אישרה אמש (ג') דו"ח המאשים את ישראל ב"הרג לכאורה שיטתי ובלתי חוקי" ברצועת עזה. בהצבעה שהתקיימה בשטרסבורג שבצרפת, רוב של 45 הצביע בעד, 12 התנגדו ושניים נמנעו.

 

הדו"ח קובע כי ישראל אשמה במצב ההומניטרי בעזה, כולל "מקרים שבהם נהרגו במכוון יחידים שלא היוו סכנה מיידית לחיי אדם, מקרים שמהווים דפוס פעולה מזעזע של הרג שהוא, לכאורה, שיטתי ובלתי-חוקי. אנו קוראים למדינות האיחוד האירופי לתמוך באפשרות של חקירה רשמית של בית הדין הפלילי הבינלאומי, אם הממצאים יראו שיש תשתית סבירה לכך".

ח"כ לביא וח"כ אלאלוף באסיפה בצרפת (צילום: מחלקת קשרי החוץ של הכנסת) (צילום: מחלקת קשרי החוץ של הכנסת)
ח"כ לביא וח"כ אלאלוף באסיפה בצרפת(צילום: מחלקת קשרי החוץ של הכנסת)

יו"ר משלחת הכנסת לאסיפה, חברת הכנסת עליזה לביא (יש עתיד), וח"כ אלי אלאלוף (כולנו) נכחו בדיון. בימים האחרונים הם פעלו יחד עם משרד החוץ על מנת לשכנע את המשלחות השונות להתנגד למסקנות המסמך, אך ללא הצלחה.

 

הדו"ח קובע עוד כי יש להסיר את הסגר על רצועת עזה, לוודא כי סחורות רפואיות וחיוניות מגיעות לתושבי הרצועה, לאפשר לפלסטינים לחפש עבודה בישראל ולהכין תוכנית רב שנתית להקמת מדינה פלסטינית. עוד נכתב: "מאז המבצע הצבאי של ישראל בעזה בשנת 2014 ("צוק איתן") המצב ההומניטרי הורע באופן משמעותי; 17,650 משפחות, שהן כ-100 אלף איש, נעקרו מבתיהן". בדו"ח מופיעות גם דרישות מהרשות הפלסטינית, בהן הצורך לפעול למניעת פעולות טרור נגד ישראל ולגנותן.

 

ח"כ לביא נאמה בפני מליאת האסיפה ודרשה לדחות את הדו"ח. "זהו מצג שווא המעוות באופן סלקטיבי את המציאות", אמרה. "הדו"ח מסתמך על שמועות ולא על עובדות. הוצאנו את אזרחינו ואפילו את מתינו בשנת 2005 מעזה, ובתמורה הופצצנו מיד בטילים. ישראל מספקת שליש מהחשמל ברצועה בשווי של מיליארד דולרים ללא כל תמורה, 130 אלף פלסטינים קיבלו סיוע רפואי חינם בישראל בשנה שעברה, כולל קרובי משפחתו של איסמעיל הניה, ואותנו מאשימים במשבר הומניטרי?".

 

"היכן המיליונים ששלחה מועצת אירופה לפלסטינים כדי לשקם את הרצועה? לאן הלך הכסף?", אמרה לביא, ואף התעמתה בסוף הדיון עם כותבת הדו"ח, חברת הפרלמנט השבדית אווה ג'נסון.

 

ח"כ אלאלוף אמר: "ישראל רוצה לחיות בשלום עם שכנותיה. עזה אינה נמצאת תחת מצור אך מפוקחת על מנת להגן על אזרחי מדינת ישראל, יהודים וערבים כאחד. אני מקווה שיבוא יום שבו נוכל לדון יחד ברצינות בנושאים האלה, כדי לבנות עתיד טוב יותר עבור האזור".

 

 

 


פורסם לראשונה 24/01/2017 23:34

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
רצועת עזה בצוק איתן (ארכיון)
צילום: AP
מומלצים