שתף קטע נבחר

בית הקפה הנאצי נסגר: "לא הגיעו לקוחות"

"בית הקפה של החיילים" באינדונזיה, שפתיחתו עוררה סערה בעולם ושעל קירותיו נתלו צלבי קרס ותמונות של היטלר, נסגר מסיבות כלכליות

חיילים נאציים על רקע תמונת היטלר בבית הקפה האינדונזי (צילום: AFP) (צילום: AFP)
חיילים נאציים על רקע תמונת היטלר בבית הקפה האינדונזי(צילום: AFP)

 

בית קפה בסגנון נאצי באינדונזיה נסגר בגלל מחסור בלקוחות. כך הודיע היום (יום ה') פרקליטו של הנרי מוליינה, הבעלים של "בית הקפה של החיילים" (Soldatenkaffee), אך הבטיח שהמקום שתלה על קירותיו סמלים נאציים כמו צלב קרס ותמונות של אדולף היטלר ייפתח בעתיד במקום גדול יותר.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ    

 

פתיחתו של בית הקפה הנאצי לראשונה בעיר בנדונג עוררה סערה גדולה בעולם, בייחוד בקרב ארגונים יהודיים, והבעלים מוליינה סגר אותו ב-2013 לאחר שקיבל איומים על חייו. אולם שנה לאחר מכן הוא פתח מחדש את המקום ובו תמונה גדולה של הצורר הנאצי, שלושה נשרי ברזל גדולים וצלבי קרס. אלא שבסופו של דבר, לא הביקורת הציבורית היא זאת שהביאה לסגירתו של בית הקפה הנאצי, אלא חוסר העניין בו.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
עורך דינו של מוליינה, רוהמאן הידאייט, אישר ש"בית הקפה של החיילים" נסגר משום שלא הגיעו אליו מספיק לקוחות בשביל שאפשר יהיה להחזיק את המקום כלכלית. "העניין של הציבור נמוך משום שהאתר הנוכחי אינו אסטרטגי מדי", אמר עורך הדין לסוכנות הידיעות הצרפתית והוסיף שבית הקפה נסגר לפני שישה חודשים ושההחלטה התקבלה ממניעים עסקיים טהורים.

 

מחפשים מקום גדול יותר ומרכזי יותר

עורך הדין אמר שמוליינה מחפש אחר אתר טוב יותר לבית הקפה שלו במרכז בנדונג וכן אחר משקיעים שישימו כסף לבניית בית קפה גדול יותר. המקום הקודם היה באזור שקט מחוץ למרכזה של העיר.

 

הידאייט אמר ש"בית הקפה של החיילים", ששמו נלקח מבתי הקפה שאותם נהגו החיילים הגרמנים לפקוד בפריז הכבושה במהלך מלחמת העולם השנייה, ימשיך להציג מזכרות נאציות עם פתיחתו מחדש. "חפצים אלה אינם לא חוקיים", הוא אמר. "זה לא משום שאני אוהב את היטלר, אנחנו אוהבים דברים שקשורים למלחמת העולם השנייה".

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

כשמוליינה פתח מחדש את בית הקפה הנאצי ב-2014, הוא רצה להימנע מהביקורת הגדולה והרחיב את הנושא של המקום והוסיף לו דמויות בולטות אחרות ממלחמת העולם השנייה, בהם וינסטון צ'רצ'יל הבריטי ויוזף סטלין הסובייטי.

 

מוליינה הכחיש בעבר את היותו פרו-נאצי או את תמיכתו בהיטלר. "אני רק איש עסקים, לא פוליטיקאי", אמר מוליינה. "יש לי את הזכות לעצב את המסעדה שלי עם כל דבר שימשוך אליה אנשים. אני בטוח שאיני מפר חוק כלשהוא". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
"אוהבים דברים שקשורים למלחמת העולם השנייה"
צילום: AFP
מומלצים