שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    לפני ואחרי: הצצה לבית מעוצב באבן יהודה

    זוג עם שלושה ילדים החליטו לעצב מחדש את ביתם ביישוב שבשרון. בקומת הכניסה יצרו סגנון מיוחד ולא שגרתי, צבעוני ועדכני. צפו בתמונות

    בני זוג עם שלושה ילדים, שרכשו בית מגורים באבן יהודה לפני כחמש שנים, החליטו לשפץ אותו ולעצבו מחדש. הבית כולל קומת כניסה, קומת מגורים וקומת מרתף. השיפוץ נעשה בקומת הכניסה המשתרעת על פני 100 מ"ר בלבד, לאחר שהזוג ביקש שתהיה פינת טלוויזיה, סלון מרווח, פינת אוכל גדולה ומזמינה ומקום רב לאחסון.

    הבית המעוצב באבן יהודה (צילום: עידו לאור) (צילום: עידו לאור)
    הבית המעוצב באבן יהודה(צילום: עידו לאור)

    התקציב לא היה גדול, ולכן הוחלט שלא להחליף את הריצוף ולהסתפק בריצוף הקיים בגוון שמנת בהירה - צבע נייטרלי שמסתדר עם קשת הצבעים. ראשית היה צורך לפתוח את החלל בין המטבח לסלון וכן להסיר קיר מוזר עם דלת ליד המטבח שסגר את החלל ולא היה שייך לבית.

     

     

    לאחר מספר הדמיות, בני הזוג בחרו בחלופה לפיה קיר הפרדה בין פינת האוכל למטבח נשאר, אבל נוצר פתח עם דלפק עליו. הבית נפתח מיידית, מה שמוכיח עד כמה חשוב תכנון נכון לפני בחירת החומרים והצבעים.

     


    בשל אילוצי תקציב, המטבח לא הוחלף אלא שודרג. כל הדלתות הוחלפו בחזיתות חדשות וכן נוסף אי עם משטח בוצ'ר ומגירות לאחסון מרבי ונוח. המטבח שנבחר הוא מפורמייקה שחורה בעלת טקסטורה של עץ שרוף - סגנון מיוחד ולא שגרתי, שנותן תחושה יוקרתית לצד מראה עדכני וצעיר.

     


    כדי להעניק לדירה חמימות, נבחרה פינת אוכל עם עץ אלון גושני ומעליה גופי תאורה מרחפים עם נורות פחם. בצדו האחד של השולחן יש כיסאות ובצדו השני ספסל ארוך שמוריד עומס מהחלל בשל גובהו, ומאפשר "לדחוס" לא מעט בני משפחה בארוחות המשפחתיות.

     

    לא נרכשו ספות חדשות לסלון. מכיוון שהן אפורות ולא הייתה אפשרות לשים רצפת פרקט חמימה, הצבע הגיע מכריות נוי ושטיח צבעוני.

     

    הנישה בכניסה לבית שימשה פינת משחקים, שנראתה כמו פעוטון אשר השתלט על הנכס. לאחר השיפוץ הפכה הנישה לפינת ישיבה עם מקומות אחסון רבים. אלה מכילים חומרי יצירה ומשחקים לילדים כשצריך, אבל לאחר השימוש הם נכנסים אחר כבוד לארון - והבית חוזר להיות מעוצב. נבחרו קוביות אחסון שנתלו בזוויות, וכך נוצר מראה של פריט יוקרתי ומיוחד עם קריצה.

     


    להשלמת המראה הכולל נדרשו תמונות, ולאחר מו"מ ארוך ולא מתפשר הוחלט על שני סוגים - תמונות שהאישה בחרה ותמונות שהבעל בחר. אלה העניקו לבית צבעוניות ומעט דרמטיות, כאשר אחת התמונות מציגה את הסנטרל פארק בניו יורק ומזכירה לבני הזוג את השנים שגרו בעיר התוססת.

     

    בנוסף נתלו מדפים מעץ אלון גושני כדי לנצל את הנישות לאחסון ולשמש מקום לאביזרי נוי, ספרים ואלכוהול. בסיכומו של דבר, בעזרת תקציב לא גדול וללא החלפת אלמנטים יקרים כגון ריצוף, סלון ומטבח - הבית עוצב מחדש.

     

    הכותב הוא מעצב פנים, בעלי משרד עידו לאור עיצוב פנים. צילומים: עידו לאור

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים