צילום: שי יחזקאל

כוכבי הצלחת החדשים: אטריות מאצות, אורז סגול ופירה שום שחור

בקרוב תאכלו גם נודלס קינואה, סלסה סלק וצ'יפס קוקוס. מומחי רשת Whole Foods האמריקאית מסמנים את המגמות שיככבו בצלחת שלכם השנה, אם רק תסכימו לטעום

פסטות אלטרנטיביות, מאכלים סגולים, אצות בכל דבר וקוקוס לרוב.  המזון החדש (צילום: Shutterstock)
פסטות אלטרנטיביות, מאכלים סגולים, אצות בכל דבר וקוקוס לרוב. המזון החדש (צילום: Shutterstock)

שמן קוקוס זה כל כך 2016. זה הזמן להכיר את סוכר הקוקוס, צ'יפס הקוקוס וטורטיית הקוקוס. ובכלל, אם להאמין לתחזיות*, הולך להיות מעניין מאוד בצלחת שלכם השנה:

 

משקאות בריאות

השנה החדשה תביא לגל חדש של חליטות מצמחי מרפא ומשקאות בריאות מקוריים, ובהם: בזיליקום קדוש, כורכום, חומץ תפוחים ואפילו קאווה, לצד חליטות מפטריות רפואיות כמו ריישי וצ'אגה.

 

ויש גם טרנד מים ומשקאות על בסיס שמן קנאביס

 

חליטות בזיליקום קדוש וכורכום (צילום: Shutterstock)
    חליטות בזיליקום קדוש וכורכום(צילום: Shutterstock)

     

    הכל מקוקוס

    אחרי שכבר הפנמתם את התועלות הבריאותיות של שמן הקוקוס ומי הקוקוס, תתחילו להתרגל לקמח קוקוס, טורטיות קוקוס, סוכר קוקוס, צ'יפס, גלידה, חמאות והיד עוד נטויה.

     

     
    לא רק שמן קוקוס (צילום: Shutterstock)
      לא רק שמן קוקוס(צילום: Shutterstock)

       

      פסטה אלטרנטיבית

      הפסטות החדשות מושפעות פחות מהסבתות האיטלקיות, ויותר מתנועות צמחוניות וטבעוניות ומהטרנד נטול הגלוטן (שהתרחב מעבר לצליאק), כשהכוכבות העולות הן פסטה ונודלס מקינואה, עדשים וחומוס ואטריות מאצות.

       

      מעשבי על עד שמרים תזונתיים: הסופר פודס שאתם לא מכירים

       

      הרבה יותר מפסטה (צילום: Shutterstock)
        הרבה יותר מפסטה(צילום: Shutterstock)

         

        הכוח הסגול

        בקרוב, חוזים מומחי הטרנדים בתזונה, המזונות הסגולים עתירי הבריאות ונוגדי החמצון יהיו בכל מקום: אספרגוס סגול, כרובית סגולה, אורז סגול, אסאי, סמבוק, בטטות סגולות, תירס סגול, ואפילו דגנים סגולים.

         

        הכל סגול (צילום: Shutterstock)
          הכל סגול(צילום: Shutterstock)

           

          אוכל יפני, ולא רק סושי

          אצות טריות ומיובשות, מרק מיסו, רוטב פונזו, חומץ מירין, שמן שומשום, חומץ שזיפים, שעועית אזוקי ומשקאות כמו שזיפים כבושים ותה מאצ'ה עושים את דרכם ממתכוני המסעדות היישר אל המזווה שלנו ובקרוב נפגוש אותם אפילו בארוחות הבוקר ובקינוחים.

           

           

          אצות גם בארוחות הבוקר ובקינוחים (צילום: Shutterstock)
            אצות גם בארוחות הבוקר ובקינוחים(צילום: Shutterstock)

             

            רטבים ומטבלים יצירתיים

            שומשום שחור, סלסה סלק, פירה שום שחור, רוטב פירי־פירי, ריבת הבנרו, ריבת שזיפים עם זרעי צ'יה, דבשת רימונים ועוד רכיבים לא מוכרים צפויים להגיע בקרוב היישר מהמתכונים המסורתיים אל מותגי המזון.  

             

            פירה שום שחור מישהו? (צילום: Shutterstock)
              פירה שום שחור מישהו?(צילום: Shutterstock)

               

              מזונות שמבוססים על תוצרי לוואי של מזונות אחרים

              יצרני המזון מוצאים כעת דרכים חדשניות (וטעימות) להעניק לתוצרי הלוואי של תעשיית המזון חיים חדשים: משקאות פרוביוטיים משאריות של יוגורט יווני ומיונז צמחי מנוזלי בישול החומוס, שכבר נכנסו לשימוש, הם רק יריית הפתיחה.

               

              מי החומוס "אקוואפאבה" - לקציצות, מיונז או קינוחים טבעוניים

                

              משקאות פרוביוטיים משאריות יוגורט (צילום: Shutterstock)
                משקאות פרוביוטיים משאריות יוגורט(צילום: Shutterstock)

                 

                *על פי תחזית של מומחי רשת Whole Foods שבחנה התנהגות צרכנים ביותר מ־400 חנויות הרשת בארצות הברית.

                 

                 

                 
                הצג:
                אזהרה:
                פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד