שתף קטע נבחר

דרום אדום: יש קולינריה בנגב

ארוחת בוקר מפנקת במאפיית בוטיק, בית קפה פסטורלי בתוך חוות יענים, ארוחת גבינות במחלבה ואסדו מושלם בחיק הטבע: מגוון מסעדות ובתי קפה בצפון הנגב ישמחו לארח אתכם במסגרת פסטיבל שיתקיים באזור

 

 

חגיגה אדומה: חודש פברואר הגיע, ואיתו הכלניות האדומות שמקשטות את צפון הנגב והופכות את האזור כולו לאטרקציה פרחונית במיוחד. במהלך החודש הקרוב יתקיים בדרום הארץ, בין נחל שקמה לנחל הבשור, פסטיבל "דרום אדום" שיכלול שלל סדנאות, סיורים, הופעות חיות ולא מעט אטרקציות קולינריות לכל המשפחה. הנה כמה מהן.  

 

דובשנית

במאפיית הבוטיק "דובשנית" מזמינים אתכם בימי שישי לארוחת בוקר מפנקת בחצר יפה בצל עצי הזית והתות.

 (צילום: לבנת גינזבורג)
(צילום: לבנת גינזבורג)
 

בתפריט מגוון עוגיות, בריוש (25 שקלים), בראוניז שוקולד (25 שקלים), קינוחים כמו סופלה שוקולד (15 שקלים), עוגות בחושות (30 שקלים) וגם לחמים מיוחדים (20-22 שקלים), פוקאצ'ות (25 שקלים), בייגלה ירושלמי (16 שקלים) וקפה טוב.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

קיבוץ רעים, 08-9940534, שישי 9:30-13:30, כשר ללא תעודה

 

קפה אל היען

בית קפה פסטורלי שממוקם בתוך חוות יענים עם תפריט שמציע ארוחות בוקר (50 שקלים), סלטים, פיצה שנאפית בטאבון (40 שקלים), כריכים (38-48 שקלים) ומבחר מפתה של קינוחים.

 (צילום: בסטיאן דה ניני)
(צילום: בסטיאן דה ניני)

חוות אל היען מול פארק אשכול, 08-9987327, שישי 9:00-16:00, שבת10:00-16:00, לא כשר

 

הנגרייה - קפה בר במדבר

"הנגרייה" מתפקד כבית קפה בשעות היום וכבר בשעות הערב, וממוקם במבנה בו שכנה הנגרייה של חגי, שלאחר עשר שנות נגרות החליט להגשים חלום נוסף ולהתמקד באירוח.

 

במו ידיו עיצב ובנה מקום קסום וצבעוני, עטוף בעץ וחלונות גדולים הפונים אל חממות המושב. בתפריט של ״הנגרייה" תמצאו פסטות, מנות בשריות כמו שיפודי אנטריקוט (85 שקלים), טוסטים וכריכים, סלטים כמו סלט קינואה ועדשים (49 שקלים), מנות טבעוניות, ארוחות בוקר, קינוחים ומנות ילדים כמו שניצל (35 שקלים).

 

מושב דקל, 052-3964329‏, שלישי-רביעי 10:00-15:00, 18:00-23:00, חמישי 18:00-24:00, שישי 9:00-15:00 שבת 10:00-18:00

 

מידס

מסעדה ברזילאית שהוקמה על ידי נתן ופרלה גלקוביץ, בה מגישים את מיטב המאכלים הברזילאיים ובירה ברזילאית היישר מסמטאות ריו דה ז'נרו.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

בתפריט תמצאו סלטים, פסטות ומנות עיקריות וגם מנות קצת יותר ייחודיות כמו פטריות ממולאות בגבינות (45 שקלים), תבשילים בשרים כמו מוקקה (67 שקלים), ומנות יצירתיות כמו דואט דג ואננס ברזילאי בקרם קוקוס פיקנטי המוגש עם אורז.

 

קיבוץ ברור חיל, 08-6803441, שלישי-שישי 12:00-23:00, שבת 12:00-24:00, לא כשר

 

מחלבת צאלה

ביום שישי תוכלו לסעוד בחנות המחלבה ארוחת בוקר שכוללת פלטת גבינות, סלט ירקות, מבחר מטבלים עם לחמניות מחמצת, ביצים לבחירה, לימונדה סחוטה ושתייה חמה (130 שקלים לזוג). או, לחילופין, ליהנות מקפה ועוגה.

 (צילום: לבנת גינזבורג) (צילום: לבנת גינזבורג)
(צילום: לבנת גינזבורג)

אם אין לכם זמן לשבת במקום, תוכלו להזמין סל פיקניק מראש ולעצור שם כדי לאסוף אותו. הסל כולל ירקות, גבינות שמיוצרות במחלבה, לחמניות כפריות ולחם בוטיק, חמאה, ריבה ודבש, מים מינרליים, יוגורט וגרנולה, כלי אוכל חד פעמיים ומפת פיקניק. את המצרכים תקבלו בתוך סל פיקניק מתקפל או בצידנית - מתנה שימושית ביותר שתשמש אתכם לאירועים נוספים. עלות סל זוגי: 150 שקלים, עלות סל משפחתי: 275 שקלים (מתאים לזוג עם 2 עד 4 ילדים). 

 

עין הבשור, שישי 10:00-16:00, שבת 10:00-16:00, 052-8478935, 052-8981199, כשר

 

משק ״טבע הבשור״

משק "טבע הבשור" הוא משק לירקות אורגניים ובקתות אירוח, ולרגל הפסטיבל מציעים בו מארז טעים ומהיר שכולל מגוון ירקות אורגניים טריים מהמשק וחבילת קרקרים, אורגניים גם הם. מחיר המארז - 50 שקלים.

 (צילום: לבנת גינזבורג) (צילום: לבנת גינזבורג)
(צילום: לבנת גינזבורג)
 

משק טבע הבשור, מושב עין הבשור, 054-6243776

 

אדמאמא

באדמאמא - מרכז לאירוח, הדרכה והכשרה באורחות חיים אקולוגיים וחקלאיים מציעים בימי חמישי, שישי ושבת סלסלות פיקניק שכוללות בקבוק יין, לחם, גבינות, ירקות, ממרחים, ריבה, קרש וסכין חיתוך. מחיר הסלסלה הזוגית - 200 שקלים, ומחיר הסלסלה המשפחתית - 250 שקלים. בנוסף, בימי הפסטיבל ימכרו במקום יין, שמן זית, ריבות, לחמים וגבינות.

 

ניר משה, 0776704577, חמישי 16:00-20:00, שישי-שבת 10:00-18:00

 

הנקודה ה-12

מתחם אירוח בוטיק אקולוגי-אומנותי מעורר השראה, שממוקם סמוך לשמורת הטבע "בתרונות רוחמה". במקום מגישים ארוחות מהגינה לצלחת לצד יינות מיקבי בוטיק, ומקדמים בברכה את תרבות האוכל האיטי, מתוך שאיפה להיות עדים לכל השלבים שהאוכל עובר בדרכו לצלחת - מהגינה ועד לסירים.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בכל השבתות במהלך חודש פברואר יציעו במקום ארוחות צהריים שיכללו תבשילים ססגוניים המבוססים על התוצרת החקלאית המקומית. עבור הילדים תפעל במקום פינת יצירה.

 

מושב שדה צבי משק 58, 050-8351340, 054-4600578, שבת 12:00-16:00, 050-8351340, 054-4600578, לא כשר (מומלץ להזמין מקום מראש)

 

אירוע בשר ויין בטבע

ניבה ויובל בן שושן, מבעלי היקב "בן שושן", יקיימו במהלך הפסטיבל אירועי בשר ויין בטבע. האירועים הללו יתקיימו סמוך לקיבוץ ברור חייל, ממש ליד שביל השקמה ועל רקע הנוף האדום של הכלניות.

 

אירועים אלה יתקיימו מדי שבת במהלך חודש פברואר, וישולבו בהם בשרים ארגנטינאיים ויינות היקב. לשם כך יוצב במקום גריל שיהיה גדוש נתחי אסדו ואנטרקוט, אליהם יתלוו ירקות שייצלו גם כן על הגריל הענק. מחיר לסועד בוגר - 180 שקלים, מחיר לילד עד גיל 10 - 90 שקלים.

 (צילום: לבנת גינזבורג) (צילום: לבנת גינזבורג)
(צילום: לבנת גינזבורג)
 

בכל שבת בין השעות 12:00-15:00, סמוך לקיבוץ ברור חייל, בתיאום מראש 054-6744161 , 052-4260087, לא כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לבנת גינזבורג
טעים שם. מחלבת צאלה
צילום: לבנת גינזבורג
מומלצים