שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צפו: משרדי העיתון שהפכו לחברת היי-טק
    חברת ההיי-טק Intango עזבה את משרדיה באור יהודה לטובת חלל חדש בת"א, והחליפה את מערכת "כלכליסט" מקבוצת "ידיעות אחרונות" שעברה לראשל"צ. עיצוב המשרדים עבור החברה שעוסקת בפיתוח טכנולוגיות פרסום באינטרנט התמקד באופי החברה - דינמי, צעיר ועכשווי. צפו בתמונות

    ממערכת עיתון למטה היי-טק: חברת האדטק Intango, העוסקת בפיתוח טכנולוגיות חכמות של פרסומות באינטרנט, עזבה את משרדיה באור יהודה לטובת משרדים חדשים במתחם העסקים בשכונת רמת החיל בתל אביב. במשרדים אלה הייתה מצויה מערכת עיתון "כלכליסט", שעברה בשנה שעברה למתחם החדש של קבוצת "ידיעות אחרונות" בראשון לציון.

     (צילום: עמית גרון) (צילום: עמית גרון)
    (צילום: עמית גרון)

    חברת ההיי-טק, שמעסיקה כ-100 עובדים, ביקשה לתכנן ולעצב את החלל - המשתרע על שטח של כ-1,700 מ"ר - מחדש, כך שיתאים ל-DNA של החברה. המטרה הייתה ליצור חללים חדשים שישקפו את תרבות הארגון, פעילותו ותחום עיסוקו; וכן לתת מענה לבקשת ההנהלה לאפשר לצוותים להיפגש במגוון חללים יצירתיים וגמישים, במראה נינוח וביתי, בעיצוב צעיר מזמין ובגובה העיניים.

     (צילום: עמית גרון) (צילום: עמית גרון)
    (צילום: עמית גרון)

    מאחר שמדובר בארגון העוסק בטכנולוגיות חכמות וחדשניות בעולם הפרסום באינטרנט, המשרדים החדשים תוכננו ועוצבו במראה עכשווי, שמביא לידי ביטוי מגמות קיימות בעולם זה: תקרות חשופות וגבוהות, חשיפת מערכות צנרת המים והמיזוג הכבילה של החשמל והתקשורת, מראה דינמי עם דגש על שקיפות, והכנסת התאורה הטבעית ללב סביבת העבודה. מדובר במגמת עיצוב שמייצרת מראה של סטודיו אורבני ולא משרד רשמי.

     (צילום: עמית גרון) (צילום: עמית גרון)
    (צילום: עמית גרון)

    הקונספט שהותאם לחלל, הורכב מיצירת מגוון סביבות עבודה מגוונות, גמישות ומאתגרות, פרטיות, משותפות, אינטימיות או ציבוריות, וכל זאת תוך הימנעות מתכנון מסורתי ומקובל. הרעיון שעמד מאחורי תכנון והעיצוב היה לייעל ולמקסם עד כמה שניתן את התאורה הטבעית והנוף האורבני המרשים, הנשקף מהרחוב הראשי, הצעיר והתוסס ברמת החיל.

     (צילום: עמית גרון) (צילום: עמית גרון)
    (צילום: עמית גרון)

    בלב החלל, מוקמה ה"פיאצה" ככיכר מרכזית הכוללת קפיטריה, שעוצבה בסגנון בית קפה מואר המשקיף לרחוב, ובה העובדים נפגשים מדי יום, מחליפים רעיונות, מקבלים מבקרים ומדברים עם המנהלים. הפיאצה ממוקמת בסמוך לכניסה למשרדים, ומקבלת בעליזות את פני הבאים מדי בוקר.

     (צילום: עמית גרון) (צילום: עמית גרון)
    (צילום: עמית גרון)

    שטחי הקפיטריה מהווים חלל רב תכליתי שפועל כאזור מפגש שיתופי לפגישות מתוכננות או מקריות, ומתאים לארח מבקרים, לקוחות ועובדים. מטרת ההנהלה הייתה לעודד את העובדים לצאת יותר ממשרדיהם הפרטיים לחלל השיתופי ולפיאצה, כדי לבצע אינטרקציה עם חבריהם לעבודה ומנהליהם. לשם כך פוזרו בחללי המשרד קורקינטים עליהם רוכבים לפיאצה כדי לשתות קפה, לנשנש חטיף במפגש עבודה, לבצע סיעור מוחות או פשוט לנוח.

     (צילום: עמית גרון) (צילום: עמית גרון)
    (צילום: עמית גרון)

    העיצוב האותנטי משקף, למעשה, את רוח העובדים בחברה - שמתמקדים בשיתוף פעולה יצירתי של עשייה וחדשנות. כמו כן, דגש רב הושקע בחשיבה תכנונית של עיצוב סביבות העבודה על פי הצרכים המוגדרים של העובדים, והתחשבות ברצונם לעבור מחדרים אישיים ופרטיים לחללים שיתופיים גדולים יותר של צוותי עבודה.

     (צילום: עמית גרון) (צילום: עמית גרון)
    (צילום: עמית גרון)

    לשם כך תוכננו חצרות או "פביליונים" חצי-פתוחים. מדובר בישיבה צוותית, כך שתאפשר לכל צוות ישיבה במרחב הפרטי שלו, באינטימיות, ובתוך ה"חצר" של הצוות מותאמת עמדת עבודה אישית ופרטיות לעובד עצמו.

     (צילום: עמית גרון) (צילום: עמית גרון)
    (צילום: עמית גרון)

    עבודת החיבור בין החומרים והצבעים קשורה למיתוג המשרד מחדש, והשגת מראה צעיר ועליז. במטרה לייצר סביבת עבודה במראה ייחודי שתואם את רוח החברה וערכי המותג, נעשה שימוש בעולמות תוכן שבאים מתוך הסיפור המיוחד של המשרד.

     (צילום: עמית גרון) (צילום: עמית גרון)
    (צילום: עמית גרון)

    כך, לחדרי המפגש והישיבות ניתנו שמות של בתי קפה שכונתיים מהאזור בו נוסד העסק בתחילת דרכו. מעין בדיחה פרטית נוסטלגית של "המשפחה" (עובדי החברה ומנהליה). כל אלו תרמו לסיפור המרגש שבא לידי ביטוי בתכנון, וגיבוש הקונספט הייחודי.

     (צילום: עמית גרון) (צילום: עמית גרון)
    (צילום: עמית גרון)

    חומרי הגמר שנבחרו הם פרקט עץ חמים בגוונים ניטרליים וגווני כתום נועז ותכלת קריר מאזנים אחד את השני ומשקפים את האור הטבעי והאווירה הפתוחה. כל אלו יחד מחזקים את תפיסת האווירה של עבודת צוות וערכי תרבות של שקיפות, ביתיות ובגובה העיניים בארגון.

     (צילום: עמית גרון) (צילום: עמית גרון)
    (צילום: עמית גרון)

    אזור הקבלה מספק חוויה של קבלת פנים נעימה במראה צנוע, נעים ומזמין. מראש תוכנן מספר רב של חדרי מפגש לישיבות סגורות, בגדלים שונים, ובגמישות רעיונית, לפגישות צוות גדולות, קטנות, לשיעורי פילאטיס, סיעור מוחות, פגישות זריזות בעמידה, וכל אלו בהלימה עם צרכי העובדים ודרישות נוכחיות ועתידיות של הארגון.

     (צילום: עמית גרון) (צילום: עמית גרון)
    (צילום: עמית גרון)

    הכותבות הן מעצבות פנים במשרד T+Rstudio T+R studio (trstudio.co.il)

     (צילום: עמית גרון) (צילום: עמית גרון)
    (צילום: עמית גרון)
             

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים