שתף קטע נבחר

תקף נציגה של "סלקום" - אבל לא יישלח לכלא

צעיר המתמודד עם מחלת נפש היכה אשת מכירות כשהגיע לרכוש טלפון סלולרי. אבל השופט גזר עליו עונש קל כדי לא להביא להחמרה במצבו

בית משפט השלום בקריות הטיל עונש מאסר על תנאי בלבד על צעיר שתקף באלימות נציגה של חברת "סלקום", שאיתה התעמת כשהגיע לרכוש טלפון סלולרי. השופט יוסי טורס התחשב בנאשם, המתמודד עם מחלת נפש, וקבע שעונש מאסר או אפילו עבודות שירות עלולים להביא להחמרה במצבו.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

האירוע התרחש לפני כחצי שנה. הנאשם נכנס לסניף של סלקום במטרה לרכוש טלפון נייד והתיישב לשוחח עם נציגת מכירות. בנקודה מסוימת השיחה הפכה לוויכוח והרוחות התלהטו עד שבשלב מסוים הוא הפיל אותה ארצה וקרע ממנה שרשראות שענדה. בתוך כך הוא אמר לה "אני אתפוס אותך מתחת לבית שלך... אני אחכה, אותי ישחררו מהמעצר, אני חולה נפש יש לי תעודת נכות 100%".

 

הוא הודה והורשע בתקיפה ובאיומים, אבל מה שהכריע את הכף להקלה בעונש היה הרקע הנפשי של הנאשם. על פי חוות הדעת, הוא סובל מהפרעה סכיזואפקטיבית המשפיעה על מצבי רוחו ויכולתו להתמודד עם קונפליקטים. הנאשם מוכר למערכת הפסיכיאטרית ובעברו ניסיונות התאבדות ומספר רב של אשפוזים.

 

המדינה, שיוצגה על ידי עו"ד יוסי בן עזרא, ביקשה להטיל עליו עונש מאסר בפועל, לפחות בדרך של עבודות שירות. אולם עורכי הדין מיכאל כרמל ורונן קריספיל, שייצגו את הנאשם, טענו שהוא נטל אחריות למעשיו והבין את חומרתם, וכן הביע צער וחרטה. הם ביקשו להתחשב במצבו הנפשי שעמו הוא מתמודד בהצלחה במשך שנים רבות.

 

הסנגורים לא הקלו ראש במעשה אך ציינו כי בהתחשב במכלול הנסיבות והנזק (הפיזי) הקל יחסית שנגרם למתלוננת, יש להימנע ממאסר בפועל ולהסתפק במאסר על תנאי.

 

טיפול הרתעה

השופט יוסי טורס העיר כי גם אם הנזק הפיזי אינו חמור, אין להתעלם מהשפעת האירוע על נפשה של המתלוננת, שבמשך זמן רב פחדה לשוב לעבודתה. עם זאת, הוא השתכנע שמצבו הנפשי של הנאשם השפיע על התנהגותו ועל יכולתו להימנע מהמעשה.

 

"הנאשם שלפני הוא צעיר המתמודד עם מחלה נפשית מורכבת מזה כעשור", כתב בפסק הדין. "בעברו אשפוזים רבים, טיפולים תרופתיים וחשמליים... חרף מצבו הקשה, לא הסתבך הנאשם עם החוק, זולת מקרה אחד שבו הופסקו ההליכים. נתון זה יש לזקוף לזכותו, כמו גם את הודאתו וחרטתו".

 

לפיכך סבר השופט שעונש מאסר, גם אם בעבודות שירות, אינו מתאים ואף עלול להביא לרגרסיה במצבו של הנאשם: "דעתי היא שניתן להסתפק בעניינו של הנאשם בענישה שמהותה טיפול והרתעה. חיובו לבצע עבודות שירות – שהיא מסגרת קשה וקפדנית – עלולה להימצא כמכבידה מאוד על שגרת חייו וראיתי להימנע מכך".

 

בסופו של דבר הטיל השופט טורס על הנאשם צו מבחן למשך 18 חודשים, שבמסגרתו יהיה תחת פיקוח וימשיך בטיפול פסיכיאטרי. בנוסף, על הנאשם הוטלו חמישה חודשי מאסר על תנאי למשך שנתיים, והוא חויב לשלם למתלוננת פיצוי בסך 10,000 שקל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים