שתף קטע נבחר

לראשונה: לפלסטינים יש יותר נציגויות דיפלומטיות מישראל

עקב סגירת שגרירויות וקונסוליות בשנה החולפת, עומד מספר הנציגויות הישראליות בעולם על 102 ב-78 מדינות. לפלסטינים יש 103 נציגויות ב-95 מדינות. עובדי משרד החוץ מודאגים מהפגיעה: "חייבים להיות בכל מקום"

 

דגל הרשות הפלסטינית באו"ם (צילום: AP) (צילום: AP)
דגל הרשות הפלסטינית באו"ם(צילום: AP)

ברקע הטענות לפגיעה בשירות החוץ הישראלי, שלוו בסגירת שגרירויות, לראשונה אי פעם יש לישראל פחות נציגויות דיפלומטיות ברחבי העולם מאשר לרשות הפלסטינית – 102 מול 103. כמו כן, לישראל יש נציגויות רק ב-78 מדינות, לעומת הפלסטינים, שמיוצגים ב-95 מדינות.

 

בשנה שעברה סגר משרד החוץ הישראלי ארבע נציגויות - השגרירויות באל סלבדור ובאיים הקאריביים והקונסוליות במרסיי ובפילדלפיה - ועכשיו יש לישראל 98 שגרירויות, קונסוליות כלליות ונציגויות דיפלומטיות אחרות (כאמור, ב-78 מדינות), ועוד ארבע נציגויות לארגונים בינלאומיים. בסך הכול 102 נציגויות.

 

לרשות הפלסטינית יש 98 שגרירויות, קונסוליות כלליות ומשלחות דיפלומטיות אחרות (כאמור ב-95 מדינות), ובנוסף יש לה חמש נציגויות לארגונים בינלאומיים. בסך הכול 103 נציגויות דיפלומטיות פעילות.

 

גם בהשוואה לעולם, נתוני הפתיחה של ישראל לא מעודדים. לאיראן יש 142 נציגויות בעולם, לטורקיה 223, למצרים 166, למרוקו 135, לפקיסטן 118 ולערב הסעודית 108. למדינות הליגה הערבית ולאיראן יש יחד 1,941 נציגויות מול 102 ישראליות.

 

"הגיע הזמן שמדינת ישראל תבין: כל שגרירות היא מוצב מול אתגרי יחסי החוץ", אומר בתגובה יו"ר ועד העובדים במשרד החוץ, חנן גודר. "ככל שיש יותר מוצבים – קו ההגנה חזק יותר, חלון הראווה בוהק יותר. מדינת ישראל חייבת להגיע לכל מקום אפשרי בעולם".

 

בתוך כך, ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש היום (ד') עם שגרירי ישראל במדינות אפריקה ואמר להם: "כשאני שם את הפירמידה של האינטרסים שלנו בתחום מדיניות החוץ, אפריקה גבוהה מאוד, כפי שלא הייתה אולי חוץ משנות ה-60. האינטרס הראשון הוא לשנות באופן דרמטי את מצבת ההצבעות של אפריקה באו"ם ובגופים בינלאומיים מהתנגדות לתמיכה. אפריקה עברה למדרגת ביניים, להימנעות. היעד שלנו הוא שינוי בדפוס ההצבעות שלהם, משום שהרוב האוטומטי באו"ם מורכב בראש ובראשונה ממדינות ערב".

 

יו"ר הוועד גודר, שהוא גם שגריר ישראל לדרום סודן, פנה לנתניהו במפגש והתייחס לפגיעה לטענתו בשירות החוץ: "יש לנו בעיות קשות של כוח אדם. אנשים נוטשים את המשרד. מקצוע הדיפלומט הפסיק להיות נחשק".

 

נתניהו ענה לו שהורה לאוצר להגיע להסכם שכר עם עובדי המשרד עד 15 בפברואר. גודר הבהיר לו: "זה בעוד שבוע ואני אומר לך שלא יהיה הסכם כי פקידים באוצר מחבלים בו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים