שתף קטע נבחר

מעל גיל 50 הסיכוי למצוא עבודה פוחת ב-30%

מחקר חדש בשירות התעסוקה מציג את אוכלוסיית המובטלים בישראל, והנתונים עגומים: הסיכוי של אישה למצוא עבודה נמוך ב-9.4% מסיכוי גבר, בני 30 עד 50 בעלי סיכוי נמוך ב-16% מצעירים מתחת לגיל 30 וככל שמספר הילדים עולה - הסיכוי למצוא עבודה פוחת

שירות התעסוקה מפרסם נתונים חדשים לגבי זהות המובטלים בישראל: לאחר עשרה חודשים, הסיכוי של יהודי ולא יהודי למצוא עבודה זהה, והאוכלוסיות בהם נרשם הפער המשמעותי ביותר הם אנשים מעל גיל 50.

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה

 

המחקר מבצע פילוח של האוכלוסייה שאינה עובדת, ומסתמך לשם כך גם על נתוני הביטוח הלאומי. על פי הנתונים, 17% מהמובטלים לא מוצאים עבודה גם לאחר שנה ו-14% לא חוזרים למעגל העבודה לאחר שנתיים. בנוסף, הסיכוי של אישה למצוא עבודה נמוך ב-9.4% מסיכויו של גבר, אך בשירות התעסוקה מציינים כי הנתון מושפע מנשים המחליטות להתפטר לאחר חופשת הלידה ואינן מחפשות עבודה באופן פעיל.

 

הפער הגדול ביותר נרשם ביחס בין הגילאים השונים של מחפשי העבודה. למחפשי עבודה בני 30 עד 50 סיכוי נמוך ב-16% למצוא עבודה בכל רגע נתון, ביחס לצעירים מתחת לגיל 30. מעל גיל 50, הסיכוי למצוא עבודה יורד ב-30% נוספים. בנוסף, רבע מבין מחפשי העבודה מעל גיל 50 לא ימצאו עבודה גם לאחר שנתיים.  

 

עוד עולה כי בעשרת החודשים הראשונים לחיפוש העבודה, ללא יהודים סיכוי נמוך ב-15.6% למצוא עבודה מאשר ליהודים אך לאחר מכן, הסיכויים שווים.

 

המחקר חושף כי ככל שמספר הילדים עולה, כך הסיכוי למצוא עבודה פוחת: מובטלים עם ילד אחד או שניים בעלי סיכוי נמוך ב-10% למצוא עבודה, לעומת מובטלים ללא ילדים. בעלי 7-3 ילדים בעלי סיכוי נמוך ב-19% ואילו הורים ל-8 ילדים או יותר הם בעלי סיכוי נמוך ב-47%.

 

בשירות התעסוקה מציינים כי פעמים רבות קיימת התאמה בין מספר ילדים לרמה הדתית ולכן הדבר יכול לשקף את ההבדל בין דתיים לכאלו שאינם דתיים.

 

מנהלת תחום בכיר מדיניות, מחקר ותקצוב בשירות התעסוקה, רייצ'ל ברנר-שלם, שערכה את המחקר יחד עם יונתן לזר, מסבירה: "משרדי ממשלה לעיתים קרובות רגילים לחשוב על טיפול שבלוני בפרט ולא מתעמקים בנתונים.

 

"המחשבה מאחורי המחקר שלנו היא לתת טיפול אישי, מותאם ומדויק לחצי מיליון איש בשנה. יחד עם זאת, צריך להפריד בין סטטיסטיקה למקרה הפרטי - כל בן אדם הוא עולם".

 

מנכ"ל שירות התעסוקה, בועז הירש, מוסיף: "המחקר שביצענו נועד לזהות את המאפיינים העכשוויים של האוכלוסיות בעלות הסיכוי הגבוה ביותר להישאר ללא הכנסה.

 

הדבר נעשה מתוך כוונה לבנות עבורן פתרונות ולמנוע או לצמצם את התקופה בה הם נמצאים ללא הכנסה. מטרתנו ליצור כלים ו'חכות' בתקופה בה אנשים נמצאים אצלנו, ברשת הביטחון של דמי האבטלה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
צילום: Shutterstock
צילום: יוסי זמיר
מנכ"ל שירות התעסוקה, בועז הירש
צילום: יוסי זמיר
מומלצים