עוגיות פריכות במילוי אגוזים וקינמון

הבצק הוא של סבתא מווילנה והמלית מהמטבח הגרוזיני. כור ההיתוך הישראלי מעולם לא היה טעים יותר

עוגיות אגוזים (צילום: דני לרנר, סגנון: נעמה רן)
עוגיות אגוזים (צילום: דני לרנר, סגנון: נעמה רן)

 

המרכיבים (32 עוגיות)

לבצק

  • 200 גרם חמאה, רכה
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 חלמונים
  • קליפה מגוררת מ־1 תפוז
  • 1/8 כפית מלח
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח
  • 1 כפית מחוקה אבקת אפייה
  • 5 כפות מיץ תפוזים

למלית

  • 1/2 2 כוסות (300 גרם) אגוזים טחונים (לוז או מלך, לפי הטעם)
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1/2 כפית מחוקה קינמון טחון
  • 2 חלבונים

לזיגוג

  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 2 כפות מים

 

ההכנה

1. הבצק: שמים את כל מרכיביו בקערת המערבל או מעבד המזון עם וו הגיטרה ומעבדים עד שנוצר בצק אחיד, רך ונעים למגע. מחלקים ל־4 כדורים, עוטפים אותם בניילון נצמד ומניחים ל-20 דקות בטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר ל־20 דקות נוספות (אפשר להשהות במקרר עד לילה, ולהוציא לטמפרטורת החדר כחצי שעה לפני הרידוד והמשך ההכנה. כשהבצק קר מדי, הוא נוטה להתפורר ברידוד).

2. המלית: שמים את כל מרכיביה בקערה ומערבבים לעיסה אחידה.

3. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

4. מקמחים קלות משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק. מרדדים כל כדור בצק לעיגול בעובי 4-3 מ"מ. בעזרת סכין חדה מחלקים את העיגול ל־8 משולשים (כמו פיצה).

5. מניחים פס מהמלית, בעובי של כ־1 ס"מ, בבסיס של כל משולש בצק ומגלגלים כלפי הקודקוד. מניחים בתבנית כשהקצה (ה"זנב" של הגלגול) מונח על התבנית, כדי שהעוגייה לא תיפתח באפייה. מכינים כך עוגיות מכל הבצק.

6. אופים את העוגיות 30-25 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומצננים.

7. הזיגוג: מערבבים את הסוכר והמים ומזלפים מעט על כל עוגייה. מניחים לכ־3 דקות, עד שהזיגוג מתקשה. מגישים.

 

 

  • זמן הכנה: כשעה וחצי
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים: עד שבוע בכלי אטום בטמפרטורת החדר, או עד חודש במקפיא

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג