שתף קטע נבחר

לראשונה זה 6 שנים: רעב הוכרז בעולם

מלחמת האזרחים, המחסור בתוצרת חקלאית, ההיפר-אינפלציה והבצורת בכמה אזורים - כל אלה הובילו את הרשויות בדרום סודן להכריז על רעב: "עד חודש יולי לא תהיה למחצית מהאוכלוסייה, 5.5 מיליון איש, גישה למזון"

 

 

טיהור אתני, סכנה לרצח עם ועכשיו גם רעב: דרום סודן הכריזה היום (יום ב') על רעב במדינה, ומסרה שלמחצית מהאוכלוסייה שלה לא תהיה גישה למזון עד חודש יולי. זו הפעם הראשונה זה שש שנים שבעולם מכריזים על מצב של רעב.

 

עוד סיפורים מעניינים מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

סודן שקועה עמוק בתוך מלחמת אזרחים עקובה מדם מאז שהנשיא שלה סלבה קיר פיטר ב-2013 את סגנו ריק מצ'אר. סגן הנשיא המודח הוביל מרידה נגד המשטר והעימותים האלימים בין הצדדים לא הפסיקו עד היום והובילו את האו"ם להזהיר מפני רצח עם אפשרי.

 

שיעורי תת-תזונה שעוברים את 30 האחוזים (צילום: AP) (צילום: AP)
שיעורי תת-תזונה שעוברים את 30 האחוזים(צילום: AP)
הלחימה בדרום סודן מנעה מחקלאים רבים לקצור את יבוליהם ובמקביל ההיפר-אינפלציה עברה את 800 האחוזים בשנה שעברה. במצב שכזה, המחיר של מזון מיובא נמצא מעבר להשגתם של תושבי המדינה האפריקנית הצעירה שהכריזה על עצמאותה ממדינת האם סודן ב-2011. ואם בזה לא די, כמה אזורים במדינה סבלו מבצורת.

 

"הרעב הפך למציאות טרגית"

"במדינת יוניטי, כמה מחוזות סווגו במצב של רעב או סכנה לרעב", אמר אייזיה צ'ול ארואיי, יו"ר הלשכה הלאומית לסטטיסטיקה של דרום סודן, במסיבת עיתונאים בבירה ג'ובה. הוא אמר שהשלכות המלחמה בשילוב עם מחירי מזון גבוהים, האטה כלכלית ותוצרת חקלאית נמוכה צפויים לגרום למצב של "חוסר ביטחון תזונתי" בין פברואר לאפריל לאוכלוסייה של 4.9 מיליון אנשים ולרעב ל-5.5 מיליון אנשים עד חודש יולי.

 

"רעב הפך למציאות טרגית בחלקים בדרום סודן והחששות הגדולים שלנו התגשמו", אמר נציג ארגון המזון והחקלאות של האו"ם (FAO) בדרום סודן, סרג' טיסו, במסיבת העיתונאים בג'ובה.

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

הנשיא הדיח את סגנו ב-2013 ומאז שקועה המדינה במלחמת אזרחים עקובה מדם. סלבה קיר (מימין) וריק מצ'אר (צילום: AP) (צילום: AP)
הנשיא הדיח את סגנו ב-2013 ומאז שקועה המדינה במלחמת אזרחים עקובה מדם. סלבה קיר (מימין) וריק מצ'אר(צילום: AP)

לפי האו"ם, רעב מוכרז כש-20 אחוזים לפחות מבתי האב באזור מסוים סובלים ממחסור במזון, שיעורי תת-תזונה חמורים מעל 30 אחוזים וכששניים או יותר בני אדם מעשרת אלפים מתים מדי יום.

 

הלחימה במדינה האפריקנית עקרה יותר משלושה מיליון בני אדם מבתיהם, ובדו"ח שפרסם היום האו"ם עולה כי המשך עקירת התושבים מבתיהם יגדיל את הסיכונים להמשך חוסר ייצור של מזון שייגרר לתוך 2018.

 

חלקים רבים בדרום סודן סובלים מבעיית נגישות. שש שנים עברו מאז שהיא השיגה את עצמאותה ויש לה רק 120 קילומטרים של כבישים סלולים. הלחימה במדינה מקשה על העברת משלוחי מזון לאזורים המרוחקים ולכך יש להוסיף את העובדה שמחסנים נבזזו ועובדי סיוע נהרגו בחילופי אש בין הצדדים הנצים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
תינוק שסובל מתת-תזונה בדרום סודן
צילום: AFP
מומלצים