עוגיות גרנולה עם קמח מלא
ושוקולד צ'יפס

חטיף ביתי ממרכיבים בריאים יותר, שאפשר להקפיא את הבצק שלו ולשגר לתנור כשלילדים (או לכם) מתחשק משהו טעים ולא מושחת

עוגיות גרנולה  (צילום: כפיר חרבי, סגנון: דלית מרחב)
עוגיות גרנולה (צילום: כפיר חרבי, סגנון: דלית מרחב)

כאשר מכינים עוגיות לילדים כדאי להכניס גם בהן קצת בריאות. הקמח המלא הוא תחליף מצוין לקמח הלבן. שיבולת השועל (קוואקר) היא דגן עשיר בוויטמינים, מינרלים וסיבים מסיסים. היא מעניקה תחושת שובע וחמימות ומאזנת רמות סוכר וכולסטרול בדם. המשמשים המיובשים יוסיפו ברזל, והשוקולד צ'יפס יגרום גם לסרבני בריאות לאכול בהנאה מהעוגיות.

 

 

המרכיבים

(כ-40 עוגיות)

 

  • 100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • ‭3/4‬ כוס (150 גרם) סוכר דמררה
  • 1 כוס (120 גרם) קמח מלא
  • 1 כוס (100 גרם) שיבולת שועל מלאה
  • ‭1/4‬ כפית (2 גרם) אבקת סודה לשתייה
  • 3 כפות (45 מ"ל) חלב
  • 1 כוס (100 גרם) שוקולד צ'יפס
  • 5 משמשים מיובשים קצוצים

 

ההכנה

‭.1‬ שמים בקערת המערבל בעל וו הלישה את החמאה, הסוכר, הקמח, שיבולת השועל ואבקת הסודה לשתייה ומערבלים עד שמתקבל בצק במרקם פירורי. מוסיפים את החלב ומערבלים עד שמתקבל בצק אחיד למדי. מוסיפים את השוקולד צ'יפס והמשמשים המיובשים ומערבלים עוד קצת, עד שהם נטמעים בבצק בצורה אחידה. מחלקים את הבצק לשקיות קטנות (כדאי להשתמש בשקיות לכריכים). ‬ מרדדים את הבצק בתוך השקית לעובי כ‭4-‬ מ"מ, ומאחסנים במקפיא עד לשימוש.

‭.2‬ מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה.

‭.3‬ מוציאים את בצק העוגיות מהמקפיא. מחלצים מהשקית וחותכים לריבועים. מסדרים בתבנית ואופים כ-20 דקות, עד הזהבה. מצננים, ומאחסנים בקופסה אטומה ללחות.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד