שתף קטע נבחר

ראשי הרשויות בעוטף עזה: "במקום לחפש אשמים - תפיקו לקחים"

ראשי הרשויות בעוטף עזה מעניקים גיבוי לממשלה לקראת פרסום דו"ח המבקר על צוק איתן ומבקשים מהפוליטיקאים להתמקד בעיקר: "התגובות ההיסטריות מערערות את ביטחון התושבים". ברקע הדברים: רקטה התפוצצה בשטח פתוח - הרביעית בחודש האחרון

 

עוד רקטה התפוצצה בעוטף עזה ולפני שדו"ח מבקר המדינה על מבצע צוק איתן מתפרסם,  ראשי הרשויות המקומיות והתושבים בעוטף עזה לא זקוקים לדו"חות כדי להיזכר באזעקות, בנפילות ובמנהרות: תופעת המנהרות ההתקפיות עדיין מעוררת חששות כבדים, והנושא עולה באופן קבוע בפגישות בין תושבי עוטף עזה לנציגי צה"ל. על פי השיחות שמתקיימות בין התושבים לצבא, הנחת העבודה הקיימת היא שגם היום חמאס עושה מאמץ לפעור פירים בשטח ישראל במטרה להוציא לפועל פיגועים.

 

ראש מועצת חוף אשקלון יאיר פרג'ון, שחלק מהמנהרות התגלו סמוך ליישוביו, סיפר כי עוד בשנה שקדמה למבצע נפגש עם נציגי המערכת הביטחונית: "תמיד קיבלנו עדכונים על איום המנהרות, הצבא הודה שאין לו פתרון למנהרות והדרך היחידה לטפל בהן היא להיכנס פנימה. לבוא ולהגיד שאף אחד לא ידע זה לא נכון. ידענו והיינו ערוכים ככל שניתן".

 

פרג'ון הוסיף: "הממשלה משקיעה כיום סכומי עתק בבניית המכשול התת-קרקעי למנהרות. כרגע יש שקט, אבל אף אחד לא יכול להבטיח שהוא יישמר".

 

הסערה הפוליטית שמתרחשת סביב הדו"ח עוד לפני שפורסם לא נעלמת מעיני ראשי הרשויות ושל התושבים. ראש המועצה האזורית מרחבים שי חג'ג' קרא לפוליטיקאים למתן את תגובותיהם: "הדו"ח מדבר בפני עצמו, אבל אני חושש מההיסטריה של הפוליטיקאים. תגובות כאלו מערערות את הביטחון של התושבים".

"תגובות הפוליטיקאים מערערות את התושבים". פרג'ון, דוידי וחג'ג' (צילום: חיים הורנשטיין) (צילום: חיים הורנשטיין)
"תגובות הפוליטיקאים מערערות את התושבים". פרג'ון, דוידי וחג'ג'(צילום: חיים הורנשטיין)

חג'ג' ממשיך לתקוף: "מהדו"ח עולה כי הממשלה צריכה להשקיע יותר במרכיבי הביטחון ולהחזיר את תחושת הביטחון לתושבים. מדינה מתוקנת ורצינית בודקת את עצמה כל הזמן וטוב שכך, ולא צריך לערוף ראשים. צריך לפעול כדי לתקן ובשביל לתת למקבלי ההחלטות את הגיבוי".

 

ראש העיר שדרות אלון דוידי התייחס גם כן למצב הרגיש באזור: "הסיפור של עזה לא ייגמר תוך יום או יומיים, בטח שלא אחרי פרסום הדו"ח". עם זאת דוידי נותר אופטימי: "צריך להסתכל קדימה, מדינת ישראל הפנימה שמעבר לטיפול הצבאי בעזה צריך לטפל גם ביישובים סביב הרצועה. להסתכל על הבעיה של עזה דרך המנהרות זאת שגיאה, הבעיה מורכבת הרבה יותר ממה שמצוין בדו"ח".

 

דוידי, שעירו ספגה את מרב הרקטות במבצע, הוסיף: "צריך להפיק לקחים ולא לחפש אשמים. במהלך המערכה מתחתי את הביקורת שלי, אבל למדינת ישראל אסור להישאב להלקאה העצמית. האויבים קיבלו מסר ברור שמי שיתעסק עם התושבים - ישלם על כך".

 

אלון שוסטר, ראש המועצה האזורית שער הנגב, הבהיר: "אנחנו מחויבים לשמירה על שגרת החיים של תושבי האזור. לא ניתן לירי מהרצועה לשבש את חיינו. אנחנו סומכים על צה"ל, שפועל לילות כימים, שימשיך לשמור על הביטחון ועל תחושת הביטחון של תושבינו". 

 

באשר לסוגיית המנהרות מוסיף שוסטר: "קיר המכשול שנבנה בימים אלו, תפקידו לא רק למנוע חפירת מנהרות חדשות, אלא להרוס מנהרות קיימות ותוך כך גם את המנהרות המוכרות כיום למערכת הביטחון. על כל פנים, בכל הקשור למנהרות, נראה כי הפתרון קרב".

 

בעניין דו"ח מבקר המדינה טוען שוסטר כי "אין זה מקום לפרשנויות פוליטיות. ביטחונם של תושבי עוטף עזה הוא אינטרס לאומי. אנחנו סמוכים ובטוחים שמסקנות דו"ח המבקר ייושמו במלואן, ובמהרה. תחושת הביטחון באזורינו לא תפגע. יישובי שער הנגב חווים בשנים האחרונות צמיחה דמוגרפית מרשימה. חיי הקהילה ואיכות החיים הייתה ועודנה מהטובות במדינת ישראל".

 

בצל הדברים של ראשי המועצות בעוטף עזה, עוד רקטה התפוצצה הלילה באזור - הרביעית בחודש האחרון. הרקטה ששוגרה מעזה התפוצצה בשטח פתוח במועצה האזורית שער הנגב. מצה"ל נמסר כי לא היו נפגעים ולא נגרם נזק. לא הופעלה אזעקת צבע אדום. הרקטה אותרה בשדה סמוך לקיבוץ במועצה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים הורנשטיין
פרג'ון, דוידי וחג'ג'
צילום: חיים הורנשטיין
מומלצים