שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    נגד חוקי הזמן: המהפך של בית ותיק ברמת השרון

    זוג צעיר אשר רכש בית ותיק באחת השכונות השקטות של רמת השרון ביקש להפוך נכס ישן וחשוך לבית מעודכן ומואר למשפחה צעירה. כך הפך בית רווי כוכים, גבהים שונים ומבוכים הפך לעדכני, מואר ומשפחתי

    בני זוג אשר רכשו בית ותיק באחת השכונות השקטות של רמת השרון, החליטו להקדיש לנכס פרויקט עיצוב מחדש לפני כניסתם - במטרה ליצור בית המשלב מארג מושלם של אסתטיקה, פונקציונליות ופרקטיקה בכל חלל וחלל עבור משפחה צעירה.

     (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    כתבות נוספות במדור עיצוב ותכנון הבית :

    צפו: משרדי העיתון שהפכו לחברת היי-טק

    לפני ואחרי: הצצה לבית מעוצב באבן יהודה 

    חמימות מודרנית: בית מעוצב בתל מונד 

      

    הבית ממוקם על מגרש של 500 מ"ר. השטח הבנוי עצמו מתפרס על פני שתי קומות, כ-80 מ"ר כל אחת. החצר חולקה לאזורי פעילות ברורים בכדי ליצור חוויית מגורים נכונה המשלבת חוץ ופנים. מבחינה עיצובית מדובר באתגר תכנוני בשל ריבוי מפלסים, גבהי תקרות שונים וחסימה של אור ואוויר על ידי קירות רבים שהפרידו בין החללים.

     

    במסגרת הפרויקט, בו השתתפו בני הזוג באופן פעיל, הוחלט לשנות מקצה לקצה את תוואי הבית כולו - במטרה להפשיט אותו חוץ ופנים וליצור תכנון פתוח כך שאור ואוויר יחדרו אליו באופן טבעי מכל ארבעת כיווני האוויר.

     

     (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    הכניסה לבית מובילה אל החלל הציבורי הפתוח וחושפת גם את גרם המדרגות הארכיטקטוני. רצפת הבטון חולקה ומגדירה את הפונקציות השונות בחלל הפתוח, גם בעזרת גופי התאורה, קורות ועמודי ברזל שתוחמים את פינת האוכל וגרם המדרגות לקומת המגורים.

     

    ארון המעילים והאחסון שתוכנן בכניסה יוצר חציצה ומגדיר את הסלון שניצב מעברו השני. הוא תוכנן כך שכל ציוד המולטימדיה של מסך הפלזמה מוטמע בו ובכך מאפשר חזית נקייה מעברו השני.

     

     (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    בשירותי האורחים הקיר חופה באריחי בטון, אליו הוצמדה ארונית שעברה עיצוב מחדש והותאמה לצרכי החלל, במטרה ליצור מראה קליל והרמוני.

     

    גרם המדרגות משלב פלדה בשחור גרפיט ועץ אלון טבעי. על אף העובדה שתוכנן בסגנון פתוח, הושם בו דגש על הקפדה עיצובית וגימורים מדויקים.

     

    המסדרון מוביל לשלושת חדרי השינה, הכוללים שני חדרי ילדים וסוויטת הורים. רצפת שני חדרי הרחצה חופתה באריחי בטון. הקירות חופו באריחי גרניט פורצלן המשתלבים עם סגנון הרצפה. ארונות הכיור עברו עיצוב מחדש באמצעות שימוש בחומרים טבעיים בצבעוניות מונוכרומטית, במטרה ליצור תחושה חמימה ומזמינה.

     (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

     (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    מבנה הבית הישן הביא להתמודדויות הנדסיות מורכבות, בהן מיקום המדרגות המובילות לקומת המגורים, עמודים וקורות שנתגלו ועוד. במסגרת הפרויקט נוצרו חיזוקים ועמודים עשויים פלדה במראה אותנטי, ובמטרה לסייע ביצירת קונספט תעשייתי אשר מותיר את החלל בקומת הכניסה פתוח ואוורירי.

     

    בחירת החומרים ופלטת הצבעים המונוכרומטית, ששולטת בבית כולו, הובילו ליצירת תחושה של הרמוניה וזרימה. מטרה מרכזית הייתה ליצור עיצוב בו כל אלמנט בבית מקבל מקום של כבוד ואינו מתיימר להתחרות באחרים, וכולם יחדיו יוצרים מראה מעודכן - ואשר משדר במקביל גם צניעות ואסתטיקה מעודנת ומוקפדת.

     

     (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

     (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    שילוב חומרים נקיים וחלקים, כדוגמת הבטון והנירוסטה, וחומרים במראה אותנטי וטבעי, כדוגמת העץ, הם חלק מהאמירה שביקשו בני הזוג ליצור בביתם הפרטי - יצירת חללים מאורגנים והרמוניים לצד יצירת אווירה קז'ואלית שמבטאת יותר מכל את העובדה שמדובר בבית שגרים בו, ושאינו מתיימר להיות מאורגן, מוקפד ומעונב לאורך כל היום.

     

    הסלון, פינת האוכל והמטבח עוצבו באופן אחיד. במטבח נעשה שימוש בחזית המשלבת ארון מזווה גבוה עשוי פורמייקה דמויית נירוסטה, המאגד את המקרר ושטח אחסון מתוכנן בהקפדה על פי צרכיהם המדויקים של בעלי הבית.

     

     (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

     (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    בהמשכו, משטח העבודה והכנות בעומק המשמש באופן תדיר את בני הזוג. בקשתם הייתה ליצור מטבח פרקטי לשימוש ששומר על ארגונומיה המותאמת למידותיהם. המשטח עשוי נירוסטה ואילו החזיתות מפורמייקה בגוון צהוב עמוק,שביקשו הלקוחות מבעוד מועד.

     

    ככלל, בכל הקשור לתאורת החלל, נעשה שימוש בפסי צבירה הנאמנים לקונספט העיצוב של הבית. הרציונל הוא ליצור חלל מובילי שיכול להשתנות בהתאם לתקופה או לצרכי האירוח המשתנים. פסי הצבירה בחלל כולו כוונו כך שיצרו תאורה תרחישית פונקציונלית מעודנת המייצרת משחקים מרתקים ומדויקים של אור וצל.

     

    הכותב הוא מעצב פנים ובעל המשרד לעיצוב פנים ניצן הורוביץ

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים