שתף קטע נבחר

חשש מחרם על מטיילים ישראלים בצ'ילה: "מגיעים מתרבות של אי ציות ואגרסיביות"

הישראלים עושים בושות בשמורות הטבע של צ'ילה - ותדמית ישראל בשפל: חשש בשגרירות שהשנאה לישראל תגלוש לאלימות ולחרם נגד תרמילאים ישראלים. "יש בעיה עם התיירים שמגיעים מתרבות של אי ציות ואגרסיביות", האשימה מנהלת השמורה הגדולה והחשובה בצ'ילה

שוב הישראלים עושים בושות בשמורות הטבע וביערות של צ'ילה, שמתאוששת מגל השריפות הגדול בתולדות המדינה. מיליוני דונמים של יערות וחורש טבעי עלו באש לפני כשש שנים, בעקבות הדלקת אש על ידי מטיילים בשמורות.

השריפה בטורס דל פאינה, 2011 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
השריפה בטורס דל פאינה, 2011(צילום: AFP)

תקריות של הדלקת גזיות מתפרסמות בעיתונים ומובילות לתגובות זועמות ברשתות החברתיות ולכתבות העוסקות בהתנהגות הישראלים בפארקים ובהוסטלים בצ'ילה. "תדמית המוצ'ילר הישראלי בצ'ילה נמצאת בשפל, והיא משליכה גם על תדמיתה של מדינת ישראל", כתב יונתן בר-אל המזכיר הראשון בשגרירות ישראל בצ'ילה במברק שהעביר למשרד החוץ.

 

כזכור, תרמילאי ישראלי גרם לאחת השריפות הגדולות ביותר בשמורת טורס דל פאינה לאחר שהבעיר אש. מאז הפקחים והתקשורת "מחפשים את הישראלים" בכל הזדמנות, וגם בשבועות האחרונים נרשמו מספר אירועים במעורבות ישראלים.

 

עוד ועוד אירועים חמורים בהשתתפות ישראלים

בתחילת החודש חולצו שלושה ישראלים באמצעות מסוק משמורת פוייהו לאחר שהלכו לאיבוד, נתקעו על מצוק ובילו עליו את הלילה. האירוע נחקר על ידי המשטרה המקומית והשלושה תושאלו לגבי אי רישומם בכניסה לשמורה.

 

ב-14 בפברואר ישראלי נעצר לאחר שהואשם בקטטה עם מדריכים מקומיים בשמורת הוייה ריקה ליד פוקון, לאחר שהמדריכים סירבו לאפשר לקבוצת ישראלים להחליק על שקיות במורד הר הגעש. הוא שוחרר למחרת ללא הליך שיפוטי ובעקבות התערבות בעל חברת תיירות וחילוץ. עוד לפני כן, ב-11 בפברואר שני מטיילים ישראלים נתפסו מדליקים גזייה בשמורת טורס דל פיינה. הם הובאו בפני שופט מקומי ושוחררו בעסקת טיעון לאחר שהודו והתנצלו. הם שילמו קנס של 300 דולר כל אחד והורחקו מהשמורה לתקופה של שנה. 

 

מלבד האירועים האלה שזכו לחשיפה תקשורתית התפרסמו פוסטים רבים ברשתות החברתיות ובתקשורת המקומית על התנהגותם של הישראלים בהוסטלים ובבתי העסק שבעיירות בדרום שם התפתחה תופעה שבעלי עסקים מסרבים לקבל ולארח ישראלים.

 

מנהלת האיזור שאחראית על פארק טורס דל פיינה אמרה בראיון לתחנת רדיו ארצית כי "ישנה בעיה עם התיירים הישראלים שמגיעים מתרבות של אי ציות ואגרסיביות. במהלך ארבע השנים האחרונות, 23 מתוך 36 המבקרים אשר גורשו מהשמורה היו ישראלים". 

 

שגרירות ישראל פנתה במכתב למנהל הרשות האחראית על שמירת היערות והפארקים בצ'ילה ומחתה על ההכללה שנעשתה בגלל מקרים בודדים שאין בהם כדי להעיד על עשרות אלפי המטיילים הישראלים במדינה. בשגרירות ציינו כי כל סיפור חדשותי על מטיילים ישראלים זוכה לשלל טוקבקים שליליים, חלקם בעלי אופי אנטישמי ואנטי-ציוני. תחנת טלוויזיה מוסלמית בארגנטינה הפיצה סרטון בו נטען כי שלושת הישראלים שחולצו משמורת פוייהו אשמים בשריפות שהיו בימים האחרונים במקום. הסרטון גרף עשרות אלפי צפיות.

 

"השנאה תתורגם לאלימות נגד ישראלים"

התדמית הגרועה של הישראלים משליכה גם על הקהילה היהודית בצ'ילה. בשגרירות טוענים כי הנושא גם מועצם ומוקצן מסיבות פוליטיות ובעיקר הלובי הפלסטיני הגדול בצ'ילה, וכן מטעמי אנטישמיות. העניין מתווסף לתאוריית קונספירציה על "השתלטות של חיילים ישראלים" על פטגוניה.

צ'ילה. צרות עם הישראלים ( ) ( )
צ'ילה. צרות עם הישראלים
 

בר-אל מזהיר שאם מגמה שלילית זו תימשך, לא מן הנמנע שהשנאה תתורגם בהמשך גם לאלימות נגד ישראלים ולהדרת ישראלים על ידי בתי מלון ועסקים שונים.

 

בעקבות זאת, שגרירות ישראל מגבשת קמפיין לשיפור הדימוי של המטייל הישראלי בקרב המקומיים ובתקשורת ובמקביל להגביר את המודעות אצל המטיילים הישראלים לשיפור התנהגותם ולמניעת הישנותם של מקרים כאלה. השגרירות מתכוונת לפרסם פנייה לישראלים ובמקביל פועלת לחידוש פרויקטים של התנדבות ישראלים לשמש כמדריכים בשמורת טורס דל פיינה, להתנהגות נאותה של המטיילים הישראלים; פרויקט של התנדבות קהילתית של מוצ'ילרים והפקת סרטוני הסברה בעברית.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
השריפה בטורס דל פאינה, 2011
צילום: AFP
מומלצים