שתף קטע נבחר

למרות ההבטחה: היועמ"ש מעכב החלטה בערר של משפחת סלמסה

לקרובי סמל מחאת יוצאי אתיופיה הובטח כי ההחלטה בבקשת הערר בנוגע לסגירת תיק מח"ש על מות יקירם תתקבל עד אוקטובר 2016. ארבעה חודשים חלפו, וטרם התקבלה החלטה. ח"כ אלהרר: "מגיע להם לקבל תשובה פשוטה של כן או לא". משרד המשפטים: "הערר בשלבים מתקדמים של טיפול"

 

יוסף סלמסה ז"ל (מתוך פייסבוק) (מתוך פייסבוק)
יוסף סלמסה ז"ל(מתוך פייסבוק)

לקרובים הועברה התחייבות להשיב "תוך חודש-חודשיים" – אבל בפועל הדבר לא קרה ומשפחת המנוח עדיין ממתינה: יו"ר ועדת הביקורת של הכנסת, ח"כ קארין אלהרר (יש עתיד), פנתה ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, וביקשה ממנו להשיב מדוע טרם הגיב לבקשת הערר שהגישה משפחתו של יוסף סלמסה ז"ל, בנוגע לסגירת תיק מח"ש נגד השוטרים שנחשדו בתקיפת יקירם.

 

בפנייה ליועץ המשפטי הזכירה ח"כ אלהרר את ההחלטה שהתקבלה במח"ש בפברואר בשנה שעברה, ולפיה השוטרים שהיו מעורבים במקרה לא הועמדו לדין. בהמשך ציינה אלהרר כי את הערר הגישה המשפחה למנדלבליט ביוני 2016. היא הוסיפה גם כי "בפגישה ב-17 באוגוסט 2016 עם אחיו של יוסף סלמסה ז"ל, נאמר כי תהיה תשובה תוך חודש-חודשיים. למותר לציין כי כבר עבר זמן רב יותר".

בני משפחת סלמסה עם ח"כ אלהרר ()
בני משפחת סלמסה עם ח"כ אלהרר

ח"כ אלהרר ביקשה את לקבל את התייחסותו של היועץ המשפטי עד יום שלישי הקרוב, שבו תתכנס הוועדה לדון באלימות המשטרתית כלפי יוצאי אתיופיה בשנה וחצי האחרונות. בנוגע לעניינו של סלמסה ציינה ח"כ אלהרר כי "עברו כשמונה חודשים מאז הגשת הערר והמשפחה שאיבדה את היקר לה מכול, טרם זכתה לתשובה על הערר".

 

היא ציינה עוד כי "משפחת סלמסה מכבדת זה 8 חודשים את בקשת היועמ"ש להמתנה סבלנית כל עוד הנושא בבדיקה, זמן שהוא כבר הרבה מעל לסביר ולכן בדיוק פניתי אליו. מגיע להם לקבל תשובה פשוטה של כן או לא לכל הפחות ולכבד את ההסכם שהם עד היום קיימו מצדם". במשרד המשפטים מסרו בתגובה כי "הערר בשלבים מתקדמים של טיפול. טרם נמסרה ההחלטה הסופית בערר".

 

פרשת מותו של סלמסה הפכה לסמל במחאה יוצאי אתיופיה נגד האלימות המשטרתית, ובחלק גדול מהפגנות המחאה הונפו שלטים שבהם נכתב "כולנו יוסף סלמסה". סלמסה נעצר בתחילת 2014 בחשד לפריצה, ולאחר מכן הוא טען כי סבל מאלימות קשה של השוטרים, כולל חשמול באקדח טייזר שהוביל לאשפוזו בבית חולים.

 

אביו העיד במח"ש כי עם הגעתו לתחנת המשטרה, הוא מצא את בנו מוטל פצוע מחוץ לתחנה לבדו, ושרק לאחר זמן רב המשטרה הזמינה ניידת מד"א שפינתה אותו לבית חולים מבלי שאף שוטר התלווה אביו. סלמסה הספיק להתלונן במח"ש אך תלונתו לא טופלה. לטענת קרוביו, במח"ש התעלמו מהדברים אולם במח"ש טענו מנגד לסגירת התיק עקב חוסר שיתוף פעולה של המתלונן.

 (צילום: מהאלבום הפרטי) (צילום: מהאלבום הפרטי)
(צילום: מהאלבום הפרטי)

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

ביולי 2014 נמצאה גופתו של סלמסה במחצבה באזור בנימינה. בחקירה נקבע כי אין חשד לפלילים וההערכה המשטרתית הייתה שהתאבד. אולם משפחתו לא הסכימה לקבל מסקנה זו. לאחר מותו דרשה המשפחה לפתוח את חקירת מח"ש, ואף הגישה תיעוד רפואי מבית החולים שממנו עולה כי הוא חושמל בדופן בטנו ונחבל בידו.

 

חקירת מח"ש החדשה מצאה ליקויים קשים בתפקוד השוטרים, ובין היתר התגלה כי השוטרים שיקרו ומילאו דו"ח כוזב לשפיו הם הזהירו את סלמסה בטרם השתמשו בטייזר. עוד נמצא כי האמבולנס הוזמן רק לאחר 35 דקות. יחד עם זאת, ליקויים אלו לא עברו לפי מח"ש את הרף הפלילי והומלץ להעביר את הממצאים לבית דין המשמעתי של המשטרה, שם הוחלט לא לנקוט צעדים נגד השוטרים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתוך פייסבוק
יוסף סלמסה ז"ל
מתוך פייסבוק
מומלצים