שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צומת במשרד: המהפך של חברת הרכב
    המעבר של חברת CAR2GO למשרדים חדשים ברחוב קרליבך במרכז ת"א לווה בפרויקט עיצוב מאסיבי - במטרה ליצור חלל עבודה משותף אשר שומר על ערכי החברה. צפו בתמונות
    המעבר של חברת CAR2GO למשרדים חדשים ברחוב קרליבך במרכז ת"א לווה בפרויקט עיצוב מאסיבי - במטרה ליצור חלל עבודה משותף אשר שומר על ערכי החברה.

     (צילום: יפעת גבאי) (צילום: יפעת גבאי)
    (צילום: יפעת גבאי)

     (צילום: יפעת גבאי) (צילום: יפעת גבאי)
    (צילום: יפעת גבאי)

     

    כתבות נוספות במדור עיצוב ותכנון הבית :

    נגד חוקי הזמן: המהפך של בית ותיק ברמת השרון

    צפו: משרדי העיתון שהפכו לחברת היי-טק

    לפני ואחרי: הצצה לבית מעוצב באבן יהודה

     

    מנהלי החברה ביקשו להקים חלל צעיר, חדשני ואורבני עבור 55 עובדי החברה. במקרה הזה בחירת החומרים והצבעים הייתה משמעותית לדיוק האווירה במשרד. מטרת הפרויקט הייתה ליצור אווירת עבודה אורבנית, עם אלמנטים מהרחוב ומהכביש בהתאם לעולם התוכן של החברה.

     (צילום: יפעת גבאי) (צילום: יפעת גבאי)
    (צילום: יפעת גבאי)

     (צילום: יפעת גבאי) (צילום: יפעת גבאי)
    (צילום: יפעת גבאי)

    במשרדים החדשים הוחלט לייצר פינות עבודה פרטניות ואישיות יותר (פרט לאזור מוקד השירות - שנותר בחלל אחד). ובכל זאת, במהלך העיצוב היה חשוב לשמור על עקרונות העבודה המשותפת - ועל כן החציצה בין משרד למשרד הינה באמצעות חלונות זכוכית גדולים שיוצרים תחושת פתיחות. בנוסף, כל המשרדים הינם ללא דלתות פרט לחדרים של המנכ"ל, מוקד השירות וחדר הישיבות.

     

     (צילום: יפעת גבאי) (צילום: יפעת גבאי)
    (צילום: יפעת גבאי)

     (צילום: יפעת גבאי) (צילום: יפעת גבאי)
    (צילום: יפעת גבאי)

    אלמנט שיתופי נוסף הוא המטבח, אשר עוצב במטרה לשמר את תחושת השיתופיות והחיבור בין העובדים. לאחר שבמשרדים הקודמים המטבח היה קטן וכל עובד אכל במקומו, הפעם הוחלט להגדיל את המטבח באופן כזה שיאפשר לאכול ביחד, וליצור אינטרקציה בין העובדים במהלך היום, במפגשים אקראיים במטבח.

     

    כמו כן, חלל הכניסה למשרדים החדשים תוכנן כך שיוכל לשמש לישיבות רבעוניות בהשתתפות כלל העובדים. בחלל נעשה עירוב שימושים וניצול מכסימלי של חלל אחד - אשר משמש מחד כמבואת כניסה לחברה, ומאידך כמקום מפגש ואינטראקציה.

     

     (צילום: יפעת גבאי) (צילום: יפעת גבאי)
    (צילום: יפעת גבאי)

     (צילום: יפעת גבאי) (צילום: יפעת גבאי)
    (צילום: יפעת גבאי)

    השימוש ברצפת בטון תעשייתית שהחליפה את רצפת הפרקט, צביעת המעליות בכניסה בצבע צהוב בוהק, בהשראת המוניות הצהובות בניו יורק, שימוש בצמיגים ממוחזרים שיצרו מעבר חציה ועוד אלמנטים נוספים הם אלו שהכניסו למשרדים השראה מתאימה.

     

     (צילום: יפעת גבאי) (צילום: יפעת גבאי)
    (צילום: יפעת גבאי)

     (צילום: יפעת גבאי) (צילום: יפעת גבאי)
    (צילום: יפעת גבאי)

    בנוסף נוצרה חוויית תנועה דרך מדבקות רצפה צבעוניות המדמות את מפת רכבת המטרו בחו"ל ודרך מדבקות משחק ה"פקמן" הישן של פעם על גבי הקירות במסדרון.

     

    כדי להמחיש את פריסת הרכבים של החברה בעיר, על קיר שחור בכניסה למשרדים נעשתה הדמייה של מפת תל אביב, בה נמתחו חוטים צבעונים כדי להדגיש את הפריסה הרחבה מאוד של רכבי החברה ברחבי העיר.

     

    הכותבת היא מעצבת הפרויקט

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים