פירקנו להמן את הצורה: מאפים
משוגעים בהשראת אוזני הפרג

מירב גביש חטפה קריזה על המן החוצפן והחליטה לעשות לו בלגן באוזניים. אז היא פירקה אותן והרכיבה מחדש בצורת מאפה ענק, טארט משולשים ועוגיות גיאומטריות

מירב גביש

|

06.03.17 | 10:33

המן הזה, לא מגיעה לו אוזן. וריאציות על המאפה הכי פורימי (צילום: מירב גביש)
המן הזה, לא מגיעה לו אוזן. וריאציות על המאפה הכי פורימי (צילום: מירב גביש)

תגיד, המן, לא מספיק לכלכתא? ריכלתא? הבחשתא וגם אכלתא?

 

החוצפן הזה! לא מגיעה לו אוזן, אבל זו כבר עובדה קיימת. אז החלטתי להעניש אותו שוב ולפרק לו את הצורה.

 

הנה מתכוני בסיס לבצק פריך ולמלית פרג משגעת - ומיד אחריהם מבחר הצעות הגשה משוגעות בהשראת אוזני ההמן. תפרקו איך שבא לכם.

 

מתמטיקה פשוטה (נשבר לי הראש מחישובי השברים האלה!) - מכמות הבצק יתקבלו:

 

  • 2 אוזני המן גדולות
  • או 2 טארט המן
  • או 1 אוזן המן גדולה + 1 טארט המן
  • או טארט המן + 17 אוזני המן קטנות
  • או אוזן המן גדולה + 17 אוזני המן קטנות
  • או 34 אוזני המן קטנות
  • או כ-30 עוגיות משולש ועיגול
  • או 15 עוגיות משולש ועיגול ו-17 אוזני המן

 

בשבוע הבא יהיה בוחן פתע!

 

בצק פריך של ניקול (אמה של גיסתי)

 

מרכיבים
  • 2/3 2 כוסות (375 גרם) קמח
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מים
  • 50 גרם חמאה או מרגרינה בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
  • 1/3 כוס (70 גרם) סוכר
  • 1/2 שקית אבקת אפייה
  • 1/2 שקית סוכר וניל או 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כף פרג טחון טרי

 

אופן ההכנה
  1. שמים את כל המרכיבים במעבד מזון ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק).
  2. יוצרים מהבצק כדור ומשטחים לדסקית. עוטפים היטב בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה לפחות.

 

מלית פרג של ניקול

 

מרכיבים
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • 25 גרם חמאה או מרגרינה
  • 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
  • 1/4 כף דבש
  • 250 גרם פרג טחון טרי
  • 8 ביסקוויטים (כ-60 גרם) טחונים
  • 2/3 כוס (60 גרם) אגוזי מלך טחונים
  • קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

 

אופן ההכנה
  1. שמים בסיר את המים, החמאה (או המרגרינה). מחממים על אש נמוכה-בינונית, תוך בחישה, עד שהסוכר והדבש נמסים. מוסיפים את הפרג ומבשלים כ-2 דקות, תוך בחישה. מסירים מהכיריים
  2. מוסיפים לסיר את שאר המרכיבים, מערבבים ומצננים. מכסים ומניחים במקרר שעה לפחות.

 

טארט המן (צילום: מירב גביש)
    טארט המן(צילום: מירב גביש)

     

    טארט המן

     

    מרכיבים

    • מחצית מכמות הבצק הפריך
    • 50 גרם חמאה מומסת (או מחמאה)
    • 1 כוס מילוי פרג
    • אבקת סוכר לקישוט

     

     (צילום: מירב גביש)
      (צילום: מירב גביש)

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
      2. מחלקים את הבצק לשני חלקים ביחס של 1/3 ו-2/3.
      3. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את החלק הגדול של הבצק לריבוע בעובי של 1 ס"מ ובגודל של כ-20X20 ס"מ. חותכים את שולי הבצק כדי לקבל ריבוע ישר ויפה ומעבירים לתבנית.
      4. מברישים את הבצק בחמאה המומסת ומורחים עליו את מילוי הפרג בשכבה אחידה.
      5. מרדדים את החלק הקטן של הבצק לעובי של 1/2 ס"מ. חותכים למשולשים ומסדרים אותם על מילוי הפרג.
      6. אופים כ-25 דקות, עד שהבצק מזהיב קלות.
      7. מצננים את הטארט כ-10 דקות ומפזרים אבקת סוכר.

       

      אוזן המן ענקית (צילום: מירב גביש)
        אוזן המן ענקית(צילום: מירב גביש)
         

         

        אוזן המן ענקית

         

        מרכיבים

        • מחצית מכמות הבצק הפריך
        • כ-3/4 כוס מילוי פרג
        • אבקת סוכר לקישוט

         

         (צילום: מירב גביש)
          (צילום: מירב גביש)

           

          אופן ההכנה
          1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
          2. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
          3. קורצים מהבצק עיגול בקוטר 20 ס"מ. (אפשר להיעזר בצלחת או בתבנית).
          4. מניחים את המילוי במרכז העיגול וסוגרים עליו את הבצק מ-3 כיוונים, לקבלת אוזן המן ענקית.
          5. אופים כ-30 דקות, עד שאוזן ההמן מזהיבה.
          6. מצננים כ-10 דקות ומפזרים אבקת סוכר.

           

          עוגיות משולש ועיגול (צילום: מירב גביש)
            עוגיות משולש ועיגול(צילום: מירב גביש)
             

             

            עוגיות משולש ועיגול

             

            מרכיבים

            כ-15 עוגיות

             

            • מחצית מכמות הבצק הפריך
            • 50 גרם חמאה מומסת (או מחמאה)
            • 1 כוס מילוי פרג

             

             (צילום: מירב גביש)
              (צילום: מירב גביש)

               

              אופן ההכנה
              1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
              2. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי 4 מ'"מ. קורצים ממנו 15 עיגולים בקוטר 4 ס'"מ ו-15 משולשים בגודל דומה.
              3. מורחים את העיגולים במלית הפרג ומניחים על כל אחד מהם משולש.
              4. אופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.

               

              ואם בכל זאת מתעקשים - אוזני המן

               

              מרכיבים

              כ-17 אוזני המן

               

              • מחצית מכמות הבצק הפריך
              • 1 כוס מילוי פרג
              • אבקת סוכר לקישוט

               

              אופן ההכנה
              1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
              2. מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את הבצק לעובי 4 מ'"מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 8 ס'"מ.
              3. מניחים במרכז כל עיגול כפית שטוחה מהמילוי ומקפלים עליה את הבצק מ-3 כיוונים, לקבלת אוזן המן.
              4. אופים כ-18 דקות, עד שאוזני ההמן מזהיבות.
              5. מצננים כ-10 דקות ומפזרים אבקת סוכר.

               

               

               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד