שתף קטע נבחר

מנהל הדסה קיבל את התפטרותו של הרופא הבכיר

לאחר דחיית ניסיונות הגישור הודיע מנהל בית החולים הדסה, פרופ' זאב רוטשטיין, כי הוא מקבל את התפטרותו של מנהל המחלקה המטואונקולגית, פרופ' מיקי ויינטראוב. "אתמול רוטשטיין אמר שפניו לגישור והבוקר קיבלתי את הטלפון. לא הופתעתי", אמר ויינטראוב

 

 

המשבר בהדסה: מנהל בית החולים, פרופסור זאב רוטשטיין, הודיע היום (ד') כי הוא מקבל את התפטרותו של מנהל המחלקה המטואונקולוגית ילדים, פרופ' מיקי ויינטראוב. מי שיחליף אותו יהיה ד"ר גל גולדשטיין, רופא בכיר בבית החולים שיבא בתל השומר. מבית החולים לא נמסרה תגובה לדברים.

 

כזכור פרופ' רוטשטיין ניהל עד לפני שנה את בית החולים שיבא. "קיבלתי הבוקר טלפון לקוני ממנהל בית החולים ובשיחה נאמר לי שהתפטרותי התקבלה ושד"ר גולדשטיין יחליף אותי", אומר פרופסור ויינטראוב. "זה היה קצת מוזר מכיוון שאתמול מנהל בית החולים אמר שפניו לגישור והבוקר כבר קיבלתי את הטלפון הזה. לא הופתעתי. ידעתי שרוטשטייין ינסה להזיז רק אותי ומקווה ששאר הרופאים ישארו. הודעתי לאשתי וילדיי ואני אישה חפיפה מוצלחת לד"ר גולדשטיין כי הילדים החולים חשובים לי יותר מכל".

 

לא ברור מה יעשו חמשת הרופאים הנוספים. מכתבי התפטרות שלהם אמורים להיכנס לתוקפם בתחילת חודש יוני. ההערכה היא שאולי חלקם יעדיפו לחזור בהם ולהישאר לסייע בשיקום המחלקה תחת המנהל החדש, ואחרים יחפשו מקומות בבתי החולים האחרים.

 

הפגנה בעקבות המשבר בהדסה ()
הפגנה בעקבות המשבר בהדסה

אתמול התקיים דיון סוער בוועדת הבריאות של הכנסת. ששת הרופאים מהמחלקה המטואונקולוגיה ילדים, שהודיעו על התפטרות, דחו את הצעת הגישור של שר הבריאות יעקב ליצמן, והודיעו שגם אם כל דרישותיהם ייענו – הם לא מוכנים לעבוד תחת ההנהלה הנוכחית בגלל משבר אמון גדול בין הצדדים.

 

"יש חילוקי דעות, ויש רגעים מכוננים שבהם אתה מבין שאתה לא יכול לעבוד עם מי שעובד מולך. מבחינתנו נסדק האמון במקבלי ההחלטות בהדסה - ההחלטה שקיבלה ההנהלה סיכנה באופן ישיר את חיי הילדים", אמר פרופ' ויינטראוב בדיון והתייחס להחלטה לאחד בין מחלקת השתלות מח עצם מבוגרים לילדים.

 

הוא אמר עוד כי "השתלת מח עצם היא אחת הפרוצדורות המסובכות והמסוכנות ביותר ברפואה. אי אפשר לעשות את התהליך בצורה קצת מקצועית או קצת מתפשרת". הרופאים גם התייחסו לראשונה למשבר שפרץ בבית החולים: "הטענות שהועלו לאחרונה שאנחנו רודפי בצע ורודפי שררה - הכול שקרים והכפשות. הרופאים במחלקה הזו הם הטובים ביותר שהכרתי בימי חיי שעובדים ברפואה ציבורית בלבד ומשקעים אינספור שעות בטיפול בילדים", הוסיף מנהל המחלקה.

 

לדבריו, בית החולים הקצה ארבעה רופאים שיהיו כונני לילה האחראים לטיפול גם בילדים שעברו השתלת מח עצם, אבל שלושה מהם בכלל לא מוכשרים לעשות את התפקיד ואינם מבינים בו. "בשבוע שעבר בישיבה אצל מנהל בית החולים יחד עם צוות הרופאים והוא אמר לנו שהוא מבין בהמטולוגיה ילדים יותר מכל המומחים בחדר הזה – אני לא מוכן לעבוד בארגון שזו רוחו", סיכם ויינטראוב.

 

המנהל רוטשטיין אמר בנוגע למשבר כי "כואבת מאוד מצוקת ההורים. המשבר נוגע ללבי וכואב לי ואני נחוש לצאת ממנו בשביל הילדים. אבל לא אסכים שבהדסה יהיה רופא שיסרב לטפל בילד או במבוגר שהוא מחוץ למחלקה שלו. זה לא קביל עלי, לא אסכים לזה". מנהל בית החולים פנה לרופאים המתפטרים וקרא להם לשבת למשא ומתן: "לא חשוב לי להיות צודק. בעת הזאת אני רוצה להשיג שלום בית. ידי מושטת למיקי. נהרוג אחד את השני, אבל ניתן לילדים את הזכות לחיות. לא אקבל החלטות חד צדדיות".

 

ח"כ איילת נחמיאס ורבין (המחנה הציוני) הגיבה לעזיבתו של פרופ' ויינטראוב, זאת לאחר הדיון אתמול בכנסת. "כאילו לא היינו באותו דיון", מסרה והוסיפה: "אומנם נראה כאילו פרופ' ויינטראוב והצוות אינם נכונים לשבת לגישור, אבל משבר כזה מחייב התערבות אישית של שר הבריאות".

 

"אם אכן פרופ' רוטשטיין, שאמר אתמול שהוא מבקש לשים את האגו בצד ולהתדיין עם הרופאים, שברור היה מהדיון שמבחינת הילדים וההורים אלו המלאכים שלהם, פיטר היום את פרופ' ויינטראוב, אני רואה בכך הפרת אמון מול חברי הכנסת והציבור, אשר היה להם ברור שברצונו לפתור את המשבר. בדרמה כזו חייבים להרגיש את מעורבותו של משרד הבריאות וקולו של השר חייב להישמע. אף מגשר לא יוכל לעשות את מה שהשר יכול לעשות!".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי מנדלבאום
בית החולים הדסה
צילום: אלי מנדלבאום
מומלצים