ארוחה ברבע שעה עבודה:
אורז עם חזה עוף ותירס

מטגנים את העוף, מוסיפים את שאר המרכיבים (ואין הרבה מהם) – ואחרי 30 דקות על הכיריים כל המשפחה יכולה להתיישב לאכול

אפרת סיאצ'יפורסם: 12.03.17 21:41
אורז עם חזה עוף ותירס (צילום: אפרת סיאצ'י)
אורז עם חזה עוף ותירס (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

כ-5 מנות

 

  • 400 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות קטנות
  • 5 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות שמן
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 כוסות (400 גרם) אורז
  • 1 כוס גרגירי תירס משימורים, מסוננים מנוזלים
  • 1 כף גדושה סילאן
  • 1/3 3 כוסות (800 מ"ל) מים רותחים
  • מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את קוביות העוף עם כף מרוטב הסויה, קמצוץ מלח ופלפל שחור.
  2. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את העוף כדקה וחצי מכל צד, עד שצבעו הופך ללבן אך הוא עדיין לא מבושל מבפנים. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים.
  3. מוסיפים את האורז, התירס, הסילאן, יתרת רוטב הסויה, 1/2 כפית מלח ופלפל, ומערבבים.
  4. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מכסים, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות. אם רוצים, מגישים עם מעט עירית קצוצה.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...