פריטטה עם בצל סגול, גבינת עזים וטימין (צילום: מירב גביש)
מרכיבים
4 מנות
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל סגול, קצוץ דק
- 1 בצל סגול, פרוס דק
- 25 גרם חמאה
- 1/2 כוס (50 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
- אפשרות: 1/4 גליל (50 גרם) גבינת עזים, פרוסה
- לקישוט: 15 עלי רוקט או 2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים
לבלילת הביצים
- 6 ביצים
- 1/3 כוס (80 מ"ל) חלב או שמנת מתוקה
- 50 גרם גבינת עזים או גבינת צ'דר, מגוררת
- 3/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית עלי טימין טריים
- 2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-220 מעלות במצב גריל עליון.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבלילה.
- מחממים 3 כפות שמן על אש נמוכה-בינונית במחבת בקוטר 26 ס"מ. מטגנים את הבצל הסגול עד שהוא מתרכך, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.
- מוסיפים את בלילת הביצים ומטגנים עד ששולי החביתה מתחילים להיקרש. מסירים מהכיריים.
- מפזרים על החביתה את גבינת הפרמזן (וגם את פרוסות גבינת העזים, אם רוצים) ואופים כ-7 דקות, עד שהגבינה נמסה והביצים מתייצבות.
- מצננים כ-5 דקות והופכים על צלחת. פורסים ומגישים.
- אפשר לאכול גם קר.
- עוד מתכונים מעולים של מירב גביש - בבלוג "גבישס"